Wereldwijd protest tegen coronapas en dictatuur, weekend van 20 en 21 november

Over de hele wereld vonden afgelopen weekend weer demonstraties plaats tegen invoering van de coronapas en afgedwongen dan wel verplichte vaccinatie. Dit weekend valt vooral de massaliteit van de protesten op. 

Deze week springen Melbourne en Brussel er uit. Melbourne met – op zaterdag 20 november – een enorme massa op de been tegen de coronapas en gedwongen vaccinatie. Eerdere pogingen van de regering van Victoria om dit protest met geweld de kop in te drukken blijken een averechts effect te hebben.

En in Brussel lieten op 21 november vele tienduizenden demonstranten zien dat ook inBelgië het verzet massale vormen begint aan te nemen. Zie de tweede video hieronder. Ook in tal van andere steden, zoals Wenen, Rome, Milaan en Zagreb waren er omvangrijke demonstraties.

In Rotterdam en Brussel zagen we gewelddadige escalaties, waarbij er in Rotterdam zelfs met scherp werd geschoten. Dit is in twee jaar van coronaprotesten nog nergens elders in Europa gebeurd.

Er circuleren berichten dat bij de rellen in Rotterdam een speciale Europese politie-eenheid betrokken was die getraind is in het onderdrukken van verzet. Deze berichten vragen om nader onderzoek.

Maar net als in Melbourne zullen pogingen van overheden om met (het laten escaleren of uitlokken van) geweld het tij voor hen te keren stranden op iets heel simpels: op ons. Op de 99 procent. Op de massa, die – zoals in Melbourne – zich niet laat intimideren en opnieuw de straat opgaat.

Melbourne 20 november
Brussel, 21 november: organisatie spreekt van 80.000 deelnemers, politie van 35.000
Rome, 20 november: vele tienuizenden demonstranten
Bregenz (Oostenrijk), 21 november
Innsbruck (Oostenrijk), 20 november

Lima (Peru), 21 november
Toronto, 20 november
Kaapstad (Zuid-Afrika)
Birmijgham (Groot-Brittannië), 20 november

Oslo (Noorwegen), 20 november

Londen, 20 november
Kampen (Nederland), 20 november
Meghalaya (India). 21 november

Tokio, 21 november
Stuttgart (Duitsland), 20 november

Amsterdam, 20 november

Gerelateerd

Wereldwijd protest tegen coronapas en dictatuur, weekend van 6 en 7 november

Beelden van de wereldwijde mars voor de vrijheid op 18 september 2021

Video: wereldwijd protest op 20 maart 2021 tegen de lockdown maatregelen

 

Wil je een seintje per e-mail ontvangen bij iedere nieuwe posting op TransitieWeb?
Klik dan hier.

Wil je jouw reactie plaatsen bij dit artikel?

Ga dan met je cursor helemaal naar de bodem van deze pagina. Daar vind je een invulscherm. Je kunt daar je reactie intypen of inplakken. Het kan soms geruime tijd duren voordat je reactie zichtbaar is.
Als je reageert kun je ook instellen dat je een seintje krijgt bij nieuwe reacties en/of bij nieuwe berichten.


Nieuwsbrief TransitieWeb

Schrijf je hier in voor de Nieuwsbrief van TransitieWeb (drie of vier edities per jaar). De nieuwsbrief is een ‘hotline’ met de lezers en is van grote waarde nu er steeds meer censuur komt op het internet.

Nieuwe sociale media netwerken

TransitieWeb ondersteunt de opbouw van decentrale sociale netwerken. We nemen daar zelf actief in deel met micro postings op de server @mastodon.social. Ons adres hier is @transitieweb@mastodon.social. Om deze postings te kunnen zien heb je een account nodig.

Meer uitleg over decentrale sociale media vind je hier.

Dit vind je misschien ook leuk...

We stellen je reactie op prijs. Je kunt hem hieronder plaatsen. Probeer zo kort en bondig mogelijk te zijn. Als je echt wat meer woorden nodig hebt, dan is 300 woorden het maximum. Alle reacties worden gemodereerd. Het kan daarom even duren voordat je reactie zichtbaar is. Wil je een link opnemen in je reactie, vergeet dan niet er https:// voor te zetten.