In heel Europa massale, emotioneel geladen protesten tegen verplichte vaccinatie en coronapas (2)

Met de beslissing van tal van Europese regeringen om vaccinaties verplicht te gaan stellen komt het verzet tegen het oprukkende covid-fascisme in een nieuwe fase. Het aantal demonstranten neemt sterk toe evenals hun vastberadenheid. Ze ontmoeten in toenemende mate grof politiegeweld. Zie wat er 5 december in Brussel gebeurde.

De vraag die na dit weekend op tafel ligt is deze: mag je je verdedigen als de overheid zich met grof geweld tegen jou keert? Mag je je verdedigen tegen vaccinatiedwang – wat ook een vorm van geweld is? In zijn speech in Utrecht benadrukte Gideon van Meijeren dat we recht op zelfverdediging hebben. Ik ben dat met hem eens. Luister naar zijn speech wat verderop in dit artikel.

Dit betekent geenszins dat ik een voorstander ben van geweld. Ik ben daar juist sterk op tegen. Maar ik wil niet weerloos blijven als er geweld tegen de bevolking wordt ingezet. Dan is verdediging gerechtvaardigd.

Dezelfde gedachte werd tijdens de samenkomst na de grote demonstratie van zaterdag 4 december in Hamburg door een spreker verwoord: ““Vergeet niet dat er zoiets als zelfverdediging bestaat! Als het erop aankomt, zal ik mijn familie en vrienden met mijn leven verdedigen!” (in de video vanaf 9:00)

Ik ben bij een stuk of zes grote corona-demonstraties geweest  en iedere keer opnieuw voelde ik me dankbaar voor de aanwezigheid van veteranen. Ik heb diep respect voor deze mannen en vrouwen. Ze verdeigen ons met hun aanwezigheid. Provocaties van de kant van de politie (undercovers), van andere provocateurs en van betogers die de confrontatie met de politie zoeken, krijgen zo minder kans. De veteranen verdedigen ons grondrecht om te demonstreren en daarmee de Grondwet als geheel. Dat is een zeer belangrijke bijdrage.

Erehaag

Toen we terugkwamen van de tocht door Utrecht stond daar een erehaag van veteranen. Niet voor de een of andere hoogwaardigheidsbekleder. Ze stonden er voor ons. Dat was een ontroerend moment. Het was ook een gelegenheid om hardop ‘Dank je wel!’ tegen ze te zeggen. Velen van ons deden dat ook.

Als een overheid criminaliteit afdekt, of nog erger, zelf crimineel wordt, dan is zelfverdediging een recht en zijn mensen als deze veteranen onmidbaar om de bevolking te helpen zich te verdedigen. Het recht op zelfverdediging is een grondrecht.

Het zou mooi zijn om bij een volgende demonstratie een erehaag te vormen voor deze veteranen.

Utrecht 4 december: indruk van de omvang (versnelde opname)

Utrecht, 4 december: speech van Gideon van Meijeren (fragment)

Utrecht, 4 december: erehaag van veteranen begroet de demonstranten bij terugkomst in het Park Transwijk

Parijs, 4 december: week 21 van de protesten tegen vaccinatiepas en lockdown

Brussel, 5 december: zeer grote, vreedzame betoging wordt tegengehouden door de politie en met grof geweld teruggedrongen

🇧🇪 Spanning in #Brussel tijdens de demonstratie tegen de gezondheidspas en beperkingen. pic.twitter.com/JzWXTMYe2b

Hamburg, 4 december: “Vergeet niet dat er zoiets als zelfverdediging bestaat! Als het erop aankomt zal ik mijn familie en vrienden met mijn leven verdedigen!” (vanaf 9:00)

Tblisi (Georgië), 5 december

Portugal, 5 december

Thessaloniki (Griekenland), 5 december

Wenen (Oostenrijk), 6 december: nieuwe regering wordt onthaald op striemend fluitconcert

Verboden Werkelijkheid

Het valt mij op dat het steeds moeilijker wordt om goed beeldmateriaal van de vele protesten te vinden. Dat was eerder al niet echt gemakkelijk, want er kwamen heel wat zoekacties bij kijken. Standaard wordt de berichtgeving van de mainstream media getoond.

Maar nu lijkt het er op dat social media accounts met veel bronmateriaal worden geblokt.
Een voorbeeld: ik heb de laatste weken veel gehad aan de overzichten die Nicole E`lisei postte op Twitter. Haar account lijkt nu te zijn geblokkeeerd.

Andere goede bronnen zijn Local Team in Italië en True Arrow in Australië (voor nieuws uit dit cntinent). Die zijn nog wel on de lucht.

Het is mogelijk dat we straks nauwelijks nog beelden van de massieve protesten kunnen laten zien. Waar het hier om gaat: dat betekent niet dat ze er niet zijn! Vertrouw er dan op dat het protest wereldwijd en steeds massaler is. Dat de censuur ook zo massief en wereldwijd aan het worden is heeft daar alles mee te maken. Overzichten als die welke de laatste maanden op TransitieWeb veschijnen zijn bezig een Verboden Werkelijkheid te worden.
Het vrije woord, ook een grondrecht, staat onder enorme druk.

Update 7 december

Nicole Elisei is weer on air on Twitter.

Onderwijl in Melbourne, Australië op 4 december

Gerelateerd

In heel Europa massale, emotioneel geladen protesten tegen verplichte vaccinatie en coronapas (1)

Er bestaat zoiets als het recht op zelfverdediging

 

 

Wil je een seintje per e-mail ontvangen bij iedere nieuwe posting op TransitieWeb?
Klik dan hier.

Wil je jouw reactie plaatsen bij dit artikel?

Ga dan met je cursor helemaal naar de bodem van deze pagina. Daar vind je een invulscherm. Je kunt daar je reactie intypen of inplakken. Het kan soms geruime tijd duren voordat je reactie zichtbaar is.
Als je reageert kun je ook instellen dat je een seintje krijgt bij nieuwe reacties en/of bij nieuwe berichten.


Nieuwsbrief TransitieWeb

Schrijf je hier in voor de Nieuwsbrief van TransitieWeb (drie of vier edities per jaar). De nieuwsbrief is een ‘hotline’ met de lezers en is van grote waarde nu er steeds meer censuur komt op het internet.

Nieuwe sociale media netwerken

TransitieWeb ondersteunt de opbouw van decentrale sociale netwerken. We nemen daar zelf actief in deel met micro postings op de server @mastodon.social. Ons adres hier is @transitieweb@mastodon.social. Om deze postings te kunnen zien heb je een account nodig.

Meer uitleg over decentrale sociale media vind je hier.

Dit vind je misschien ook leuk...

5 reacties

 1. Henri schreef:

  Dit gaat de goede kant op!!

 2. Martien stoop schreef:

  Wat een onmacht om binnen een vrije democratische rechtstaat een maatschappelijk probleem op te lossen. Dat gebeurt als angst de raadgever is en dat werkt als een boemerang. Martien

 3. Maria peters schreef:

  We blijven standvastig in ons besluit om ons niet te laten vaccineren ,of ik het nu wel kan zien of niet ik blijf vertrouwen houden samen met iedereen die hiervoor staat.
  Geen vaccinatieplicht. Geen QR-code. Geen bedreigingen van minister de Jonge.
  Ik mag niet kiezen van de overheid om te sterven (mijn laatste wil of wens), maar moet me wel verplicht laten inspuiten met iets wat niet goed onderzocht is.

 4. Rob schreef:

  Heel goed. Laten we samen strijden voor onze grondwet en vrijheid. Tegen de misdadige en dictatoriale regimes.

 5. Joseph schreef:

  De schaapjes die met de regering meeliepen ..zijn wakker geschud en zijn er achter gekomen dat ze eigenlijk ezels zijn!!

We stellen je reactie op prijs. Je kunt hem hieronder plaatsen. Probeer zo kort en bondig mogelijk te zijn. Als je echt wat meer woorden nodig hebt, dan is 300 woorden het maximum. Alle reacties worden gemodereerd. Het kan daarom even duren voordat je reactie zichtbaar is. Wil je een link opnemen in je reactie, vergeet dan niet er https:// voor te zetten.