GlobalBEM conference 2016: indrukken van dag 2

Mike Winters
De tweede dag van de conferentie was een dag van extremen.
Het was direct al raak. Op de eerste presentatie van auteur Patrick Wood over de inktzwarte intenties van de krachten achter Agenda 21 en de Nieuwe Wereldorde volgde een vederlicht, etherisch-spiritueel betoog van corporate drop-out Susan Kornacki. “The field cannot be corporatized,” was haar luchtige, optimistische conclusie. Die van Wood stond daar diametraal daartegenover: als we de krachten van het duister niet snel de weg versperren, komen we in een Orwelliaanse wereld van technocratische tirannie en transhumanisme terecht.

Bij mij riep dit scherpe contrast enige mentale kortsluiting op. Licht dat het duister niet ziet en duister dat het licht onderschat. Met geen van beide komen we naar mijn gevoel veel verder. Het lijkt er op dat de BE-beweging een beetje klem zit tussen deze twee uitersten. Gevolg: gebrek aan stootkracht.

De derde spreker, Russ Gries, had een goed betoog over het open source maken van hardware. Helder, bruikbaar, maar niet opzienbarend. Dat was zeker wel het geval met het verhaal van Mike Waters daarna, alleen toen sloeg het noodlot (of iets anders) toe, want de live stream ging haperen en stortte uiteindelijk helemaal in. Uit de paar flarden die ik ervan opving maak ik op dat dit veruit de meest boeiende uiteenzetting van deze dag was.

In de avond was er een rommelige workshop met Marko Rodin, Russ Gries en een anonieme ‘007’. Via Skype werd door deze 007 een prototype van een Rodin spoel gedemonstreerd. Die is BE, over unity, ik twijfel er niet aan, maar ik zie er nog geen trams op rijden in de Amsterdamse binnenstad.

Rodin vertelde dat hij van plan is naar Nederland te komen om dit free energy device in kassen toe te passen. Greenhouse BE. Dat zou wat wezen! Laten we hopen dat hij dit voornemen daadwerkelijk ten uitvoer brengt en daarvan een demo geeft bij de volgende GlobalBEM conferentie.

Al met al miste ik vandaag de vibraties en gedrevenheid van de eerste twee conferenties. Maar misschien komt dat vooral door de afstand. Bij de vorige conferenties was ik zelf aanwezig. In de zalen en in de wandelgangen. Dat is als deelnemer aan de live stream toch echt anders.

Op de afzonderlijke presentaties op deze conferentie kom ik later terug.

 

Dit vind je misschien ook leuk...

We stellen je reactie op prijs. Je kunt hem hieronder plaatsen. Probeer zo kort en bondig mogelijk te zijn. Als je echt wat meer woorden nodig hebt, dan is 300 woorden het maximum. Alle reacties worden gemodereerd. Het kan daarom even duren voordat je reactie zichtbaar is. Wil je een link opnemen in je reactie, vergeet dan niet er https:// voor te zetten.