Samen tegen de spoedwet! Zaterdag 15 augustus 12:00-17:00 Den Haag

Deze demonstratie tegen de spoedwet wordt een grote gebeurtenis. Dat kan niet anders. Meer dan 30 groepen en organisaties hebben zich achter het initiatief geschaard. De verschillen doen er nu even niet toe. Er is een groter belang.
We gaan samen de straat op voor de vrijheid en tegen de dictatuur.

Update 9 augustus
Hier kun je doneren voor de kosten voor het podium.

Update 11 augustus 19:30
De precieze locatie van de demonstratie en manifestatie zaterdag in Den Haag wordt later bekendgemaakt. Check hiervoor de website van De Andere Krant en de Facebookpagina van de organisator.

Samen tegen de spoedwet

Samen sterk in Den Haag

Onbewezen maatregelen met uiterst ondemocratische voorwaarden horen niet thuis in onze wet. De spoedwet van deze regering moet gestopt worden. Mensen die zoiets voorstellen zouden niet meer aan de leiding mogen staan. Er wordt verwezen naar het RIVM, dit instituut faalt echter op meerdere vlakken.

Kom allen en hoor van verschillende sprekers waarom dit kabinet moet aftreden. Deze demo heeft uiteraard als doel om onze stem te laten horen tegen de SPOEDWET, daarnaast staat ook het verbinden van mensen en groepen hierin centraal.

Iedere groep met zijn eigen standpunten is welkom. Je hoeft het niet met elkaars standpunten eens te zijn maar je kunt deze wel respecteren. Het gaat er dan ook niet om óf we het overal over eens zijn met elkaar maar dat we er met zijn allen staan: voor elkaar en met elkaar.

Iedere groep is welkom en kan zich aanmelden bij Brabant in Opstand. Mochten jullie sprekers mee willen nemen of zelf de standpunten van je groep kenbaar willen maken, dan is dit mogelijk.

Wij accepteren geen racisme, discriminatie en/of zwartmakerij van andere groepen en/of mensen.

Doneer via deze link om een groots spektakel mogelijk te maken.

Locatie en tijd:
Zaterdag 15 augustus Den Haag van 12:00 – 17:00 uur.
Van 12:00 – 13:00 uur zal er inloop zijn en vanaf 13:00 uur zal de demonstratie beginnen.
Info op Facebook

Samen staan we sterk. Uiteindelijk staan we allemaal voor hetzelfde doel, vrijheid, ondanks onze verschillende standpunten.

United we stand, divided we fall.

Individual, we are one drop.
Together, We are an ocean.

Voor de Dag van Verbinding: SAMEN tegen de SPOEDWET is een podium en een geluidsinstallatie geregeld.
Als iedereen een beetje doet, zijn we er zo!
De overgebleven gelden zullen gebruikt worden voor volgende acties en demonstraties van dit Collectief.

Update 11 augustus 12:30
Op zondag 16 augustus is er ook een demonstratie in ROTTERDAM. Start 13:00. De locatie wordt een dag tevoren op de website bekendgemaakt.

In het kort waarom deze wet er nooit mag komen

In deze wet is niet alleen het ‘Nieuwe Normaal’ van de 1,5 metersamenleving vastgelegd. Ook krijgt de minister bijvoorbeeld de bevoegdheid om naar believen hele bedrijfssectoren, gebouwen, inrichtingen, gebieden en scholen te sluiten.

Bijeenkomsten, demonstraties en evenementen worden naar goeddunken verboden.

De wet heeft een vangnetbepaling om maatregelen op te leggen waar nu nog niet in voorzien is.

De straffen worden flink verhoogd naar meer dan 444 euro tot meerdere duizenden euro’s en vrijheidsstraffen. Jongeren worden naar Buro Halt gestuurd als zij te dicht in de buurt van hun vriendjes komen. Mensen die zich onttrekken aan quarantainemaatregelen kunnen gevangen worden gezet.

Met deze wet wordt Hugo de Jonge een alleenheerser. De wet is daarbij niet tijdelijk maar semipermanent. Na afloop van zes maanden kan de minister de wet zonder instemming van het parlement steeds met twee maanden verlengen. Deze wet brengt heel Nederland in een uitzichtloze virusdictatuur.

Hier de aankondiging van de demo in Den Haag door Onafhankelijke Pers Nederland

Gerelateerd

Zaterdag 15 augustus: De Dag van Verbinding

Vier maanden coronacrisis: een tussenbalans in acht stellingen

Behandeling “spoedwet” versneld (door Mr. Jeroen Pols van viruswaanzin)

Mega-demonstratie in Berlijn voor de vrijheid en tegen de Corona-dictatuur

Sta op voor vrijheid: draag oranje!

Freedom demo Rotterdam

Wil je dit artikel delen op social media?

Dan is er kans op dat Big Brother tussenbeide komt en je waarschuwt voor ‘nepnieuws’. Plaats je de link toch, dan kunnen anderen die hem aanklikken ook zo’n waarschuwing krijgen. Dit is een vervelende vorm van intimidatie en censuur.

Je kunt dit omzeilen door niet te linken. Maak zelf een eigen tekstje. Ook kun je delen van de tekst van TransitieWeb knippen en inplakken (copy-pasten) in je eigen bericht. Of je maakt een schermafbeelding.

Heb je op Facebook last van fact checkers? Die kun je blokkeren.
Ga naar Instellingen, dan klikken op Blokkeren. Daar typ je de naam of het e-mailadres van de fact checker in en bevestigt die. Als je ergens ook de optie Toevoegen ziet staan, vul dan fact checker in en klik op Zoeken. Er verschijnt dan een lijst met fact checkers. Deze kun je vervolgens allemaal tegelijk blokkeren.

Wil je een seintje per e-mail ontvangen bij iedere nieuwe posting op TransitieWeb?
Klik dan hier.

Wil je jouw reactie plaatsen bij dit artikel?

Ga dan met je cursor helemaal naar de bodem van deze pagina. Daar vind je een invulscherm. Je kunt daar je reactie intypen of inplakken.
Als je reageert kun je ook instellen dat je een seintje krijgt bij nieuwe reacties en/of bij nieuwe berichten.


Nieuwsbrief TransitieWeb

Schrijf je hier in voor de Nieuwsbrief van TransitieWeb (drie of vier edities per jaar). De nieuwsbrief is een ‘hotline’ met de lezers en is van grote waarde nu er steeds meer censuur komt op het internet.

Nieuwe sociale media netwerken

TransitieWeb ondersteunt de opbouw van decentrale sociale netwerken. We nemen daar zelf actief in deel met micro postings op de server @mastodon.social. Ons adres hier is @transitieweb@mastodon.social. Om deze postings te kunnen zien heb je een account nodig.

Meer uitleg over decentrale sociale media vind je hier.

Dit vind je misschien ook leuk...

8 reacties

 1. Christel schreef:

  waar kan ik de volledige lijst van organisaties vinden (ik hoor dat er 40 zijn!) die de demonstratie steunen? (de onafhankelijke pers noemt er slechts een paar)

 2. Petra schreef:

  Super dat we met ons Allen gaan staan, steunen, vertrouwen en vechten (in aanwezigheid) want dit kan en mag niet gebeuren ! Voor iedereen liefde en power 💖 ons mens-zijnsrecht.. staat op nummer 1 🌸

 3. Jack Terrible schreef:

  Aanstaande zaterdag neem ik mijn kunstwerk van Big Brother (dictator) mee naar het Malieveld! Het boek van George Orwell 1984 heb ik gelezen. Daarvoor wist ik niet wat Big Brother precies inhield. Het portret van Big Brother is wel een zelfportret van Hans van Tamelen alias Jack Terrible… twitter.com/JackT…0256653312

 4. Geen schreef:

  Wat is het… de 25e of de 15e augustus..?
  En is er toesteming van de burgemeester ?

  • Fred Teunissen schreef:

   Zaterdag 15 augustus volgens de video van Onafhankelijke Pers Nederland die in het bericht staat.
   Mijn excuses dat het in de e-mail die we gisteren stuurden verkeerd stond.
   Zodra ik meer informatie heb over de demonstratie zal ik die toevoegen aan het artikel.

 5. Margie schreef:

  Het grote plaatje…!
  De dag der verbinding…met velen gedeeld en verspreid
  Mooie poster Fred

 6. Nelia schreef:

  Laten we, geïnspireerd door de Demonstratie in Berlijn, zorgen dat we met zoveel mensen zijn dat men niet meer om ons heen kan.

We stellen je reactie op prijs. Je kunt hem hieronder plaatsen. Probeer zo kort en bondig mogelijk te zijn. Als je echt wat meer woorden nodig hebt, dan is 300 woorden het maximum. Alle reacties worden gemodereerd. Het kan daarom even duren voordat je reactie zichtbaar is. Wil je een link opnemen in je reactie, vergeet dan niet er https:// voor te zetten.