Livestream uit Utrecht: protest op de stoep bij restaurant Waku Waku

Er is een grote groep mensen samengekomen voor restaurant Waku Waku dat op last van burgemeester Dijksma is gesloten. Inmiddels is de deur weer open, maar de demonstranten gaan – in afwachting van het kort geding dat de eigenaren hebben aangespannen – niet naar binnen. In plaats daarvan worden er symbolisch tafeltjes buiten geplaatst. De actie op dinsdagavond duurt tot 23:00 en wordt morgen herhaald.

Er is een crowdfunding voor de eigenaren van Waku Waku gestart die in korte tijd al 80.000 euro heeft opgeleverd.

Opvallend is dat er een groep veteranen bij de demonstranten aanwezig is. Dit verkleint de kans op provocaties, zoals door tegen-demonstranten van Antifa die zich in de buurt van het protest ophouden.

Dennis Spaanstra (Police for Freedom): “Wij gaan die coronapas en al die maatregelen eruit donderen!”

Beelden van gisteravond (27 september)

Nu de straat op voor de vrijheid!

3 oktober Dam voor de Vrijheid

Wil je een seintje per e-mail ontvangen bij iedere nieuwe posting op TransitieWeb?
Klik dan hier.

Wil je jouw reactie plaatsen bij dit artikel?

Ga dan met je cursor helemaal naar de bodem van deze pagina. Daar vind je een invulscherm. Je kunt daar je reactie intypen of inplakken. Het kan soms geruime tijd duren voordat je reactie zichtbaar is.
Als je reageert kun je ook instellen dat je een seintje krijgt bij nieuwe reacties en/of bij nieuwe berichten.


Nieuwsbrief TransitieWeb

Schrijf je hier in voor de Nieuwsbrief van TransitieWeb (drie of vier edities per jaar). De nieuwsbrief is een ‘hotline’ met de lezers en is van grote waarde nu er steeds meer censuur komt op het internet.

Nieuwe sociale media netwerken

TransitieWeb ondersteunt de opbouw van decentrale sociale netwerken. We nemen daar zelf actief in deel met micro postings op de server @mastodon.social. Ons adres hier is @transitieweb@mastodon.social. Om deze postings te kunnen zien heb je een account nodig.

Meer uitleg over decentrale sociale media vind je hier.

Dit vind je misschien ook leuk...

9 reacties

 1. Lena schreef:

  Lees jullie eens in over controlled opposition en hoe de media alles ensceneert.
  www.martinvrijland.nl/nieuw…tion-hoax/
  Ik geloof Vrijland.

  • Fred Teunissen schreef:

   Dit zijn zware beschuldigingen zonder bewijs. Dat vind ik schadelijk voor onze beweging.
   Wel ben ik met Vrijland eens dat het juridiseren van het verzet nergens toe leidt. Dat is een verkeerde koers, omdat hij uitgaat van de idee dat we (nog) een rechtsstaat hebben. Maar helaas is dat niet het geval en daardoor leidt het je daarop beroepen tot teleurstellingen.
   Laten we het alsjeblieft over de koers hebben en ophouden met verdachtmakingen.

  • Marije Freeve schreef:

   Op de pagina met de titel “Wie is Martin Vrijland?” Staat een oneindig lang verhaal en worden allerlei onderzoekers, schrijvers en wetenschappers door Martin Vrijland door het slijk gehaald, zonder enig bewijs. www.martinvrijland.nl/over-mij/

   Ook Janneke Monshouwer wordt zonder enig bewijs verdacht gemaakt, Willem Felderhof, Coen Vermeeren. Irma Schiffers….de lijst is lang en er wordt geen enkel bewijs aangevoerd.
   Daar kan ik dus helemaal niks mee…

 2. Per schreef:

  Hartverwarmend al die strijdbare solidariteit en (financiële) steunbetuigingen, prachtig. De eigenaren van WakuWaku hebben overduidelijk aan vele mede-ondernemers laten zien hoe het moet. Nooit zwichten voor tirannie en staatsterreur! By the way, ik heb geen idee wie die vermeende tegendemonstranten in de buurt dan zijn, maar dat zijn geen antifascisten. Integendeel. Ik ben zelf antifa, anarchist. Juist daarom ben ik van meet af aan – net als iedereen waarschijnlijk hier, ondanks onderlinge verschillen – zeer betrokken bij de strijd tegen het ultrafascisme-nieuwe-stijl dat zich onder het op klinkklare onzin en bedrog gebaseerde mom van ‘virusbestrijding’ supranationaal aan het voltrekken is.

 3. Michel schreef:

  Wauw Prachtig deze solidariteit! Deze bijeenkomst laat zien dat we samen sterk kunnen zijn! Prachtig, mooi, onbeschrijflijk, veel (morele) steun vanuit, VL, Leuven! ❤️ U ALL!

 4. Jeanine Hoefnagels schreef:

  WOOOWWW, solidariteit is het sleutelwoord. Net als GHANDI krijgen we ze zó op de knieën.

 5. Ingrid schreef:

  Chapeau voor de eigenaren en personeel van Waku Waku, Dennis Spaanstra (hoop toch zo, dat hij gelijk krijgt) en alle steunbetuigers !!! Hopelijk is dit inderdaad het keerpunt xxx

  • Maria peters schreef:

   Ook ik hoop dat de eigenaars het personeel en iedereen gelijk krijgen .Heel veel liefde licht en kracht vanuit Handel .

We stellen je reactie op prijs. Je kunt hem hieronder plaatsen. Probeer zo kort en bondig mogelijk te zijn. Als je echt wat meer woorden nodig hebt, dan is 300 woorden het maximum. Alle reacties worden gemodereerd. Het kan daarom even duren voordat je reactie zichtbaar is. Wil je een link opnemen in je reactie, vergeet dan niet er https:// voor te zetten.