Trucker Dunham: “Dit is een wereldwijde strijd tegen een totalitair regime dat de hele aarde wil overheersen”

Een schitterend interview. Trucker Lauwrence Dunham probeert zijn emoties onder woorden te brengen en al doende raakt hij de kern: nationale soevereiniteit versus globalische ondermijning (Canadese vlaggen), verdediging van morele en spirituele basiswaarden (Freedom!, God blees you!) en het besef dat dit een eindstrijd is. “Het is wereldwijd erop of eronder.”

Eenheidsbewustzijn

Je zou kunnen zeggen dat deze diepe emoties (eenheid, Canada, vrijheid, God) een terugkeer inhouden naar een tijd die ruimschoots voorbij is. Dat het heimwee is naar het ‘oude normaal’.

Mijn indruk is dat dit niet het geval is. De truckers beschrijven de atmosfeer in het centrum van Ottawa als ‘elektrisch geladen’. Ze spreken elkaar aan met het woord ‘broeder’. Er is een zeer sterk eenheidsbewustzijn. Op het podium en in groepen verspreid in de stad wordt gebeden. Overal zie je lachende gezichten. Er is ongelofelijk veel blijheid over de bevrijding die door de truckers in gang is gezet. Tegelijk komt ook het verdriet naar boven over de geleden verliezen.

Twee jaar corona-repressie heeft de samenleving extreem onder druk gezet. En de kurk vliegt nu van de fles.

De actie van de truckers verwijst naar de toekomst. Blijkbaar zijn soevereiniteit, vrijheid en God daarin sleutelwoorden.

Gerelateerd

Eerste persconferentie van de organisatoren van het Freedom Convoy

Climax in Canada nadert: livestreams van het Freedom Convoy 2022

Truckers in Canada eisen het vertrek van de regering en herstel van alle grondrechten

‘Verplichte vaccinatie? Dacht het niet!’ 10.000 Canadese truckers en supporters in konvooi op weg naar het parlement in Ottawa

BitChute link: https://www.bitchute.com/video/vz9fuAqmYcw7/

 

Wil je een seintje per e-mail ontvangen bij iedere nieuwe posting op TransitieWeb?
Klik dan hier.

Wil je jouw reactie plaatsen bij dit artikel?

Ga dan met je cursor helemaal naar de bodem van deze pagina. Daar vind je een invulscherm. Je kunt daar je reactie intypen of inplakken. Het kan soms geruime tijd duren voordat je reactie zichtbaar is.
Als je reageert kun je ook instellen dat je een seintje krijgt bij nieuwe reacties en/of bij nieuwe berichten.


Nieuwsbrief TransitieWeb

Schrijf je hier in voor de Nieuwsbrief van TransitieWeb (drie of vier edities per jaar). De nieuwsbrief is een ‘hotline’ met de lezers en is van grote waarde nu er steeds meer censuur komt op het internet.

Nieuwe sociale media netwerken

TransitieWeb ondersteunt de opbouw van decentrale sociale netwerken. We nemen daar zelf actief in deel met micro postings op de server @mastodon.social. Ons adres hier is @transitieweb@mastodon.social. Om deze postings te kunnen zien heb je een account nodig.

Meer uitleg over decentrale sociale media vind je hier.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Robert schreef:

    In nieuwsbrief vpro nu !
    Tegenlicht: Metaleven
    Onlangs lanceerde Mark Zuckerberg de Metaverse, de opvolger van het internet. Met een bril op kunnen we binnenkort leven en werken in een parallel digitaal universum. Voor kleding, huizen en digitale kunst hoeven we de deur niet meer uit; we kopen er een avatar en betalen met crypto’s. VPRO Tegenlicht vraagt zich af: Zal ons leven zich helemaal digitaal gaan afspelen? En wat betekent het straks om mens te zijn?
    VPRO Tegenlicht: Metaleven, maandag 7 februari om 20.25 uur op NPO 2 en zaterdag al online

We stellen je reactie op prijs. Je kunt hem hieronder plaatsen. Probeer zo kort en bondig mogelijk te zijn. Als je echt wat meer woorden nodig hebt, dan is 300 woorden het maximum. Alle reacties worden gemodereerd. Het kan daarom even duren voordat je reactie zichtbaar is. Wil je een link opnemen in je reactie, vergeet dan niet er https:// voor te zetten.