Museumplein Amsterdam: 17 Januari 2021

Drommen mensen vanuit het hele land kwamen gisterenmiddag vreedzaam koffiedrinken op het Museumplein in Amsterdam. De sfeer was gemoedelijk, maar werd ná twee uur bruut verstoord door machtsvertoon van de politie.

Museumplein 17 januari 2021

Er was eigenlijk een manifestatie georganiseerd, maar die mocht niet dóórgaan van de gemeente.
Het plein was behoorlijk vol toen na tweeën een peloton van de ME oprukte met busjes, paarden, honden en een groot waterkanon. Met bovendien nog een helicopter en een drone hangend boven het plein, was politiestaat Nederland compleet gisteren.

Romeo’s

Groepjes ‘Romeo’s’ in de menigte verrieden zichzelf omdat zij met zwarte mondkapjes op liepen.

Romeo’s zijn groepjes mannen in burgerkledij die zijn ingehuurd om de sfeer grimmiger te maken om zo het harde politieoptreden te kunnen rechtvaardigen. Dat is althans wat ik ervan begrepen heb, maar dit zal de politie vermoedelijk nóóit toegeven.

Ze werden gisteren wederom gespot en op film gezet door deze en gene, net zoals afgelopen zomer in Den Haag. Op social media kun je een paar filmpjes vinden.

De sfeer op het plein sloeg dus om van positief en gemoedelijke naar een sfeer met machtsvertoon, intimidatie en een paar harde vuurwerkbommen  (arme paarden en honden) alsof ik in een theaterstuk beland was.

Bij de kruising van de Veldestraat en Paulus Potterstraat, waar wat ongeregeldheden ontstonden, stond Ed Nijpels van de VVD het uitgebreid te filmen met zijn camera. Zag ik dat nou goed? Ja hij was het echt, constateerde ik.

Hij was ook komen ‘koffiedrinken’, maar was het niet met ons eens hoorde ik later iemand zeggen die even met hem gesproken had. Dat was natuurlijk te verwachten van een VVD-politicus.

Meststank

Na hem gespot te hebben liep ik weer verder richting Rijksmuseum om nog net een waterkanon te kunnen ontwijken. Samen met een familie met kind vluchtte ik een portiekje in en stonden we daar opéén gepakt. We kregen net niet de volle laag, maar konden de meststank van het water ruiken. Er werd met mestwater gespoten…

In het filmpje hieronder spreken een dokter en zijn vrouw over wat er volgens hen gaande is in Nederland. Zij waren gisteren vanuit Limburg naar Amsterdam gekomen en getuige van wat er allemaal gebeurde.

Een paar verpleegsters die ikzelf sprak vertelden mij dat zij een Corona-vaccinatie geweigerd hadden en dat veel verpleegsters in hun werkkring dat hadden gedaan. “Het is niet verplicht,” vertelden ze mij.
Godzijdank…

Meer verslagen

Geheime politie van Rutte weer actief in Amsterdam (DLM Plus)

Duizenden vrijheidsstrijders toch naar Amsterdam (DLM Plus)

THE DAY AFTER: IT WAS BEAUTIFUL AND IT WAS HORRIBLE (Frank Ruesink)

71 jarige neergeknuppeld! ”Demonstreren is een recht”, zei Femke Halsema op tv. (Flavio Pasquino)

Museumplein 17 januari 2021

Foto’s: Sodis Vita

Gerelateerd

Italiaanse restauranthouders zetten een punt achter hun lockdown: Io apro! ik ga open!

Drukbezochte manifestatie verlicht Eindhoven met liefde en inspiratie

 

Wil je dit artikel delen op social media?

Dan is er kans op dat Big Brother tussenbeide komt en je waarschuwt voor ‘nepnieuws’. Plaats je de link toch, dan kunnen anderen die hem aanklikken ook zo’n waarschuwing krijgen. Dit is een vervelende vorm van intimidatie en censuur.

Je kunt dit omzeilen door niet te linken. Maak zelf een eigen tekstje. Ook kun je delen van de tekst van TransitieWeb knippen en inplakken (copy-pasten) in je eigen bericht. Of je maakt een schermafbeelding.

Heb je op Facebook last van fact checkers? Die kun je blokkeren.
Ga naar Instellingen, dan klikken op Blokkeren. Daar typ je de naam of het e-mailadres van de fact checker in en bevestigt die. Als je ergens ook de optie Toevoegen ziet staan, vul dan fact checker in en klik op Zoeken. Er verschijnt dan een lijst met fact checkers. Deze kun je vervolgens allemaal tegelijk blokkeren.

Wil je een seintje per e-mail ontvangen bij iedere nieuwe posting op TransitieWeb?
Klik dan hier.

Wil je jouw reactie plaatsen bij dit artikel?

Ga dan met je cursor helemaal naar de bodem van deze pagina. Daar vind je een invulscherm. Je kunt daar je reactie intypen of inplakken.
Als je reageert kun je ook instellen dat je een seintje krijgt bij nieuwe reacties en/of bij nieuwe berichten.


Nieuwsbrief TransitieWeb

Schrijf je hier in voor de Nieuwsbrief van TransitieWeb (drie of vier edities per jaar). De nieuwsbrief is een ‘hotline’ met de lezers en is van grote waarde nu er steeds meer censuur komt op het internet.

Nieuwe sociale media netwerken

TransitieWeb ondersteunt de opbouw van decentrale sociale netwerken. We nemen daar zelf actief in deel met micro postings op de server @mastodon.social. Ons adres hier is @transitieweb@mastodon.social. Om deze postings te kunnen zien heb je een account nodig.

Meer uitleg over decentrale sociale media vind je hier.

Dit vind je misschien ook leuk...

16 reacties

 1. j.roozenburg schreef:

  kijk op you tube onder romeo”s dan zie je hoe ze te werk gaan

 2. Marije Freeve schreef:

  Adviezen van Mordechai Krispijn: www.youtube.com/watch…e=youtu.be

 3. Howard schreef:

  De heldhaftige huisarts blijkt een homeopaat uit Limburg te zijn. Geen huisarts dus.

  • Fred Teunissen schreef:

   Dr. van Herten is basisarts, zie zijn website www.artshomeopaat.nl/index…p?id=route

   • tjeerd schreef:

    Meneer Vrijland die zelf pleit voor o.a. (totaal onveilig) online stemmen met je smartphone (www.fvvd.nl; directe democratie, hehe..) was gisteren en vandaag deze mensen uitgebreid aan het framen. De website zou kort tevoren in elkaar geflanst zijn, hij zou geen artsenpraktijk hebben, zijn vrouw zou anders heten en hij zou een AIVD’er en acteur zijn en weet ik het allemaal volgens Vrijland en zijn alter egos op zijn site. Tuurlijk willen AT5, NHNieuws en NieuwNieuws hem in de wappie hoek plaatsen maar blijkbaar is een kritische alternatieve arts die zijn tegenverhaal doet aan regionale en populaire landelijke media meteen verdacht voor hem vanwege dat.

    • Marije Freeve schreef:

     Ik zag het voorbij komen en heb zijn artikel niet eens gelezen omdat ik weet dat Vrijland al vaker klokkenluiders in een kwaad daglicht heeft gesteld die juist oprecht hun werk deden. Ik negeer hem al jaren.Toevallig heeft de arts op bovenstaand filmpje een mondkapjesontheffing voor mij uitgeschreven en daar ben ik hem heel dankbaar voor. Op die manier kan ik overdekte ruimtes zonder mondkapje betreden, wat heel fijn is.

    • tjeerd schreef:

     Ik denk wel dat je kritisch moet gaan kijken naar de organisatie. Want hierbij was ook weer Viruswaarheid betrokken en bij die mensen kun je wel vraagtekens plaatsen gezien ook eerdere ervaringen in Den Haag. Ik denk dat mensen als meneer Paap de organisatie voor hun rekening moeten gaan nemen omdat (mede)organisator meneer Luka die aan VW en Weltschmerz gerelateerd is de demonstranten voor zijn eigen karretje heeft gespannen en min of meer het politiegeweld heeft uitgelokt. Bij deze club komt er werkelijk niets uit de handen en blijf je achter de feiten aanlopen. Kijk eens naar de massale demonstratie in Wenen met meer dan 50.000 mensen wat een groot succes was zonder (politie)geweld.

     • Marije Freeve schreef:

      Mordechai Krispijn van Viruswaarheid heeft erg zijn best gedaan om het politiegeweld te stoppen afgelopen zondag. Het heeft geprobeerd met de commandant te spreken, maar dat werd aan alle kanten tegen gehouden, legt hij uit in dit filmpje: www.youtube.com/watch…e=emb_logo De manifestatie was ruim van tevoren aangemeld en dan wordt er een paar dagen van tevoren door de gemeente gezegd dat het alleen nog maar mag plaatsvinden in het Westerpark met maximaal 500 mensen.
      Ik ben een paar weken geleden door de politie in de cel gezet omdat we met zo’n 40 man kerst aan het vieren waren op de Dam. Zelfs dát waren er al teveel. Het mochten er maximaal 30 zijn van burgemeester Halsema…
      Ik denk eerder dat háár veel te verwijten valt…

     • Marije Freeve schreef:

      “Romeo’s” waren de zaak aan het opruien, net zoals afgelopen zomer in Den Haag. ’t is allemaal op film gezet. www.facebook.com/linda…1372777252

     • Marije Freeve schreef:

      Na nog enige overdenkingen achteraf wil ik nog dit zeggen:
      Op 17 Januari heeft de gemeente gezegd de manifestatie wel toe te staan voor 500 man/vrouw in het Westerpark, maar niet op het Museumplein.
      Natuurlijk is dat teleurstellend als meer dan 1000 mensen al te kennen hadden gegeven om naar het Museumplein te komen.
      Maar als ik de organisator was geweest, had ik daar tóch gehoor aan gegeven, om geweld van politie te voorkomen.
      Dus dat ben ik wel met je eens.
      Maar het “koffie drinken” op het Museumplein op 24 Januari was wèl goed gekeurd door de gemeente, maar werd wederom gesaboteerd door de politie met reden dat men geen 1 1/2 meter afstand hield. Ja wat wil je?
      Dus…
      Halsema liet het veld met geweld schoon vegen.
      Ondertussen zitten politiemensen zèlf opéén gepakt in busjes en houden ook geen 1 1/2 meter afstand. Er wordt dus overduidelijk met twee maten gemeten. De politie mag alles wat de bevolking niet mag…
      (en politici en burgemeesters ook trouwens)

   • Margie schreef:

    Interview met Limburger krant
    Hier stelt hij: “Ik heb de uitvinder van die test gesproken en die zegt: daarmee kun je geen corona vaststellen. Die stelt alleen maar een virus vast.”

    De uitvinder is in 2019 aan een hart attack overleden
    Een virus bestaat alleen volgens Pasteur…

 4. Marije Freeve schreef:

  Hier is een filmopname van de Romeo’s die terugvluchten het politiebusje in: www.youtube.com/watch…Jbya-X4Pow

 5. Paulien schreef:

  Dank voor deze transparante berichtgeving!

 6. petermrvanhees schreef:

  Dank je wel Fred; fijn om via dit verslag en video a.h.w. even mee te kunnen lopen en
  ruiken.
  Peter

  • Fred Teunissen schreef:

   Geef ik graag door aan Marije Freeve, die de posting maakte en in dit geval de eyes on the ground was. En tevens aan Rob Vellekooop (DLM Plus), Frank Ruesink (VaccinGate Nederland) en Flavio Pasquino (Blckbx) voor hun gelinkte bijdragen.

We stellen je reactie op prijs. Je kunt hem hieronder plaatsen. Probeer zo kort en bondig mogelijk te zijn. Als je echt wat meer woorden nodig hebt, dan is 300 woorden het maximum. Alle reacties worden gemodereerd. Het kan daarom even duren voordat je reactie zichtbaar is. Wil je een link opnemen in je reactie, vergeet dan niet er https:// voor te zetten.