Italiaanse restauranthouders zetten een punt achter hun lockdown: Io apro! ik ga open!

In Italië wankelt de lockdown, want veel mensen pikken het niet langer. Je ziet in de beelden van vandaag uit verschillende Italiaanse steden waar uiteindelijk de macht ligt: niet bij corrupte regeringen, maar bij de bevolking.

“We zijn vanaf vandaag weer geopend. Ik spreek hier hoofdzakelijk in het belang van mijn werknemers. Ik bezit meerdere restaurants, ze zijn allemaal geopend.”

(vertaling: E.J. Bron)

Milaan

Turijn

Burgerlijke ongehoorzaamheid in Rivoli (Turijn), eenrestaurant dat deelneemt aan de actie. De politie blokkeert de voordeur en wil de mensen niet binnenlaten voor het avondeten. Hun reactie: “We zijn hier in 1936 in Duitsland!”

 

Wil je dit artikel delen op social media?

Dan is er kans op dat Big Brother tussenbeide komt en je waarschuwt voor ‘nepnieuws’. Plaats je de link toch, dan kunnen anderen die hem aanklikken ook zo’n waarschuwing krijgen. Dit is een vervelende vorm van intimidatie en censuur.

Je kunt dit omzeilen door niet te linken. Maak zelf een eigen tekstje. Ook kun je delen van de tekst van TransitieWeb knippen en inplakken (copy-pasten) in je eigen bericht. Of je maakt een schermafbeelding.

Heb je op Facebook last van fact checkers? Die kun je blokkeren.
Ga naar Instellingen, dan klikken op Blokkeren. Daar typ je de naam of het e-mailadres van de fact checker in en bevestigt die. Als je ergens ook de optie Toevoegen ziet staan, vul dan fact checker in en klik op Zoeken. Er verschijnt dan een lijst met fact checkers. Deze kun je vervolgens allemaal tegelijk blokkeren.

Wil je een seintje per e-mail ontvangen bij iedere nieuwe posting op TransitieWeb?
Klik dan hier.

Wil je jouw reactie plaatsen bij dit artikel?

Ga dan met je cursor helemaal naar de bodem van deze pagina. Daar vind je een invulscherm. Je kunt daar je reactie intypen of inplakken.
Als je reageert kun je ook instellen dat je een seintje krijgt bij nieuwe reacties en/of bij nieuwe berichten.


Nieuwsbrief TransitieWeb

Schrijf je hier in voor de Nieuwsbrief van TransitieWeb (drie of vier edities per jaar). De nieuwsbrief is een ‘hotline’ met de lezers en is van grote waarde nu er steeds meer censuur komt op het internet.

Nieuwe sociale media netwerken

TransitieWeb ondersteunt de opbouw van decentrale sociale netwerken. We nemen daar zelf actief in deel met micro postings op de server @mastodon.social. Ons adres hier is @transitieweb@mastodon.social. Om deze postings te kunnen zien heb je een account nodig.

Meer uitleg over decentrale sociale media vind je hier.

Dit vind je misschien ook leuk...

21 reacties

 1. tjeerd schreef:

  Martin Vrijlan van het pad af.

   • tjeerd schreef:

    Hij gaat nu zaken door elkaar halen. Natuurlijk worden er stillen aangevoerd maar dat staat los van de spontane demonstratie. Onze keyboard held zit in Hongarije denk ik. Hij ziet het allemaal niet meer zo scherp en raakt verstrikt in zijn eigen complotspinsels. Zijn boekje moet natuurlijk ook verkocht blijven worden..

    • tjeerd schreef:

     De demonstratie was aangemeld en dus legaal. Vrijland beweert van niet maar is dus duidelijk niet goed op de hoogte. De beelden laten ook vredige demonstranten op het Museumplein zien. Dat later politieprovocateurs zijn aangevoerd is een heel andere zaak. Hier worden bewust zaken door elkaar gehaald door meneer Vrijland doordat hij zijn visie van Inoffizieller Mitarbeiters op alle deelnemers projecteert. Dit is zacht gezegd het framen van goedbedoelende en vreedzame activisten. Iets waar ik hem de laatste tijd eerder op heb kunnen betrappen.

     • tjeerd schreef:

      Nog even de twitter doorgelezen: de organisator (Jorn Luka) blijkt de demo naar het Museumplein te hebben verplaatst terwijl de politie had gezegd dan hard te zullen optreden. De deelnemers treft daar geen blaam en er was ook niets aan de hand. Politie heeft toen dus Romeo’ s aangevoerd en is vervolgens het plein gaan omsingelen en heeft de waterkanonnen aangezet en paarden met knuppelende politiemensen. In de zomer 2020 heeft Viruswaarheid de demonstraties in Den Haag verkloot en nu dus doet deze Luka hetzelfde.
      Je moet dus zoals in Wenen dagelijks massaal de straat op om wat te bereiken want demonstratief met elkaar praten is wel geweest met zulke onbetrouwbare organisatoren..

 2. Ruudzelf schreef:

  Als het allemaal zo makkelijk zou zijn, kwamen we een stuk verder. Maar helaas buiten de goedgelovigen van de NOS e.d. zijn er ook nog de bazen welke niet anders kunnen dan zich aan de “regels van de wet” te houden, waar door je weer beperkt wordt in je demonstratief op stellen. Ik wil mijn werk nog niet kwijt, dat komt vanzelf wel met deze wereldregeringen en hun agenda’s, maar tot zover zal ik aan de baas zijn wetten moeten voldoen, eveneens aan die slapende, goedgelovige, zichzelfvernietigende collega’s.
  Het is idd moeilijk iemand te overtuigen dat ie misleid is geworden….

 3. Bert schreef:

  Na maanden van toenemende verbijstering over mijn medemensen wereldwijd en nog meer hier in Nederland over de slaafse kritiekloze volgzaamheid waarop ze zich laten belazeren en regelrecht naar de afgrond geleid worden, wacht ik nu met smart tot de Nederlandse ondernemers door krijgen dat ze bewust kapot gemaakt worden en eenzelfde soort actie gaan ondernemen als de Italianen. Laat het alsjeblieft snel gebeuren.

  • Fred Teunissen schreef:

   Het gaat een keer gebeuren.
   Probeer daar aan te denken.
   Die keer dat het gebeurt.
   Wat een energie zal er dan vrijkomen!

  • Marije Freeve schreef:

   Het is inderdaad verbijsterend hoe velen niks dóórhebben…

   • JvM schreef:

    Dat is zeker waar. Ik ben zelfs getrouwd met iemand die niets wil zien, gelooft wat er op msm wordt verteld en liever vandaag dan morgen zijn prik zou krijgen. Ik heb het allang opgegeven hem te overtuigen; hij noemt me een complotgek en ons huwelijk staat mede hierdoor op springen want we staan lijnrecht tegenover elkaar. Jammer maar het zij zo. Ik zal niet buigen en me er nooit bij neerleggen, nu niet en in de toekomst niet. Ik was vandaag graag naar A’dam gegaan om te demonstreren!

   • Ruudzelf schreef:

    Velen WILLEN het niet doorhebben, “we zien wel hoe het gaat”, zeggen ze gewoon, aub deze mensen zijn ziek, niks anders, helaas

 4. Wilhelmus schreef:

  Prima Bella!

 5. JvM schreef:

  The time is now! We moeten en kunnen met zijn allen opstaan en alle maatregelen negeren; muilkorven weg, 1,5 meter weg, winkels en restaurants open en massaal het vergif dat vaccin heet weigeren. Dan kan de staat niets. Het probleem is dat de meerderheid bang is, zo bang dat ze totaal verblind is en alles voor waarheid aanneemt en de regels opvolgt die ons stap voor stap tot slaven maakt. Acties werken alleen als er grote groepen meedoen…het maakt me zo wanhopig want WAT kunnen we doen?!

  • Nooitgedacht schreef:

   Een betere wereld begint bij je Zelf.
   Het is thans zo’n puinhoop omdat de meesten dat juist vergeten zijn….
   Onze macht ligt in ons Zelf, niet buiten ons Zelf.
   Als we dat kunnen doen, komen wij vanzelf bij-één en is het gedaan met het hele gesodemieter.
   En dat is precies de angst die de poppenspelers hebben en thans op het volk projecteerd.

   Dat ze graag minder volk op de planeet zouden zien is omdat het thans niet meer te controleren valt.
   Nu is het nog aan de mensen dat te gaan beseffen.
   17.000.000 Nederlanders en een handjevol psychopathen die denken de dienst uit te kunnen maken, is alleen maar mogelijk omdat men niet opstaat en zijn masker afgooit

   Remember: youtu.be/IhQEBAl3Gpk

   Een goed voorbeeld doet goed volgen !

  • Marije Freeve schreef:

   Terwijl iedereen hier in de supermarkt met maskers oploopt, ben ik zo ongeveer de enige die dat niet doet vanwege een mondkapjesontheffing. Dat is mijn manier van verzet. In A’dam ben ik praktisch de enige die dat doet, maar laatst was ik in Spaarndam (klein dorpje tussen A’dam en Haarlem) in de supermarkt en had ik ineens allemaal medestanders…

   De vraag: “Wat kunnen we doen?” Je kunt voor een paar tientjes bij een professionele drukker flyers laten drukken en ze uitdelen zo hier en daar. Mijn ervaring is dat dat zéker zin heeft.
   Het werkt verbindend aangezien je dan aan de praat raakt met mensen hierover en je ineens ontdekt:”Aha, die loopt braaf met een mondkapje op, maar weet allang dat we belazerd worden”…Soms bedanken mensen je ook en zijn ze blij te merken dat ze niet de enigen zijn.
   Bovenaan mijn facebook-tijdlijn vind je een pdf-flyer met info.,
   zolang ik er nog niet vanaf wordt gegooid…
   Probeer het eens! (Mijn flyers laat ik altijd drukken op A-5 bij drukbedrijf.nl)

 6. Sharwien Jagernath schreef:

  Misschien moeten we inderdaad een statement maken door massaal ongehoorzaamheid te tonen naar regels die niet bijdragen aan de integriteit. Stoplichten die midden in de nacht opeens op rood springen zonder aankomend verkeer negeer ik. Misschien niet het beste voorbeeld maar alles wat gemanipuleerd kan worden en wat ik kan doorzien negeer ik volledig.

  Ik heb het gevoel dat anderen me niks kunnen maken want ik ben altijd vrolijk en in mijn leven verloopt alles vlekkeloos. Anderen kunnen me enkel alleen blijer maken.

  Ik geloof dat iedereen een lief mens is. Het hart kan alleen maar liefde geven. Verder bestaan er verschillen in opvoedingen. De vorm die een mens aanneemt om te kunnen omgaan met anderen.

  Er moet een manier bestaan om anderen een positieve aanvulling te geven aan hun vorm. Stel je eens voor dat iedereen harmonieus kan omgaan met elkaar. Zonder religie alleen door liefde en de individuele integriteit van karakters.

  Mijn dank aan de integriteit van transitieweb om me in topvorm te laten verkeren. Ik leer hier grotendeels wat er zich afspeelt in het dagelijks leven. Hierdoor kan ik mijn karakter opvoeden om te overleven in deze wereld.

 7. Marc schreef:

  Eens met CJ Deckers, verheugend dat mensen zelf het initiatief nemen voor burgerlijke ongehoorzaamheid, of eigenlijk burgerlijke vrijheid, want ongehoorzaamheid is het alleen van de kant van de machthebbers.

 8. C.J. Deckers schreef:

  100% respect voor deze mensen! Als de horeca-mensen in Nederland dit ook doen, ben ik er als eerste bij om weer koffie te komen drinken of een hapje te komen eten met vrienden! En liefst, dit zo snel mogelijk wereldwijd! Geen corona-leugen-fascisme meer! Nergens!

  • Nelia schreef:

   Helemaal eens met je eerste zin C.J. Dekkers.
   In de tweede zin zit de angel verscholen van de afhankelijkheid: anderen moeten eerst iets doen: moed tonen, dan gaan “wij” ook mee.
   Maar wanneer gaan wij zelf de verantwoordelijkheid voor ons gedrag nemen en alle krankzinnige “maatregelen” aan onze laars lappen?

We stellen je reactie op prijs. Je kunt hem hieronder plaatsen. Probeer zo kort en bondig mogelijk te zijn. Als je echt wat meer woorden nodig hebt, dan is 300 woorden het maximum. Alle reacties worden gemodereerd. Het kan daarom even duren voordat je reactie zichtbaar is. Wil je een link opnemen in je reactie, vergeet dan niet er https:// voor te zetten.