Weekend update internationaal: Canberra, Ottawa, Ambassador Bridge, Nieuw-Zeeland, Parijs, Brussel

Is afgelopen weekend de krachtsverhouding op wereldschaal verschoven ten gunste van de beweging voor vrijheid en grondrechten? De revolutionaire sfeer in Ottawa en de gigantische opkomst bij de demonstraties in Canberra (Australië) en (Nieuw-Zeeland) wijzen in die richting. Evenals het feit dat enkele westerse regeringen er nu toe overgaan om sommige vrijheidsbeperkende maatregelen in te trekken. Of hebben we te maken met een mondiale Dolle Dinsdag en slaan de WEF-tirannen zometeen weer hard toe?

In de drie landen die de ergste lockdowns doormaakten – Australië, Canada en Nieuw Zeeland – is het verzet op dit moment het meest massaal en vastberaden. Wie straatinterviews met  truckers en demonstranten in Ottawa heeft gezien weet precies wat ik hiermee bedoel.

Canberra

In Canberra, de hoofdstad van Australië, waar het nu hoogzomer is, demonstreerde zaterdag 12 februari een onafzienbare menigte voor het opheffen van alle restricties en herstel van grondrechten.

Canada

In het centrum van Ottawa hebben de truckers en hun supporters de macht nog stevig in handen. Daar staat tegenover dat de blokkade van de Ambassador Bridge bij de plaats Coutts door een grote politiemacht is beëindigd. Dat werd verwacht, maar de situatie is zo onvoorspelbaar dat het ook ianders had kunnen gaan. De politiemacht op de brug (of een deel ervan) had ook de kant van de actievoerders kunnen kiezen. Nu bleef het nog bij individuele agenten die hun sympathie betuigden. In Ottawa is dat anders. Daar is naar schatting 30 tot 40 procent van de politie niet mer inzetbaar tegen de demonstranten. En degenen die nog wel op hen worden afgestuurd zijn daarvoor nauwelijks gemotiveerd, zoals blijkt uit deze beelden.

Nieuw Zeeland

Ook in Nieuw -Zeeland kwam zaterdag 12 februari een enorme menigte op de been:

Deelnemers met een Maori-afkomst voerden een heilige dans uit om de vrijheidseisen kracht bij te zetten.

Parijs en Brussel

In veel Europese landen krijgt het voorbeeld van de Canadese truckers navolging.
De gezamenlijke tocht naar Brussel heeft alleen nog niet dezelfde kracht. De Franse en Belgische regering proberen dit beginnende truckersprotest in de kiem te smoen met draconische maatregelen. Wat te denken van het dreigen met jarenlange gevangenisstraf als je met je truck of peronenauto demonstreert in de Belgische hoofdstad? Eerder dreigden de Franse autoriteiten al met twee jaar gevangenisstraf, 4500 euro boete en ontzegging van de rijbevoegdheid voor maximaal drie jaar.

De machthebbers zijn blijkbaar behoorlijk nerveus. Ze zien dat de vrijheidsbeweging in de truckers, boeren en veteranen (extra link) (nog een extra link) vastberaden medestrijders heeft gevonden en ze hebben daar nog geen goed antwoord op, anders dan bedrog (Den Haag), intimidatie en geweld (Parijs).

Kaartlegging

Blijft de vraag of we dit weekend met een Dolle Dinsdag te maken hebben of met een echte, duurzame verschuiving in de krachtsverhoudingen. Volgens Janine Morigeau, die de Tarot raadpleegde over deze vraag, is het laatste het geval. De good guys zouden internationaal aan de winnende hand zijn.
Deze video begint met mooie beelden van de massale steun die de blokkade van de Ambassador Bridge kreeg vanuit de bevolking.

Update 17 februari

Geweldige toespraak Brian Peckford over grondrechten op Parliament Hill in Orrawa:

 

Update woensdag 16 februari

Truckers roepen op tot wereldwijde Freedom Week (21 t/m 27 februari)

Update dinsdag 15 februari

Trudeau kondigt nationale noodtoestand af, reacties van onafhankelijk parlementslid Randy Hiller en dr. Paul Alexander:

Reactie van een van de organisatoren van het Freedom Convoy Canada:

Update maandag 14 februari

Reactie van Tamara Lich (Freedom Convoy) en Brian Peckford (politicus en opsteller van de Canadian Charter of Rights and Freedoms) over het voornemen van premier Trudeau om voor heel Canada de noodtoestand af te kondigen:

Interview David Freiheit (Viva Frei) met Ben Dichter uit het kernteam van het Freedom Convoy Canada 2022

Gerelateerd

“Over onze vrijheid onderhandelen we niet – we gaan pas weg als alle maatregelen zijn ingetrokken”

Zondagavond 6 februari: persconferentie van de organisatie van het Freedom Convoy Canada 2022

Organisatoren van het Freedom Convoy Canada: ‘Kom massaal naar Ottawa in geval van een communicatie black-out’ – met updates

Acties in Canada breiden zich over het hele land uit

Trucker Dunham: “Dit is een wereldwijde strijd tegen een totalitair regime dat de hele aarde wil overheersen”

Eerste persconferentie van de organisatoren van het Freedom Convoy

Climax in Canada nadert: livestreams van het Freedom Convoy 2022

Truckers in Canada eisen het vertrek van de regering en herstel van alle grondrechten

‘Verplichte vaccinatie? Dacht het niet!’ 10.000 Canadese truckers en supporters in konvooi op weg naar het parlement in Ottawa

 

Wil je een seintje per e-mail ontvangen bij iedere nieuwe posting op TransitieWeb?
Klik dan hier.

Wil je jouw reactie plaatsen bij dit artikel?

Ga dan met je cursor helemaal naar de bodem van deze pagina. Daar vind je een invulscherm. Je kunt daar je reactie intypen of inplakken. Het kan soms geruime tijd duren voordat je reactie zichtbaar is.
Als je reageert kun je ook instellen dat je een seintje krijgt bij nieuwe reacties en/of bij nieuwe berichten.


Nieuwsbrief TransitieWeb

Schrijf je hier in voor de Nieuwsbrief van TransitieWeb (drie of vier edities per jaar). De nieuwsbrief is een ‘hotline’ met de lezers en is van grote waarde nu er steeds meer censuur komt op het internet.

Nieuwe sociale media netwerken

TransitieWeb ondersteunt de opbouw van decentrale sociale netwerken. We nemen daar zelf actief in deel met micro postings op de server @mastodon.social. Ons adres hier is @transitieweb@mastodon.social. Om deze postings te kunnen zien heb je een account nodig.

Meer uitleg over decentrale sociale media vind je hier.

Dit vind je misschien ook leuk...

4 reacties

 1. Margie schreef:

  Ottawa citizens lopen Jericho walk…7 rondes om het parlement
  youtu.be/EWk5fSWftAM

 2. Pia schreef:

  Yeah wat to say.. Goed bezig en doorpakken tot dat dat tuig op zijn knieën gaat en dat gaat het. Wat nou boetes en gevangenis straf. Waar willen ze het allemaal stoppen en verzorgen en ze hebben niet het recht om je rijbewijs af te pakken zonder strafbaar feit en zo ja dan ga ik zonder dat bewijs verder. Staat genoteerd dat ik dat examen goed heb afgelegd hé? Vrijheid en wereld vrede terug en weg met dat nazi tuig!!! We will not comply

 3. Tina schreef:

  Ezra Reacts to Trudeau’s Suspension of Civil Liberties
  rumble.com/vuybe…rties.html

We stellen je reactie op prijs. Je kunt hem hieronder plaatsen. Probeer zo kort en bondig mogelijk te zijn. Als je echt wat meer woorden nodig hebt, dan is 300 woorden het maximum. Alle reacties worden gemodereerd. Het kan daarom even duren voordat je reactie zichtbaar is. Wil je een link opnemen in je reactie, vergeet dan niet er https:// voor te zetten.