Wereldwijd groeiend protest tegen de lockdown (4) Beelden uit Warschau, Brussel, Rome, Gent, Londen, Sofia, Parijs, Saint-Nazaire en Lyon

Afgelopen week vonden er op tal van plaatsen in de wereld protesten plaats tegen de lockdown. Hoopvol signaal: er is zoveel beelmateriaal dat het niet meer in één posting past. In veel steden wordt nu iedere zaterdag gedemonstreerd.

Warschau (Polen), zaterdag 16 mei: heftige beelden

Brussel: Minister-president Wilmes de rug toegekeerd

Het personeel van het Saint-Pierre Hospital in Brussel keerde zaterdag 16 mei de auto van bezoekend minister-president Wilmes demonstratief de rug toe. Dit gebeurde uit onvrede om de aanpak van de coronacrisis en andere grieven zoals bezuinigingen en lage salarissen.

Rome, zaterdag 16 mei: protest van restauranthouders

Speech van het Italiaanse parlementslid Sara Cunial: “Fase 2 is niets anders dan een voortzetting van Fase 1″

Scherpe veroordeling van het beleid van de WHO en de Italiaanse regering. “Bill Gates veroorzaakt meer doden dan de ziekte zelf.”
Zie ook: Sana Cunial zegt hoe het zit en sloopt Bill Gates, de WHO en de Deep State! 

Gent: Start van de School of Resistance, initiatief van de stadsschouwburg van de stad

Uitgangspunt is dat de economie zoals we die kenden is vastgelopen en dat er nieuwe wegen ingeslagen moeten worden.

“Suddenly, as a society, we remember the meaning of ‘economy’ as a way to support life and not to make profit at whatever cost. But how can we shape the future of our planet, without falling back into old damaging patterns? ”

Londen:

Sofia (Bulgarije), donderdag 14 mei: eerste demonstratie sinds begin van de lockdown

Parijs

Ile-Saint-Denis (ten noordoosten van Parijs), maandag 11 mei: demonstratie tegen politiegeweld

Saint-Nazaire

Lyon, zaterdag 16 mei: hefige beelden

Gerelateerd

In tal van Duitse steden is gedemonstreerd tegen de lockdown en voor de Grondwet

Wereldwijd groeiend protest tegen de lockdown (3)

Wereldwijd groeiend protest tegen de lockdown (2)

Wereldwijd groeiend protest tegen de lockdown

Karel van Wolferen: “Het moet afgelopen zijn met deze fictie van een grote pandemie. Het is nu zaak dat we weer gewoon gaan leven in vrijheid!”

Verzet combineren met het ontwikkelen van alternatieven

Op de bovenstaande video’s zie je af en toe hoe boos mensen worden als tot hen doordringt dat ze bedrogen worden door hun eigen overheid. Die boosheid is begrijpelijk, maar ook een groot risico. Totalitaire overheden zullen uitingen van volkswoede aangrijpen om hun repressie te verhevigen.

Daarom is het van enorm belang dat er mogelijkheden zijn om boosheid te transformeren in opbouwende energie. Dat kan door het verzet te combineren met het praktisch vormgeven van een samenleving, zoals die ONS voor ogen staat, Dat is het beste antwoord op deze lockdown en op de poging van de machtselite om een wereldwijde techno-dictatuur te vestigen.

Wil je dit artikel delen op social media?

Dan is er kans op dat Big Brother tussenbeide komt en je waarschuwt voor ‘nepnieuws’. Plaats je de link toch, dan kunnen anderen die hem aanklikken ook zo’n waarschuwing krijgen. Dit is een vervelende vorm van intimidatie en censuur.

Je kunt dit omzeilen door niet te linken. Maak zelf een eigen tekstje. Ook kun je delen van de tekst van TransitieWeb knippen en inplakken (copy-pasten) in je eigen bericht.

Ook handig: maak met je mobiele telefoon een foto van je computerscherm en post daarna de foto. Of, als je mobiel internet gebruikt, maak dan een schermafdruk en stuur die rond met een omschrijving van de bron, maar niet met de link.

Loop je toch nog tegen problemen op? Laat het me weten!

Wil je een seintje per e-mail ontvangen bij iedere nieuwe posting op TransitieWeb?
Klik dan hier.

Wil je jouw reactie plaatsen bij dit artikel?

Ga dan met je cursor helemaal naar de bodem van deze pagina. Daar vind je een invulscherm. Je kunt daar je reactie intypen of inplakken.
Als je reageert kun je ook instellen dat je een seintje krijgt bij nieuwe reacties en/of bij nieuwe berichten.


Nieuwsbrief TransitieWeb

Schrijf je hier in voor de Nieuwsbrief van TransitieWeb (drie of vier edities per jaar). De nieuwsbrief is een ‘hotline’ met de lezers en is van grote waarde nu er steeds meer censuur komt op het internet.

Nieuwe sociale media netwerken

TransitieWeb ondersteunt de opbouw van decentrale sociale netwerken. We nemen daar zelf actief in deel met micro postings op de server @mastodon.social. Ons adres hier is @transitieweb@mastodon.social. Om deze postings te kunnen zien heb je een account nodig.

Meer uitleg over decentrale sociale media vind je hier.

Dit vind je misschien ook leuk...

We stellen je reactie op prijs. Je kunt hem hieronder plaatsen. Probeer zo kort en bondig mogelijk te zijn. Als je echt wat meer woorden nodig hebt, dan is 300 woorden het maximum. Alle reacties worden gemodereerd. Het kan daarom even duren voordat je reactie zichtbaar is. Wil je een link opnemen in je reactie, vergeet dan niet er https:// voor te zetten.