Hoe je een demonstratie van honderdduizend Oostenrijkers NIET tegenhoudt

Zaterdag 8 januari zag Wenen de grootste demonstratie tegen verplichte vaccinatie en voor vrijheid en zelfbeschikking tot nu toe. De politie stuurde aan op escalatie door de vooraf afgesproken route met hekken af te zetten. Zie wat er dan gebeurt (vanaf 51:35 in de eerste video, klik daarvoor op de afbeelding).

De massa die wordt tegengehouden gebruikt geen geweld. Aan de kop staat een grote truck, die met gemak door de hekkenbarricade zou kunnen heenrijden, maar iedereen blijft rustig en wacht – meer dan een half uur lang – af. Als de druk van de enorme massa de politie (die nu feitelijk zelf is ingesloten) te groot wordt, haalt die zelf de hekken wer weg.

De mensen applaudisseren en roepen: “Wir marschieren auch für Euch!” (Wij demonstreren ook voor jullie!)

Wenen 8 januari 2022

Censuur

De beelden van deze ‘doorbraak’ stonden gisteravond nog op YouTube. Vandaag zijn ze verwijderd van het platform. Gelukkig heb ik ze gisteren gedownload en kan ik ze hier via een Dropbox-link alsnog laten zien.

Mega demo

Hoe enorm groot deze demosntratie was kon je gisteren zien op een 3x versneld weergegeven video. Ook deze is vandaag van YouTube af. Mijn schatting op basis van die beelden was dat er tussen de 100.000 en 150.000 demonstranten waren, maar ik geef deze schatting direct voor een betere.

Op Bitchute vond ik deze iets minder duidelijke, ook versneld weergegeven video, die desondanks een goede indruk geeft van de massaliteit van deze demonstratie, die trouwens nog doorging tot diep in de avond.

Hekken plaatsen: bewuste, geplande provocatie

Gerelateerd

In heel Europa massale, emotioneel geladen protesten tegen verplichte vaccinatie en coronapas (1)

Zondag 31 januari: demonstraties in verschillende Europese steden tegen de lockdown-maatregelen

 

Wil je een seintje per e-mail ontvangen bij iedere nieuwe posting op TransitieWeb?
Klik dan hier.

Wil je jouw reactie plaatsen bij dit artikel?

Ga dan met je cursor helemaal naar de bodem van deze pagina. Daar vind je een invulscherm. Je kunt daar je reactie intypen of inplakken. Het kan soms geruime tijd duren voordat je reactie zichtbaar is.
Als je reageert kun je ook instellen dat je een seintje krijgt bij nieuwe reacties en/of bij nieuwe berichten.


Nieuwsbrief TransitieWeb

Schrijf je hier in voor de Nieuwsbrief van TransitieWeb (drie of vier edities per jaar). De nieuwsbrief is een ‘hotline’ met de lezers en is van grote waarde nu er steeds meer censuur komt op het internet.

Nieuwe sociale media netwerken

TransitieWeb ondersteunt de opbouw van decentrale sociale netwerken. We nemen daar zelf actief in deel met micro postings op de server @mastodon.social. Ons adres hier is @transitieweb@mastodon.social. Om deze postings te kunnen zien heb je een account nodig.

Meer uitleg over decentrale sociale media vind je hier.

Dit vind je misschien ook leuk...

8 reacties

 1. asyl schreef:

  why not upload videos to Bitchute or other platform & avoid youtube altogether?

 2. klaas schreef:

  Zo trof ik op FB beelden van een demonstratie in Oldeberkoop (Fr). Qua omvang niet te vergelijken met Wenen, maar qua effect zeker met impact.. en wat een moedige strijders voor de goede zaak.

  www.facebook.com/watch…5216656754

 3. Ann Dema schreef:

  Ongelofelijk zoveel mensen en toch zoveel rust en overtuiging . Een pluim voor de organisatie. Chapeau!

 4. Ad Buijs schreef:

  Beste mensen van Transitieweb,
  geweldig wat jullie doen het delen van echte informatie.
  Bij het lezen of bekijken komen er soms gedachten op, zoals nu bij de beelden van de demonstratie in Oostenrijk.
  Zou de politie / overheid zo’n stilstand in een demonstratie kunnen misbruiken om alle die mensen uit de demonstratie met gezichtscontrole vast te leggen?
  En het feit dat bijna iedereen een mobiel bij zich draagt, zullen er ook wel technieken zijn om al die mensen te ‘vangen’ juist door het bij zich dragen van zo’n mobiel.
  Niet dat we moeten schrikken van zoiets, maar mogelijk wel zinvol om deze gedachten te overwegen.

  • Fred Teunissen schreef:

   Ik denk dat ze dat ook wel kunnen als de demonstratie in beweging is.
   Er zijn in NL bij iedere grote demonstratie speciale foto- en videobusjes van de politie actief. Ook in cordons van de ME wordt door de politie driftig gefilmd.
   Mobiel thuislaten als je de straat opgaat lijkt mij geen gek idee. Scheelt ook in de straling die we elkaar ‘aandoen’.
   En neem dan een stuk orgonite mee tegen de straling die ‘zij’ ons aandoen.

   www.transitieweb.nl/stral…r-stappen/

   • ij. werkhoven schreef:

    lijkt me een goed idee, telefoontjes zo veel als mogelijk is thuis laten, probeer zelf als burgers anoniem te zijn. politie is in uniform zeer anoniem…
    en als er nou eens heel trommels in een vaste cadans met de burgers mee gaan doen, misschien ook doedelzakken, zware tonen in cadans, hier en daar zo’n groep. kan zijn dat dit een bepaald effect gaat krijgen, misschien te overwegen.
    ik vind het enorm te zien al die mensen, dapper, heel dapper. een diepe buiging voor deze mensen. met groet
    IJbelina Werkhoven

 5. Ria GEYS schreef:

  Wat een vredevolle kracht!! Ontroerend!

 6. Yolande schreef:

  GREAT!!! That’s the spirit: peaceful, but firm!!! 🥰❤❤❤❤

We stellen je reactie op prijs. Je kunt hem hieronder plaatsen. Probeer zo kort en bondig mogelijk te zijn. Als je echt wat meer woorden nodig hebt, dan is 300 woorden het maximum. Alle reacties worden gemodereerd. Het kan daarom even duren voordat je reactie zichtbaar is. Wil je een link opnemen in je reactie, vergeet dan niet er https:// voor te zetten.