Er heerst een merkwaardige stilte na het uit de lucht gaan van de website stopsprayingus.com van chemtrail-activist Patrick Roddie

Ergens eind maart, begin april ging de website stopsprayingus.com van de Amerikaanse activist Patrick Roddie op zwart. Ik merkte dit pas afgelopen week, nadat ik een heel sterk interview van hem zag met Bill van der Zalm, voormalig premier van Britisch Columbia (Canada).

Dit interview – ik plaats het onder deze posting – maakte me nieuwsgierig naar meer recent werk van Roddie.

Ook speelde in mijn achterhoofd mee dat ik Elana Freeland tijdens haar presentatie op een conferentie in Santa Fee van april dit jaar hoorde zeggen dat Roddie in de problemen zat en zijn huis uit moest.

Hoe ernstig die problemen waren, werd me pas duidelijk toen ik ontdekte dat zijn website uit de lucht is.Header Patrick Roddie

Prominent

Eerst een paar woorden over wie hij is. Daarna kom ik terug op de gebeurtenissen. Patrick Roddie is internationaal een prominent persoon in de beweging tegen chemtrails en geoengineering. Hij was de afgelopen jaren steeds nadrukkelijk aanwezig als spreker op conferenties van activisten en ging ook naar internationale congressen van de geoengineers.

Confronterend

Tijdens zulke gelegenheden zocht hij de discussie en maakte hij confronterende wandelgang-interviews met onder meer David Keith en Ken Caldeira, beiden academische woordvoerders van de geoengineers.

De manier waarop hij dat deed vond ik niet altijd even elegant, want soms wat te aanvallend, maar hij deed het toch maar. Roddie – van beroep fotograaf – riep deze heren toch maar mooi voor zijn camera en voor een wereldpubliek ter verantwoording.

Zijn website is een belangrijke informatiebron (was moet ik inmiddels zeggen, maar hier kom ik zo nog op terug) met onder meer gegevens van regenwatertesten, een overzicht van geoengineering patenten, podcasts en video’s.

Sterftecijfers

Sinds enige tijd concentreerde hij zich in zijn research op sterftecijfers. Hij vermoedde namelijk dat er een grotere sterfte optrad op en vlak na heavy spray days en wilde aan de hand van demografische data zien of deze veronderstelling klopt.

Ik vond dit een wat merkwaardige gedachte, want de gezondheidsschade door chemtrails werkt op de lange termijn. Althans, dat is mijn idee. Maar misschien had Patrick hier wel degelijk iets explosiefs te pakken en is dit hem noodlottig geworden.

Kaltgestellt

Met een beroep op de Freedom of Information Act (wat bij ons de WOB is) kreeg hij begin dit jaar de data die hij wilde analyseren tot zijn beschikking. En pal daarop ontvouwde zich een complex geheel van incidenten dat niet alleen tot de neergang van de website leidde, maar ook tot het verlies van de door hem opgevraagde data. Ook raakte Roddie zijn woning en vrijwel al zijn persoonlijke eigendommen kwijt, zoals zijn auto, computers, camera’s en harddisks met onderzoeksmateriaal.

Om het met een Duits woord te zeggen: Patrick werd kaltgestellt.

Achtergrond

Wat ik tot nu toe van de gang van zaken begrepen heb, is dat hij zijn werk voor de beweging kon doen, omdat hij leefde van een erfenis van 300.000 dollar van zijn vader. Waarschijnlijk heeft hij, toen de bodem van deze spaarpot in zicht kwam, te laat het roer omgegooid. Dat verklaart zijn geldzorgen en eventueel ook de huisuitzetting.

Maar er is meer. Hij heeft ook een ernstig ongeluk gehad en is met hersenletsel opgenomen geweest in een ziekenhuis. Of omgekeerd, hij heeft eerst een hersenbloeding gekregen en kreeg daardoor een ongeluk. Dat doet er voor de gang van zaken niet zoveel toe, want het effect is hetzelfde.

Terwijl hij in het ziekenhuis herstelde, werd zijn huis leeggeroofd, inclusief al zijn onderzoekswerk. En toen hij weer enigszins op de been was, werd hij op straat gezet vanwege een huurachterstand.

Beschuldigingen

En er is nog meer: want ineens waren er ook beschuldigingen van drugsgebruik. In de drie aangrijpende video’s die hij tijdens en na deze traumatische gebeurtenissen op YouTube zette (hier, hier en hier) verdedigt hij zich vooral tegen deze aantijgingen.

Dit alles roept tal van vragen op, zoals: was er dan geen hulp voor hem? Dit speelde zich immers af in de Bay Area, in San Francisco om precies te zijn. Daar zijn tientallen, misschien wel honderden collega-activisten. Waarom sloegen zo weinig van hun alarm?

Merkwaardige stilte

Ik kon maar twee ondersteunende blogpostings vinden. Een op Activist Post en de ander op chemtrailsmuststop.com.

Er is online belachelijk weinig te vinden over deze gebeurtenissen.
Ik deed een klein ‘rondje langs de velden’.
Geen woord hierover op de website geoengineeringwatch van Dane Wiggington.
Geen woord hierover op aircrap.org.
In de Facebook-groep Chemtrails Global Skywatch vond ik welgeteld één oproep om Roddie te ondersteunen.
Dit stilzwijgen van zovelen vind ik beklemmend. Hoe kan dit? Hoe zorgen we ervoor dat we hiervan leren?

Oproep Patrick Roddie

Internet Archief

Patrick’s website is nog wel te vinden op het Internet Archief. De laatste archivering van de site is van 2 januari 2019. Helaas is dit slechts een gedeeltelijke archivering. Veel teksten zijn nog terug te halen, bijvoorbeeld de genoemde regenwatertesten, maar alle video- en audio-opnamen zijn niet mee-gearchiveerd.

Kwetsbaar

De kaltstellung van Patrick Roddie houdt me bezig. Het raakt me. Ik heb het met hem te doen.

Ook laten deze gebeurtenissen zien hoe kwetsbaar websites zijn die door één persoon worden onderhouden.

Datzelfde geldt voor websites die op maar één fysieke locatie draaien. Als daar de stroom uitvalt, om het zo maar uit te drukken, dan is die website uit de lucht.

Daarom is het ongelofelijk belangrijk dat we nadenken over alternatieven, waardoor het werk van jaren niet zomaar in een oogwenk onderuitgehaald kan worden.

De balans

In hoeverre Roddie door eigen toedoen in een vrije val is geraakt, dan wel doelwit is geworden van een gerichte actie om hem het zwijgen op te leggen valt op dit moment nog niet goed te beoordelen. Het kan ook om een combinatie van deze twee factoren gaan.

Wat telt is dat het neergaan van deze website alle onafhankelijke media raakt. Die zouden daar meer ruchtbaarheid aan moeten geven en er voor zichzelf de lessen uit moeten trekken.

De beweging tegen chemtrails en geoengineering is – althans voorlopig – een belangrijke website en een prominente activist kwijt.

Steun in de rug

Wie Patrick financieel wil steunen kan dat doen via Paypal:
https://www.paypal.me/patrickroddie

 

Gerelateerd

Alternatieve nieuwssites zijn kwetsbaar

Facebook: een graftombe voor kritische informatie

 

Volg ons op Mastodon!

 

Dit vind je misschien ook leuk...

3 reacties

  1. Martin Ackermans schreef:

    Fred, mooi geschreven! Als meer media de toon en opbouw van dit artikel zouden volgen, zouden mensen niet zo overweldigd worden door hun eigen angsten.

  2. Peter Rutjes schreef:

    Typisch geval van een ’targeted individual’ die de wortelen van het kwaad ooit heeft geraakt en een koppie kleiner is gemaakt. ZAPP– Wanneer de vloer onder ons vandaan getrokken wordt, geraken we vanzelf in een vrije val en proberen we ons vast te houden aan steun, hulp en bijstand van vrienden. Hoe het nu met hem is weet ik niet. Na de schok van de val komt de stilte, enige stabiliteit en mogen we weer off-grid omhoog zien te krabbelen. Patrick Roddie is bekend met de technieken, mechanieken en nano-onderdelen die we in de lucht en ons fysieke lijf aantreffen. Het (be)treft ons allemaal, ironisch genoeg, inclusief het Weer en laat zien dat we inderdaad kwetsbaar zijn binnen onze habitat. Zie bijvoorbeeld de correlatie tussen ‘Alumina’: pubchem.ncbi.nlm.nih.gov/compo…d-Synonyms Elektro-magnetisme: www.ncbi.nlm.nih.gov/pcsub…Synonym%5D en de vervuilde hersenen! Voor meer info plaats ik hier de eerste helft van DEEPTRUTH 2018 “Dark Technology” PART 2: www.youtube.com/watch…Ja7EkgtC-U daarna wordt de brug gemaakt met de ‘smartgrid’.

  3. Marije Freeve schreef:

    Het is natuurlijk heel erg wat er gebeurd is, maar het verbaast me niet. Ik ben hier altijd al een beetje bang voor geweest, omdat Patrick Roddie zo zonder angst en recht op zijn doel af te werk ging. Ik hoorde ongeveer een half jaar geleden van iemand dat het niet goed ging met hem, maar ik was niet in staat iets te doen financieel, dus ik hoopte er maar het beste van. Ook ík heb gebruik gemaakt van zijn onderzoeken in mijn artikelen voor Transitieweb. Bijv. zijn interview met de Saoudische prinses Basmah Bint Saud vond ik heel moedig van hem. www.youtube.com/watch…u0&t=

We stellen je reactie op prijs. Je kunt hem hieronder plaatsen. Probeer zo kort en bondig mogelijk te zijn. Als je echt wat meer woorden nodig hebt, dan is 300 woorden het maximum. Alle reacties worden gemodereerd. Het kan daarom even duren voordat je reactie zichtbaar is. Wil je een link opnemen in je reactie, vergeet dan niet er https:// voor te zetten.