Op Museumplein demonstreerden oud-militairen, zorgpersoneel en anderen schouder-aan-schouder

Zaterdag 20 maart gebeurde er iets zeer ongewoons in ons extreem individualistische land. De wereldwijde mars voor vrijheid vindt ook hier plaats. Als antwoord op het ongebreidelde politiegeweld van vorige week zondag op het Malieveld in Den Haag hebben allerlei groepen besloten elkaar te gaan beschermen! De eerste echte stap naar bevrijding van het juk van het demissionaire regime Rutte is een feit.

Onduidelijk

Van tevoren was er onduidelijkheid over het aanvangstijdstip, maar ook over de plaats waar deze dag zou worden gedemonstreerd. De gemeente Amsterdam wilde vooraf al niet meewerken aan een demo. De verkiezingsuitslag doet zich hier al gelden. Of de verkiezingen nu zijn vervalst of niet, het resultaat is in ieder geval dat de demissionaire machthebbers het opvatten als een steun in de rug voor nog meer repressie.

Museumplein 20 maart 2021

Om half twaalf die ochtend, hebben een paar duizend mensen zich op het Museumplein verzameld. Eerst staat er een groep oudgediende militairen strak in de houding voor het oog van de gemuilkorfde ME. Daarachter staan verplegers en artsen. Ook al probeert de oude media onder leiding van de NOS de leugen de wereld in te sturen dat dit geen verzorgenden maar ‘verklede mensen’ zijn. Een verse leugen in een lange rij van bedrog.

Impasse

Museumplein 20 maart 2021

Achter de geneeskundigen zitten en staan de demonstranten. Even is er een impasse. De Mobiele Eenheid, die klaar staat om op de weerloze moedigen in te hakken, schijnt te weifelen. Toch staan ze opnieuw klaar om volstrekt geweldloze en weerloze mensen neer te slaan.

Na een kwartier van wapenstilstand, begint een waterkanon aan een waterballet. Het spuit de veteranen en de doktoren zeiknat, met daar vlak achter de demonstrerende burgers die achter hun zeiltjes en regenpakken schuilen.

Museumplein 20 maart 2021

Opeens dringt tot de voorste gelederen door dat achter op het plein, daar waar geen bescherming door de oud-militairen is, de eerste mensen worden gearresteerd. Dan besluiten ze opeens allemaal aan de mars door de stad te beginnen. Een mars voor liefde, vrijheid en geen dictatuur.

Stoet

De enorme stoet die in gang komt vanaf het Museumplein wordt al snel in tweeën geknipt. Het voorste deel wordt door de politie ingesloten en het achterste deel jaagt de ME uit elkaar. Dat is zo rond 14 uur. Gelukkig schijnt de zon. De stemming is opperbest bij de ingesloten vrijheidsstrijders. Zij laten zich niet van hun stuk brengen door het zoveelste staaltje van onderdrukking door Rutte.

Op de Leidsekade tegenover de 1500 ingesloten mensen, staan talloze demonstranten met hartjesborden, te zingen en te roepen. Zij tonen opnieuw de solidariteit waar deze dag bol van staat. Even later grijpt de ‘moedige’ ME in en jaagt hen weg met veel agressie en geweld. We weten dankzij de verklaringen van agenten bij de BPOC waarom ze op deze manier reageren op medelanders. Zij geven een mening die het regime Rutte verbiedt. Wie tegen de coronamaatregelen is moet met geweld onderdrukt worden.

Demo 20 maart 2021 Leidsekade

In de loop van uren dunt de opgesloten mensenmassa langzaam uit. Steeds worden er mensen afgevoerd met bussen naar een onbekende bestemming. Niemand weet waar ze gedropt zullen worden.

Een deel van deze mensen moet vijf uur lang hier staan. Gelukkig houden zij zichzelf warm met muziek, dans en gezang. Er zijn omstanders die hen stiekem, totdat de ME het ziet, eten brengen. Ook krijgen ze flesjes warm water van omwonenden waaraan ze zich kunnen warmen.

Als het erop aankomt zorgen Nederlanders goed voor elkaar. Maar blijkbaar moeten ze daarvoor wel eerst het meest essentiële na eten en zuurstof verliezen, namelijk hun vrijheid.

Geen leiders

Zo tegen 7 uur ‘s avonds laadt de ME de laatste betogers in gereedstaande bussen en deelt mondkapjes aan hen uit. Die met veel gegrinnik al dan niet worden aangenomen. Al vroeg in de middag hebben mensen vervoer geregeld voor de her en der uit de bus gezette mensen, om hen weer terug naar huis of naar hun auto in Amsterdam te brengen. Geweldig. Daar is geen leider voor nodig. Evenmin dat leiders nodig zijn om allerlei groepen burgers bij elkaar te brengen die besluiten voor elkaar op te komen tegenover de knokploegen van het regime.

Dat moet junta Rutte ongerust maken. Duizenden mensen komen bij elkaar zonder dat er leiders of organisatoren aan te wijzen zijn. Als het erop aan komt nemen zij elk hun verantwoordelijkheid om voor elkaar te zorgen. Mooier kan een dag voor vrijheid en liefde niet eindigen!

Bron: DLM Plus

Gerelateerd

Live video stream 20 maart Mango Tango

Live stream 20 maart Moet Je Horen TV

Live report 21 maart Onafhankelijke Pers Nederland

 

Wil je een seintje per e-mail ontvangen bij iedere nieuwe posting op TransitieWeb?
Klik dan hier.

Wil je jouw reactie plaatsen bij dit artikel?

Ga dan met je cursor helemaal naar de bodem van deze pagina. Daar vind je een invulscherm. Je kunt daar je reactie intypen of inplakken. Het kan soms geruime tijd duren voordat je reactie zichtbaar is.
Als je reageert kun je ook instellen dat je een seintje krijgt bij nieuwe reacties en/of bij nieuwe berichten.


Nieuwsbrief TransitieWeb

Schrijf je hier in voor de Nieuwsbrief van TransitieWeb (drie of vier edities per jaar). De nieuwsbrief is een ‘hotline’ met de lezers en is van grote waarde nu er steeds meer censuur komt op het internet.

Nieuwe sociale media netwerken

TransitieWeb ondersteunt de opbouw van decentrale sociale netwerken. We nemen daar zelf actief in deel met micro postings op de server @mastodon.social. Ons adres hier is @transitieweb@mastodon.social. Om deze postings te kunnen zien heb je een account nodig.

Meer uitleg over decentrale sociale media vind je hier.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. PeterdJ schreef:

    In het zondag WNL programma werd beweerd dat deze mensen verkleed waren net iets voor de NPO om zo iets te verdraaien.

We stellen je reactie op prijs. Je kunt hem hieronder plaatsen. Probeer zo kort en bondig mogelijk te zijn. Als je echt wat meer woorden nodig hebt, dan is 300 woorden het maximum. Alle reacties worden gemodereerd. Het kan daarom even duren voordat je reactie zichtbaar is. Wil je een link opnemen in je reactie, vergeet dan niet er https:// voor te zetten.