Live beelden van de 11de actiedag in Frankrijk

Vandaag is het de elfde nationale actiedag tegen de plannen van de regering Macron. Aanleiding is de verhoging van de pensioenleeftijd, maar er speelt veel meer. Veel Fransen willen uit de NATO en een einde aan politiegeweld en dictatuur (spreekkoor: ‘Siamo Tutti Antifascisti’).

Hier LIVE beelden van vanmiddag. Direct na de tweet met een overzicht van alle acties in het land.

Parijs

Marseille (eerder vandaag)

Nantes (eerder vandaag)

Toulouse (eerder vandaag)

Gerelateerd

Actievoerende Fransen brengen directe democratie in praktijk

Geen dag zonder betoging in Frankrijk tegen de ‘pensioenhervorming’

Fransen staan op tegen de WEF-dictatuur van Macron – livestreams

 

Wil je een seintje per e-mail ontvangen bij iedere nieuwe posting op TransitieWeb?
Klik dan hier.

Wil je jouw reactie plaatsen bij dit artikel?

Ga dan met je cursor helemaal naar de bodem van deze pagina. Daar vind je een invulscherm. Je kunt daar je reactie intypen of inplakken. Het kan soms geruime tijd duren voordat je reactie zichtbaar is. Dit komt, omdat er eerst moderatie plaatsvindt.

Als je reageert kun je aangeven dat je een seintje wilt bij nieuwe reacties en/of bij nieuwe berichten.

Wil je dit artikel delen met anderen?
Maak dan bij voorkeur gebruik van e-mail. Zo is de kans een stuk kleiner dat je bericht gecensureerd wordt.

 

Dit vind je misschien ook leuk...

6 reacties

 1. Margie schreef:

  Met beide ogen gericht op Frankrijk ziet men niet wat er in Israel gaande is.

  De BBC verslaggeving, met het welbekende vertekende beeld op NLP formule toegepaste en gebaseerde journalistiek, doet een duit in het zaakje voor goedgelovigen.

  www.sott.net/artic…at-al-Aqsa

  De derde tempel de ultimate dream van de Illuminatie, waar alles om draait in deze wereld die bol van de leugens staat.

  Humans talk about solutions to Source but talk about Source to solutions.

  Door het oog van de naald, het kamelenpoortje 🐫
  Back to Nature for the Future
  The road less travelled, the road not taken 🌱

 2. Joanna schreef:

  Peter Baars van De Gulden Middenweg praat je helemaal bij over hoe het allemaal zit in Nederland (volgens hem). Wat een verhelderend en boeiend verhaal!

 3. Rients Hofstra schreef:

  De Fransen zijn verder dan wij en ook strijdvaardiger. Alleen vraag ik me af wat er klaar ligt na Macron. Als ze gokken op Marine le Pen, binnen hetzelfde oude politieke systeem, zullen alle strijdvaardigheden niets uithalen. Het systeem moet op de schop, van onderaf aan, gedragen door de burgers. Een systeem dat in AS (alternatiefstaatsbestel.nl) is beschreven en in De Pluchen Revolutie (alternatiefstaatsbestel.nl/pluchen-revolutie) is uitgewerkt.

  • Fred Teunissen schreef:

   We zien vooral beelden van de grote demonstraties in de grote steden. Dat vervormt het beeld. Het wordt te centraal en te groot. Maar overal in het land gebeurt ook heel veel ‘aan de basis’. In het klein. Een nieuw staatsbestel ontwikkelt zich daar.

   • rené schreef:

    Goed gezien. Er is namelijk geen alternatief en veel mensen hier hebben dat goed begrepen. De Fransen beseffen dat ze als ze niet ingrijpen ze alles verliezen. (net zoals u) Een paar hobbels waar we rekening mee moeten houden:

    De (politieke) elite heeft als machtstructuur de vrijmetselarij. Die net als de maffia zijn vertakkingen heeft in alle lagen van de samenleving en via dit netwerk worden veel zaken geregeld. Bovendien staan ze tegenwoordig op goede voet met de mondialisten. Een lokaal lullig burgemeestertje is reuze trots als hij aan mag schuiven bij een regionaal eetfestijn van deze club.
    Er is in de huidige politiek geen oppositie. Ze spelen dit spel alleen maar. Melanchon, de nepsocialist, steunt natuurlijk geen voorstel van rechts (andersom net zo). Ook al is het voorstel letterlijk terug te vinden in zijn verkiezingsprogramma. Pure poppenkast. Nee in de politiek arena zijn slechts enkele integere politici te vinden en die worden vaak buitenspel gezet.
    Dan is er nog een leger aan bureaucraten. Zijn zijn de uitvoerende handen en voeten van het vreselijke beleid. In 2015 waren er meer bureaucraten dan werkenden in dit land. Wiens brood men eet wiens woord men spreekt.
    Het land staat al jaren aan de financiele afgrond. Na het voorbereidende werk van Sarkozy en Hollande is nu de beurt aan Macron. Die in zijn eentje net zoveel staatschuld heeft weten te produceren als de twee voorgaande heren. De teller staat nu op ruim 3100 miljard euro.
    De binnenwegen hier hebben een Afrikaans trekje en de gemiddelde achterstand aan onderhoud aan bijvoorbeeld het waterleidingsysteem bedraagt vaak enkele tientallen jaren. In ons eigen dorp 40 jaar om precies te zijn. Ruim 70% van de bruggen vertoont mankementen aan achterstalling onderhoud.
    enz. enz.

    Hier tegenover staat een geweldige bevolking die bepaalde waarden erg belangrijk vinden. Het debat, de dialoog, vrijheid van meningsuiting en vooral een grote liefde voor hun eigen cultuur. Hiervoor gaat men de straat op. Hiervoor zoekt men van onderaf de mogelijkheden om elkaar te vinden en samen iets te ondernemen om deze cultuur te behouden.
    Mondialisten haten cultuur. Ze willen een controleerbare eenheidsworst. Geen individuele, orginele gedachten of andere uitingen van vrijheid.
    Voor degene die hier geen idee van hebben wat hiervan de gevolgen zijn. Lees eens een goed boek over de culturele revolutie onder Mao. Of wat dichter bij huis het teilen en zeilen in de Duitse Democratische Republiek. En u zult begijpen waar we heen gaan.

We stellen je reactie op prijs. Je kunt hem hieronder plaatsen. Probeer zo kort en bondig mogelijk te zijn. Als je echt wat meer woorden nodig hebt, dan is 300 woorden het maximum. Alle reacties worden gemodereerd. Het kan daarom even duren voordat je reactie zichtbaar is. Wil je een link opnemen in je reactie, vergeet dan niet er https:// voor te zetten.