Truckers: “Laat je niet ontmoedigen! Dit is niet het einde!”

Vannacht zijn Talara Lich en Chris Barber gearresteerd. Eerder al Artur Pawlowski, vanwege een toespraak op Parliament Hill. In de nacht van 17 op 18 februari vertrokken sommige truckers onder enorme druk, maar anderen bleven. Is dit het einde van het grootschalige verzet tegen gedwongen vaccinatie in Canada?

Dat deze gebeurtenissen het einde van het verzet inluiden is zeer onwaarschijnlijk.
Vrijdagmiddag 18 februari (ochtend in Ottawa) hebben de truckers hun positie op Wellington Street (bij het parlementsgebouw) en omliggende straten nog stevig in handen. De stedelijke politie is in meerderheid op hun hand en is er tot nu toe niet toe overgegaan om truckers te arresteren. De nog aanwezige trucks zijn zonder medewerking van de chauffeur niet weg te slepen. Er was en is een patstelling. En de demonstraties houden aan.
Het is wel uiterst moeilijk om de stad in te komen. Daarom zijn het vooral inwoners van Ottawa zelf die aan de samenkomsten in het centrum van hun stad deelnemen.

Steun vanuit de bevolking

De regering dacht de organisatie van het Freedom Convoy klem te kunnen zetten door de miljoenentegoeden bij crowdfunding platforms te blokkeren, maar rekende buiten de waard. In dit geval de inwoners van Ottawa. Vanmorgen hoorde ik in een livestream hoe zij helpen. Zo is er een mevrouw die ontbijt voor de truckers ronddeelt. Ze maakt geen deel uit van de organisatie, maar doet dit vanuit een innerlijke impuls. Dan zijn er mensen die bij tankstations dieselolie doneren als ze weten dat die naar de truckers gaat. Iemand anders haalt wasgoed op, merkt die, wast het en brengt het terug. Iemand anders gooit zijn banktegoed in de strijd. Hij boekt dagenlang vier hotelkamers voor de truckers.

Er zijn honderden van dit soort grassroot verhalen. Dit is een volksbeweging boordevol creativiteit en veerkracht. Keer op keer verkijken de autoriteiten zich daar op.

Citizen reporters

Het verhaal van de videostreamer waar ik vanmiddag naar kijk en luister is één daarvan.
Toen het konvooi vanuit Vancouver onderweg was, nu ruim drie weken geleden, ging hij naar een viaduct om ze te zien passeren. Hij verwachtte daar de enige te zijn. Tot zijn verbazing stonden daar al honderden mensen. Ter plekke nam hij het besluit naar Ottawa te gaan. Daar aangekomen merkte hij hoe door en door vals het beeld is dat de reguliere media van de actie van de truckers gaven. Iemand kocht een goede microfoon voor hem en voordat hij het goed en wel in de gaten had was hij verslaggever. Hij zit nu werkelijk midden tussen de truckers en geeft informatie uit de eerste hand. “Eigenlijk was dit mijn bedoeling helemaal niet, maar het loopt nu eenmaal zo en ik ga hiermee door tot het eind.”

Er zijn tientallen van zulke reporters actief in de stad en soms levert dat prachtige reportages op. Ik noem er hier een paar dan kun je de verdere ontwikkelingen zelf live volgen.

Church of BuBBles
Viva Frei
Red Prince
Live From The Shed
Newsly Canada Live
Bryton’s Thoughts
Ottowalks
Bacon Ranch
Machines Everywhere

Wellington Street

Een van de actievoerders loopt in de vroege ochtend binnen in de geïmproviseerde redactieruimte van Live From The Shed (live vanuit de schuur) en zegt tegen de kijkers: “Raak niet ontmoedigd door de arrestaties! Wij strijden voor jou en voor de hele wereld. Kom alsjeblieft hierheen. We hebben meer mensen nodig!”
De plek waar deze verslaggever en zijn studiogast zich bevinden is Wellington Street. Daar staat de kern van het konvooi en is het podium waar de toespraken worden gehouden en bands optreden.

Ook als alle truckers op deze plek gearresteerd worden, zal het nog dagen duren voordat alle trucks zijn weggesleept. Maar de acties gaan door. “Het Freedom Konvooi heeft een co-locatie buiten de stad op het terrein van een boer. Daar zullen we ons hergroeperen als Wellington Street ontruimd is. We gaan dan door met dagelijkse demonstraties, net zolang totdat de maatregelen zijn ingetrokken. Dat is niet het einde. Er is maar één einde mogelijk en dat is het einde van alle vrijheidsbeperkende maatregelen.”

Updates

Scherp juridisch commentaar op het uitroepen van de noodtoestand

Pat King gearresteerd

Streamer ZOT gearresteerd

Opgenomen livestreams

Viva Frei, vrijdag 18 februari

Live From The Shed, 18 februari

Warcampaign, 18 februari

ZOT, 18 februari

 

Trucker: “Dit gaat de hele wereld aan. Sta op en vecht!”

Gerelateerd

“Over onze vrijheid onderhandelen we niet – we gaan pas weg als alle maatregelen zijn ingetrokken”

 

Wil je een seintje per e-mail ontvangen bij iedere nieuwe posting op TransitieWeb?
Klik dan hier.

Wil je jouw reactie plaatsen bij dit artikel?

Ga dan met je cursor helemaal naar de bodem van deze pagina. Daar vind je een invulscherm. Je kunt daar je reactie intypen of inplakken. Het kan soms geruime tijd duren voordat je reactie zichtbaar is.
Als je reageert kun je ook instellen dat je een seintje krijgt bij nieuwe reacties en/of bij nieuwe berichten.


Nieuwsbrief TransitieWeb

Schrijf je hier in voor de Nieuwsbrief van TransitieWeb (drie of vier edities per jaar). De nieuwsbrief is een ‘hotline’ met de lezers en is van grote waarde nu er steeds meer censuur komt op het internet.

Nieuwe sociale media netwerken

TransitieWeb ondersteunt de opbouw van decentrale sociale netwerken. We nemen daar zelf actief in deel met micro postings op de server @mastodon.social. Ons adres hier is @transitieweb@mastodon.social. Om deze postings te kunnen zien heb je een account nodig.

Meer uitleg over decentrale sociale media vind je hier.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Stef Middelbos schreef:

    Wij hebben zelf de keus hoe onze wereld eruit ziet. We scheppen deze wereld vanuit ons innerlijk. Kies er daarom elke dag opnieuw voor om vredig en kalm te zijn en visualiseer die prachtige wereld: waar geen angst en haat is, waar iedereen blij en gezond is, waar iedereen liefdevol met elkaar omgaat. Stuur licht en liefde naar de truckers. Het Licht overwint altijd.

We stellen je reactie op prijs. Je kunt hem hieronder plaatsen. Probeer zo kort en bondig mogelijk te zijn. Als je echt wat meer woorden nodig hebt, dan is 300 woorden het maximum. Alle reacties worden gemodereerd. Het kan daarom even duren voordat je reactie zichtbaar is. Wil je een link opnemen in je reactie, vergeet dan niet er https:// voor te zetten.