Open brief aan de politie van Amsterdam en aan alle politie-agenten in ons land

Politie op Museumplein 17 januari 2020

Op 17 januari 2021 was ik op het Museumplein. Ik was daar helemaal vanuit Overijssel heen gereisd samen met een andere huisarts. Zó erg bezorgd maak ik mij over het schenden van onze grondrechten.

We zitten al wekenlang in een lockdown. Onze kinderen hebben de afgelopen weken geen goed onderwijs gekregen. Onze jeugd wordt gedemoniseerd, kan niet meer uitgaan. De horeca gaat failliet, vooral de kleine bedrijven. De culturele sector gaat kapot. Ik hoor tot mijn grote verdriet en wanhoop nu van suïcides, soms van kinderen, door de lockdown.

Ik wil u schrijven dat ik ben geboren in Amsterdam, ik heb er ook lang gewoond toen ik er Medicijnen studeerde. Ik heb er in een ziekenhuis gewerkt.

Het was goed om op het Museumplein te zijn met zoveel mensen. Er waren heel veel mensen. De sfeer was goed.

Maar…de aanwezigheid van zoveel politie en ME was intimiderend voor mij. Rond 14.45 begon de politie bij het Rijksmuseum met waterkanonnen op de mensen te spuiten. Langs alle randen stond de ME met knuppels en schilden. Ik ben huilend naar hen toegelopen en vroeg waarom ze onschuldige burgers aanvielen. Ik kreeg geen antwoord, de agenten leken wel robots.
Ik ben teruggelopen naar het Concertgebouw, daar stonden meer artsen.

We liepen naar de Lairessestraat. Nadien vernam ik dat de politie Romeo’s inzet om het geweld uit te lokken. Ik heb daar inmiddels veel filmpjes van gezien. Ik ben verbijsterd dat dit gebeurt in Nederland. Ik ben bezorgd en bang.

Op het journaal werden alleen rellen getoond. In de kranten werd gedaan alsof er alleen wappies waren en relschoppers. Dat is niet waar. Er waren overwegend bezorgde mensen, van alle leeftijden. Er waren kinderen en oude mensen. Ik heb musici gesproken en andere artsen.

Gisteren noemde de premier mensen zoals wij crimineel. Maar ik zie dat anders. Sinds 17 januari ben ik mijn vertrouwen in een rechtsstaat verloren. Als ik een politiewagen zie word ik bang. Ik durf geen aangifte te doen, want dan weet de politie mijn adres. Dát is wat het met mij gedaan heeft, en ik vermoed met vele anderen.

Mijn indruk is dat de regering de politie aanzet tot geweld. Ik ben ervan overtuigd dat veel agenten zich hier niet goed bij voelen. Ik wil die agenten wijzen op het bestaan van de BPOC2020.nl.

Dat is de onderzoekscommissie Corona in Nederland. Helaas buiten-parlementair, want ook het parlement functioneert niet meer. Zij heeft zich buitenspel gezet met de coronawet. Deze ‘afgetreden’ regering heeft nu bijna alle macht. De overheid en media houden elkaar in mijn beleving in een verstikkende greep. De werkelijkheid wordt opgeofferd aan het narratief ‘dat wij ‚samen moeten strijden tegen een virus’.

In mijn ogen maakt de overheid samen met de media dit land kapot. Wij zijn bang voor elkaar gemaakt. Groepen mensen zijn tegen elkaar opgezet. De ene groep boos op de andere omdat zij zich niet aan de corona-regels houden. De andere groep bezorgd en boos omdat die regels onlogisch zijn, en alles kapot maken wat ons lief is.

Politie van Amsterdam, landelijke politie, ik roep u op te stoppen om geweld te gebruiken tegen de burgers. Wij hebben het recht om onze mening kenbaar te maken. Wij hebben het recht om te demonstreren. U hebt de plicht om ons te beschermen in plaats van ons aan te vallen.

Elke agent heeft hierin een eigen verantwoordelijkheid. Ik vraag u in de spiegel te kijken en u zelf af te vragen of u nog wel mee wilt werken aan geweld tegen de eigen bevolking.

 

Els van Veen
op persoonlijke titel

huisarts
moeder van drie kinderen.
nabestaande van suïcide

Gerelateerd

 

Wil je dit artikel delen op social media?

Dan is er kans op dat Big Brother tussenbeide komt en je waarschuwt voor ‘nepnieuws’. Plaats je de link toch, dan kunnen anderen die hem aanklikken ook zo’n waarschuwing krijgen. Dit is een vervelende vorm van intimidatie en censuur.

Je kunt dit omzeilen door niet te linken. Maak zelf een eigen tekstje. Ook kun je delen van de tekst van TransitieWeb knippen en inplakken (copy-pasten) in je eigen bericht. Of je maakt een schermafbeelding.

Heb je op Facebook last van fact checkers? Die kun je blokkeren.
Ga naar Instellingen, dan klikken op Blokkeren. Daar typ je de naam of het e-mailadres van de fact checker in en bevestigt die. Als je ergens ook de optie Toevoegen ziet staan, vul dan fact checker in en klik op Zoeken. Er verschijnt dan een lijst met fact checkers. Deze kun je vervolgens allemaal tegelijk blokkeren.

Wil je een seintje per e-mail ontvangen bij iedere nieuwe posting op TransitieWeb?
Klik dan hier.

Wil je jouw reactie plaatsen bij dit artikel?

Ga dan met je cursor helemaal naar de bodem van deze pagina. Daar vind je een invulscherm. Je kunt daar je reactie intypen of inplakken.
Als je reageert kun je ook instellen dat je een seintje krijgt bij nieuwe reacties en/of bij nieuwe berichten.


Nieuwsbrief TransitieWeb

Schrijf je hier in voor de Nieuwsbrief van TransitieWeb (drie of vier edities per jaar). De nieuwsbrief is een ‘hotline’ met de lezers en is van grote waarde nu er steeds meer censuur komt op het internet.

Nieuwe sociale media netwerken

TransitieWeb ondersteunt de opbouw van decentrale sociale netwerken. We nemen daar zelf actief in deel met micro postings op de server @mastodon.social. Ons adres hier is @transitieweb@mastodon.social. Om deze postings te kunnen zien heb je een account nodig.

Meer uitleg over decentrale sociale media vind je hier.

Dit vind je misschien ook leuk...

16 reacties

 1. Margie schreef:

  En hier…een ex-ME en ex- recherche aan het woord!

  www.verminder-electrosmog.nl/een-e…het-woord/

 2. tjeerd schreef:

  Rechtstaat? De rellen in Urk worden door Romeo’s uitgevoerd en waarschijnlijk ook in de andere steden door burgemeesters zelf georganiseerd: m.facebook.com/story…6023528380
  Rutte wil het leger in de straten zoals al in de Canadese notities inzake Dark Winter is te lezen. De volgende fase treedt snel in denk ik en geen verkiezingen als er een noodtoestand wordt uitgeroepen. Dus Rutte wordt dictator!

 3. Bokhorst B. schreef:

  zo hoort het in een rechtsstaat! De politie hoort zich navenant te gedragen en zou het lef moeten hebben (onredelijke orders van bovenaf niet op te volgen) vreedzaam demonstrerende mensen vreedzaam te verdedigen en zeker geen relschoppers in te zetten. Hoe oneerlijk!! Politie :verlaag je toch ajb. niet tot zulk gedrag!

 4. P. schreef:

  Ze staan al aan de verkeerde kant van de geschiedenis. Wat zullen je kinderen en kleinkinderen trots op jullie zijn, om eeuwig als crimineel en landverrader te boek te staan.

 5. Ans Lobler schreef:

  Het is heel duidelijk. Ik ben er al aan gewend, dat we worden voorgelogen, zeker door de NOS, in het spoor van onze grote, liegende voorganger Mark Rutte.
  Nederland bestaat niet meer, althans het land waarin ik geboren en getogen ben. Het is verworden tot een land met mensen, die het goed menen zoals de huisarts op het Museumplein, en die overruled worden door gespuis van allerlei soort.

 6. Robert schreef:

  De rijkelui vriendjes van vvd worden er rijker van, de onderkant word verder naar onder geduwd

 7. Leny Jacobs v Anrooy Mastebeek schreef:

  Zolang de mensen nog teveel vertrouwen in de overheid hebben verandert er niets .Alleen samen staan we sterk .

 8. nel schreef:

  dat hele toneelspel ,heeft heel andere bedoelingen .

 9. Mallehaggie schreef:

  aangrijpend verhaal, zoals je er meerdere hoort, en dat allemaal omdat het officieel in het Westerpark moest?!

 10. Sicco Polak schreef:

  Het zijn die anti lock down en antie maskers types en hun organisatries die dit uitgelokt hebben. Draag een masker en protect de ogen en was je handen met zeep meerdere keer en per dag. Als je het niet voor je zelf nodig vindt doe het voor je medeburgers

  • Siska schreef:

   Jij bent een staatstrol! Word je hiervoor betaald? Ben je wel Nederlander want je bericht lijkt vertaald en staat vol fouten.

 11. vera groen schreef:

  dank voor deze uit het hart gegrepen brief, ik was ook op het Museumplein 17 januari en het was uitermate verontrustend om daar te zien hoe Nederland als gevolg van de dictatoriale maatregelen in een politiestaat is veranderd – uitgerekend in het ooit zo libertaire tolerante Amsterdam.

 12. Marcel schreef:

  Ik was er ook, een bezorgde burger en vader. Ik heb exact dezelfde ervaring. Tirannie, zo voelde het. Zo niet kloppend. Dank voor het delen!

 13. Maria schreef:

  Ik heb de brief gelezen en het filmpje bekeken,we weten allemaal dat dit niet goed is maar veel blijven toch geloven wat de overheid en de burgemeesters zeggen.
  Ik blijf Geloof hoop en liefde licht en kracht naar iedereen sturen zodat ze wakker worden 🙏

 14. Wat een uitstekende en niet polariserend brief Van haar.

 15. Peter Rutjes schreef:

  De spiegel: “Dit is niet goed”.
  www.youtube.com/watch…v2Cp2951bM
  Ole Dammegård: Message to military & Police

We stellen je reactie op prijs. Je kunt hem hieronder plaatsen. Probeer zo kort en bondig mogelijk te zijn. Als je echt wat meer woorden nodig hebt, dan is 300 woorden het maximum. Alle reacties worden gemodereerd. Het kan daarom even duren voordat je reactie zichtbaar is. Wil je een link opnemen in je reactie, vergeet dan niet er https:// voor te zetten.