In heel Europa massale, emotioneel geladen protesten tegen verplichte vaccinatie en coronapas (1)

Met de beslissing van tal van Europese regeringen om vaccinaties verplicht te gaan stellen komt het verzet tegen het oprukkende covid-fascisme in een nieuwe, meer vastberaden en emotioneel geladen fase. Het openluchtcomcert op zaterdagavond 4 december in Bologna en de toespraken bij de enorm massale demonstratie in Wenen getuigen daarvan.

Er is op dit moment zoveel gaande dat het niet in één bericht past. Daarom is dit artikel deel 1. Maandag of dinsdag volgt dan nog een deel 2. Opvallend is de breedte van het verzet. Ook in landen waar tot nu toe niet veel zichtbare protesten waren komen de mensen nu massaal de straat op.

Bologna, 4 december:, No Green Pass concert in de open lucht
Belfast (Ierland), 4 decemnber: “We moeten dit kwaad terugsturen naar het hellegat waar het uitgekropen is”

Wenen, 4 december: vele tiendduizenden op de been tegen verplichte vaccinatie

Het is moeilijk te schatten hoeveel mensen in Wenen deelnamen. Het kunnen er honderdduizend zijn of zelfs meer. Kijk maar naar de beelden hieronder .Je ziet de stoet in 41 minuten langstrekken, terwijl de avond langzaam valt. Het is indrukwekkend.

Ook de redevoeringen bij de start op de Heldenplatz hadden een sterke lading. In die van Monika Donner wordt opgeroepen tot een algemene staking. “Geef geen energie meer aan dit regime.” (“Wir machen einfach nicht mehr mit.”) Met handopsteken vond zelfs een soort volksraadplegingplaats: wie kent coronadoden in zijn naaste omgeving? En wie heeft er ernstige schade gezien van de vaccinaties?

De politie probeerde tot twee keer toe de enorme massa tegen te houden. In Oostenrijk is namelijk een lockdown afgekondigd en de facto is dat een demonstratieverbod. Vergeefs. De enorme mensenmassa drukte zich eenvoudig door het politiecordon heen. Er was geen houden aan.

Kopenhagen (Denemarken), 4 december

Barcelona, 4 december

Limassol (Cyprus), 4 december

Wordt vervolgd

 

Wil je een seintje per e-mail ontvangen bij iedere nieuwe posting op TransitieWeb?
Klik dan hier.

Wil je jouw reactie plaatsen bij dit artikel?

Ga dan met je cursor helemaal naar de bodem van deze pagina. Daar vind je een invulscherm. Je kunt daar je reactie intypen of inplakken. Het kan soms geruime tijd duren voordat je reactie zichtbaar is.
Als je reageert kun je ook instellen dat je een seintje krijgt bij nieuwe reacties en/of bij nieuwe berichten.


Nieuwsbrief TransitieWeb

Schrijf je hier in voor de Nieuwsbrief van TransitieWeb (drie of vier edities per jaar). De nieuwsbrief is een ‘hotline’ met de lezers en is van grote waarde nu er steeds meer censuur komt op het internet.

Nieuwe sociale media netwerken

TransitieWeb ondersteunt de opbouw van decentrale sociale netwerken. We nemen daar zelf actief in deel met micro postings op de server @mastodon.social. Ons adres hier is @transitieweb@mastodon.social. Om deze postings te kunnen zien heb je een account nodig.

Meer uitleg over decentrale sociale media vind je hier.

Dit vind je misschien ook leuk...

6 reacties

 1. André Wierenga schreef:

  Fijn om te merken dat er steeds meer mensen wakker worden. Regeringen die mondiaal oorlog voeren tegen hun eigen burgers is waanzin. Een eeuwenoude strijd wordt nu uitgevochten. Gelukkig dient dit m.i.z. voor ons allemaal een hoger doel. Is het uitvoeren van macht en het willen bereiken van macht niet de doodsteek voor vrede? Waar draait het leven werkelijk om? Hoe zouden we met elkaar willen leven? Ik ben heel benieuwd hoe bewust
  de mens is om dit lugubere beleid van de machthebbers met hun regeringen als loopjongens geweldloos te overstijgen. De mens is niet meer tegen te houden in hun ontwikkeling al trachten de machthebbers dit uit alle macht tegen te gaan. De mensheid is zeer groots. We zijn afkomstig van de goden en zijn dus niet bestemd voor slavernij. Hoe geven wij die grootsheid vorm?

 2. Maria Naus schreef:

  Wat ontzettend mooi hoe we met z’n allen onze krachten bundelen, allemaal op onze eigen manier. En wat voel ik me enorm verbonden met al deze mensen, Samen zijn we een krachtig veld van LIEFDE”” Daar kan het onlicht niet tegenop! Duizend maal dank lieve mensen 💝

 3. Elizabeth Berg schreef:

  Perfect dat weldenkende mensen zich laten horen en de ‘elite’ hun ware gezicht laten tonen! Bravo!

 4. Margreet vdf Korsman schreef:

  Ik kan alleen maar zeggen…wauw, hoe krachtig is de verbondenheid in deze gedachte. Het mag veranderen na duizenden jaren.
  Een grote collectieve gedachte die zich massaal over de aarde manifesteert. Daar kan alle main stream media niet meer tegenop….

 5. Paula Peters schreef:

  Geweldig dat jullie zo voor ons levende mens opkomen.
  Ik ben trots op jullie allemaal.
  Veel warme knuffel voor jullie allemaal
  Wij winnen dit.. of eigenlijk we hebben al gewonnen.

We stellen je reactie op prijs. Je kunt hem hieronder plaatsen. Probeer zo kort en bondig mogelijk te zijn. Als je echt wat meer woorden nodig hebt, dan is 300 woorden het maximum. Alle reacties worden gemodereerd. Het kan daarom even duren voordat je reactie zichtbaar is. Wil je een link opnemen in je reactie, vergeet dan niet er https:// voor te zetten.