Niels Lunsing in gesprek met drie initiatiefnemers van Levensboerderij Wilp

Filmer, podcaster en radiomaker Niels Lunsing bezocht op donderdag 23 juni de tuinderij van het project Levensboerderij in Wilp en maakte daar voor zijn programma NieuweTijd Podcast de onderstaande reportage.

Gerelateerd

Update levensboerderij Wilp (3): een half jaar onderweg en we leren iedere dag wel iets

Update levensboerderij Wilp (2): enthousiasme, maar ook onzekerheid over volgend jaar

Update levensboerderij Wilp: een vliegende start dankzij hooibalen

Hoe start je met een levensboerderij?

De economische macht terugpakken met levensboerderijen

 

Wil je een seintje per e-mail ontvangen bij iedere nieuwe posting op TransitieWeb?
Klik dan hier.

Wil je jouw reactie plaatsen bij dit artikel?

Ga dan met je cursor helemaal naar de bodem van deze pagina. Daar vind je een invulscherm. Je kunt daar je reactie intypen of inplakken. Het kan soms geruime tijd duren voordat je reactie zichtbaar is.
Als je reageert kun je ook instellen dat je een seintje krijgt bij nieuwe reacties en/of bij nieuwe berichten.


Nieuwsbrief TransitieWeb

Schrijf je hier in voor de Nieuwsbrief van TransitieWeb (drie of vier edities per jaar). De nieuwsbrief is een ‘hotline’ met de lezers en is van grote waarde nu er steeds meer censuur komt op het internet.

Nieuwe sociale media netwerken

TransitieWeb ondersteunt de opbouw van decentrale sociale netwerken. We nemen daar zelf actief in deel met micro postings op de server @mastodon.social. Ons adres hier is @transitieweb@mastodon.social. Om deze postings te kunnen zien heb je een account nodig.

Meer uitleg over decentrale sociale media vind je hier.

Dit vind je misschien ook leuk...

4 reacties

  1. Nanny Verspuij schreef:

    Vanwege de voor mij te hoge straling in Nl ben ik naar Frankrijk gevlucht en wilde ook op een zo natuurlijke manier een moestuin opzetten maar was er te laat mee. De grond is hier keihard, dus nmi was permacultuur de enigste optie. Ik kon aan stro komen. Heb op een gedeelte van de grond eerst karton gelegd en daar, op een gedeelte wat compost en een gedeelte niets. Daarop aardappelen, dus bovenop de grond gelegd en daarop min 30-40 cm stro. Nu steekt het aardappelloof er ci een halve meter bovenuit! En ondanks de grote droogte en hittegolf hier, blijft het onder het stro vochtig….naar wat ik begrepen heb krijg je zo een mooie compostlaag, dus ik blijf benieuwd naar de ontwikkelingen…

  2. petermrvanhees schreef:

    Mooi zoveel herinneringen bij mij bovenkomen in de loop van dit intervieu aan allerlei initiatieven
    die we meemaakten eind zestiger jaren von de 20e eeuw van Oranje vrijstaat tot Hobbitstee; een trek naar het Ooosten vanuit het Westen om op het platteland een natuurverbonden bestaan op te bouwen.
    Ikzelf begon in ’73 een bio (dyn.) winkel in Meppel enz. Mooi zoals dit soort levenswil dan verder groeit in de mensheid.
    Een mogelijke tip: Zeg maar b.v. de eerste maandag van de maand open huis ochtend, middag of avond voor iedereen uit de verre of naaste omgeving die praten, uitwisselen wil met wat mensen van dit initiatief. Of iedere eerste zondag van de maand van zo tot zo laat meewerkdag, handen uit de mouwen dag in Wilp.
    succes;
    peet.

We stellen je reactie op prijs. Je kunt hem hieronder plaatsen. Probeer zo kort en bondig mogelijk te zijn. Als je echt wat meer woorden nodig hebt, dan is 300 woorden het maximum. Alle reacties worden gemodereerd. Het kan daarom even duren voordat je reactie zichtbaar is. Wil je een link opnemen in je reactie, vergeet dan niet er https:// voor te zetten.