NieuweTijd podcast: de ecologische boerderij van Gerrit Impens in India

Filmer en radiopresentator Niels Lunsing maakt een bijzondere serie prodcasts rondom het thema de Nieuwe Tijd. Hij doet dit wekelijks voor abonnees. Maandelijks publiceert hij een gratis uitzending. Deze maand gaat die over de ecologische boerderij van Gerrit Impens in het zuiden van India.

Impens vertelt over de ups en downs van ecologische landbouw in India. Een sleutelprobleem is dat zijn onderneming op de markt niet de prijs kan krijgen die de producten, gezien hun kwaliteit, verdienen. Daarom is hij voor een deel nog afnankelijk van donaties vanuit de in Nederland gevestigde, ondersteunende stichting Thiru Valagum Farm.

In deze podcast gaat hij uitgebreid in op het leven als gemeenschap op de boerderij, op de uitdagingen van de nieuwe tijd en op de belangrijke en haast vergeten taak van elementenwezens in de landbouw.

 

Steun Niels

De serie podcasts die Niels Lunsing maakt draagt bij aan het verspreiden van nieuwe ideeën en aan de groei van nieuwe initiatieven. Ondersteunen kan door middel van een abonnement op zijn serie podcasts en ook in de vorm van een donatie.

Nieuwe Tijd podcast

Gerelateerd

Leef de Nieuwe Tijd!

De economische macht terugpakken met levensboerderijen

De kracht van het menselijke internet: ervaringen met zelfvoorziening en zelfbestuur in een Franse vallei

Niels Lunsing in gesprek met drie initiatiefnemers van Levensboerderij Wilp

 

Wil je een seintje per e-mail ontvangen bij iedere nieuwe posting op TransitieWeb?
Klik dan hier.

Wil je jouw reactie plaatsen bij dit artikel?

Ga dan met je cursor helemaal naar de bodem van deze pagina. Daar vind je een invulscherm. Je kunt daar je reactie intypen of inplakken. Het kan soms geruime tijd duren voordat je reactie zichtbaar is.
Als je reageert kun je ook instellen dat je een seintje krijgt bij nieuwe reacties en/of bij nieuwe berichten.


Nieuwsbrief TransitieWeb

Schrijf je hier in voor de Nieuwsbrief van TransitieWeb (drie of vier edities per jaar). De nieuwsbrief is een ‘hotline’ met de lezers en is van grote waarde nu er steeds meer censuur komt op het internet.

Nieuwe sociale media netwerken

TransitieWeb ondersteunt de opbouw van decentrale sociale netwerken. We nemen daar zelf actief in deel met micro postings op de server @mastodon.social. Ons adres hier is @transitieweb@mastodon.social. Om deze postings te kunnen zien heb je een account nodig.

Meer uitleg over decentrale sociale media vind je hier.

Dit vind je misschien ook leuk...

We stellen je reactie op prijs. Je kunt hem hieronder plaatsen. Probeer zo kort en bondig mogelijk te zijn. Als je echt wat meer woorden nodig hebt, dan is 300 woorden het maximum. Alle reacties worden gemodereerd. Het kan daarom even duren voordat je reactie zichtbaar is. Wil je een link opnemen in je reactie, vergeet dan niet er https:// voor te zetten.