Er bestaat zoiets als het recht op zelfverdediging

Als de regering de Grondwet buiten werking stelt en overgaat tot staatsterreur, moeten we dan tot iedere prijs vreedzaam blijven en ons als makke schapen naar de vaccinatiebank laten drijven? Of is er een ethisch verantwoord en strijdbaar alternatief?

Aan de vooravond van de door enkele tientallen samenwerkende groepen georganiseerde manifestatie op het Malieveld van afgelopen zaterdag gebeurde er iets dat mij schokte.

Vrijdagavond ging ik wat websites en YouTube-kanalen langs om te zien hoe ze deze belangrijke protestactie steunden.
* Tot mijn grote verbazing bij Jensen geen woord erover, terwijl hij in de uitzending van donderdag had laten weten op vrijdag in te zullen gaan op ‘de demonstraties’.
Met andere woorden: Jensen onthield zich van steun.
* Ook bij Café Weltschmerz geen duidelijke aankondiging, zoals bijvoorbeeld had gekund via een interview met iemand van de organisatie.
* Willem Raatgever van Weesdeweerstand maakte het nog een graadje bonter door op te roepen NIET naar de demonstratie te gaan (in de video op crica 13:00).

* Goed voorbeeld: Tom Zwitser van de Blue Tiger Studio. Zwitser interviewde Ferdinand van der Neut, de woordvoerder van het organiserende collectief op donderdag, twee dagen voor het evenement.

Die vrijdagavond wist ik dat er geen tienduizenden zouden staan de volgende middag. Ik was intens verdrietig, boos en verontwaardigd. Als ik eraan terugdenk, dan voel ik die emoties opnieuw.

Wat is hier aan de hand?

Te offensief?

De samenwerkende groepen en organisaties verenigden zich rond drie eisen:
1) intrekking van de spoedwet
2) beëindiging van de beleidsbepalende rol van het RIVM
3) aftreden van de regering Rutte
Het kan zijn dat Jensen en Weltschmerz hun vingers niet wilden branden aan de derde eis. In dat geval zou het verhelderend zijn geweest als ze dat duidelijk hadden gemaakt aan hun publiek. Dat ze ervoor kozen om te zwijgen op zo’n cruciaal moment – vijf dagen voor het begin van de parlementaire behandeling – is op het randje van obstructie.

Niet offensief genoeg?

Willem Raatgever ging over dat randje heen met zijn oproep om niet te komen. Hij ergert zich aan de bezweringen van Willem Engel en anderen van Viruswaarheid dat het protest te allen tijde vreedzaam moet zijn. Van Raatgever mag de beuk er in.
Dat klinkt stoer, maar wat er feitelijk gebeurt is dat hij op een cruciaal moment het protest verzwakt.

Onder dit alles ligt een belangrijke vraag: wat doe je als een regering crimineel wordt en overgaat tot staatsterreur?
Vooral roepen dat alles altijd vreedzaam moet blijven?
Hier geef ik Raatgever gelijk: zo geef je al je macht uit handen.

Reageren met tegen-geweld?
Dat is juist waar de machthebbers op zitten te wachten en waar ze zelf middels provocaties (zoals bij de demonstratie van 21 juni) op aansturen. Hier op ingaan is het stomste dat je kunt doen. Dat speelt ze juist in de kaart.

Zelfverdediging is een recht

Mijn standpunt is dat je je mag verdedigen als je wordt aangevallen. En dan bij voorkeur met compassie voor de aanvaller. Zoals de boeddhisten het zeggen: hij is another you.

Het beste scenario is dat zo’n verdediging goeddeels komt van de kant van de mensen die daarvoor zijn opgeleid. Zij kunnen onze demonstraties beschermen als die worden belaagd door provocateurs of de door de gecorrumpeerde staatsmacht opgetrommelde ME. Zij kunnen hun collega’s toespreken als die ‘achter de voordeur’ willen gaan ‘handhaven’. Enzovoort.

Als het parlement zichzelf opzij laat zetten – en alles wijst er op dat dit aan het gebeuren is – dan ontstaat er een machtsvacuüm. In zo’n situatie is de sterke arm aan zet. Voor de bevolking of tegen de bevolking.

Zie hieronder de geweldige toespraak van een commissaris van politie in Dortmund. Hij heeft zijn keuze gemaakt.

Direct daaronder de rake analyse van Pieter Stuurman in gesprek met Niels Lunsing.

En daar weer onder een bijdrage over de situatie in Duitsland waar de discussie gaat over de vraag wat het doel is van de beweging. In deze bijdrage wordt gepleit voor een revolutionaire oplossing: ontbinding van de Bondsdag, strafvervolging voor Merkel en alle andere betrokkenen, nieuwe verkiezingen en een overgangsregering.
NB: Er worden zaterdag 29 augustus enkele MILJOENEN demonstranten verwacht in Berlijn.

Tot slot een mooie registratie van Tilasmi Frigge in gesprek met Sven Hulleman vlak na diens fameuze speech op het Malieveld op zaterdag 15 augustus.

Nogmaals de vraag

Ik verwacht dat de vraag waar ik deze posting mee begon zich de komende weken naar het centrum van onze aandacht zal bewegen.

Hoe kunnen we op een ethisch verantwoorde manier strijdbaar zijn?

Duitse commissaris van politie roept zijn collega’s op het verzet te steunen, ingekorte versie met NL ondertitels (*)

Niels Lunsing – Samenkomen tegen spoedwet

die UHR TICKT‼️ WAS PASSIERT AM 29.8. in BERLIN ??

Stop de Noodwet! Handen af van onze Grondrechten!

(*) Volledige toespraak Michael Fritsch (niet ondertiteld)

Wil je dit artikel delen op social media?

Dan is er kans op dat Big Brother tussenbeide komt en je waarschuwt voor ‘nepnieuws’. Plaats je de link toch, dan kunnen anderen die hem aanklikken ook zo’n waarschuwing krijgen. Dit is een vervelende vorm van intimidatie en censuur.

Je kunt dit omzeilen door niet te linken. Maak zelf een eigen tekstje. Ook kun je delen van de tekst van TransitieWeb knippen en inplakken (copy-pasten) in je eigen bericht. Of je maakt een schermafbeelding.

Heb je op Facebook last van fact checkers? Die kun je blokkeren.
Ga naar Instellingen, dan klikken op Blokkeren. Daar typ je de naam of het e-mailadres van de fact checker in en bevestigt die. Als je ergens ook de optie Toevoegen ziet staan, vul dan fact checker in en klik op Zoeken. Er verschijnt dan een lijst met fact checkers. Deze kun je vervolgens allemaal tegelijk blokkeren.

Wil je een seintje per e-mail ontvangen bij iedere nieuwe posting op TransitieWeb?
Klik dan hier.

Wil je jouw reactie plaatsen bij dit artikel?

Ga dan met je cursor helemaal naar de bodem van deze pagina. Daar vind je een invulscherm. Je kunt daar je reactie intypen of inplakken.
Als je reageert kun je ook instellen dat je een seintje krijgt bij nieuwe reacties en/of bij nieuwe berichten.


Nieuwsbrief TransitieWeb

Schrijf je hier in voor de Nieuwsbrief van TransitieWeb (drie of vier edities per jaar). De nieuwsbrief is een ‘hotline’ met de lezers en is van grote waarde nu er steeds meer censuur komt op het internet.

Nieuwe sociale media netwerken

TransitieWeb ondersteunt de opbouw van decentrale sociale netwerken. We nemen daar zelf actief in deel met micro postings op de server @mastodon.social. Ons adres hier is @transitieweb@mastodon.social. Om deze postings te kunnen zien heb je een account nodig.

Meer uitleg over decentrale sociale media vind je hier.

Dit vind je misschien ook leuk...

10 reacties

 1. SummerMoon schreef:

  Wat is er nu uiteindelijk van die spoedwet terecht gekomen? Je hoort er nergens wat over. Ook hier niet meer.

  Of heb ik iets gemist?

  • Fred Teunissen schreef:

   Het is een tamelijk ondoorzichtige situatie. De communicatie hierover vanuit de Kamer is niet erg helder.
   Op 20 augustus mochten de fracties schriftelijk reageren op het wetsontwerp.
   Wat ik er van begrepen heb is dat de behandeling in de Kamer start op woensdag 9 september met een zogenaamde procedurevergadering.
   De regering heeft de intentie dat de wet op 1 oktober ingaat.
   Kortom, vanaf 9 september gaat het er in het parlement om spannen.

 2. Renate schreef:

  Ik denk dat het probleem van ‘het verzet’ vooral zit in dat er van alles bijgehaald wordt zoals totale anti-vaccinatie, 5G, kabinet Rutte associëren met een pedofiele elite.
  Het geeft onduidelijkheid en het is teveel en ook zeer negatieve energie.
  Nu moet het echt gaan over de grondwet die onder onze voeten vandaan gehaald wordt en een regering die onlogische beslissingen neemt en geen transparantie geeft. Onze grondwet en democratie dus.
  Als al die andere dingen waar zijn komt dat echt ook wel bovendrijven.

  • Fred Teunissen schreef:

   Ja, daar ben ik het volledig mee eens. Alles en iedereen zou zich nu moeten concentreren op verdediging van de Grondwet en dus op intrekking van de spoedwet en de noodverordeningen.

 3. Tjeerd de Haan schreef:

  Net wat je zegt. In Duitsland is het een grote volksbeweging die zich ook politiek organiseert in de deelstaten en hier niet. Hier zullen nooit meer dan hooguit een paar duizend mensen komen opdagen bij een demonstratie tenzij NGOs mensen ronselen of beroepsgroepen voor hun bestaan moeten vechten. De massale kernenergie en -wapendemonstraties in de jaren 70 en 80 werden met name door de Ford en Rockefeller Foundation respectievelijk Moskou gefaciliteerd om HUN belangen veilig te stellen.. Er was toen ook nog geen internet en sociale media en bij demonstraties leerde je vrienden en vriendinnen kennen en waren dus een stuk levensvervulling voor rebellerende jongeren.

  • Fred Teunissen schreef:

   Het is verbazend wat er in Duitsland gebeurt. Ze nemen daar duidelijk het voortouw. En Duitsland is niet zomaar een land. Het zijn 83 miljoen mensen in het hart van Europa. Enkele miljoenen daarvan gaan zaterdag 29 augustus naar Berlijn om een getalsmatige dreun uit de delen. Een ongelofelijke gebeurtenis. Ook uit de omliggende landen gaan er veel mensen heen.
   Duitsers weten wat fascisme is. Hoe het ruikt. Hoe het voelt. In de demonstraties hoor je geregeld: “Nie wieder!”
   En er is daar – veel meer dan hier – het besef dat kernwaarden van de Europese cultuur op het spel staan. Ik vind dat hier mooi verwoord: www.youtube.com/watch…5PHzZuI3a4
   En het is net alsof ik daarbij muziek van Beethoven hoor…

   • Tjeerd de Haan schreef:

    Wessies en Ossies schouder aan schouder voor ook onze vrijheid .. ik sprak deze week nog een Duitse vrouw die met kinderen werkt en zij begreep goed wat ik bedoelde: ze noemde nog een Afrikaans staatshoofd dat voorstelde dat alle landen uit de WHO zouden moeten stappen en het geeft wel aan dat Duitsers niet zo maar iets aannemen van de overheid.

 4. Tjeerd de Haan schreef:

  De meeste oppositie en alternatieve media willen geen oplossingen maar gewoon amok maken en hun eigen ideeen promoten. De hele aerosolendiscussie is een absolute non discussie die door de genoemde mensen en media maar in stand wordt gehouden. Men reageert in een totale non-discussie die nergens toe leidt. Wat voedingsdeskundige Aajonus VonderPlanitz en Cowan heel goed hebben uitgelegd is dat virussen en bacterieen niet besmetteliik zijn maar in symbiose met ons lichaam functioneren Raatgever weet dat maar die gaat weer in zee met intrigant Micha de Kat die voor geen meter te vertrouwen is. Dit schiet allemaal totaal niks op. En dat is precies wat de overheid en NGOs van types als Soros en Gates die de meeste alternatieve kanalen faciliteren willen bereiken.

 5. Margie schreef:

  Ik verwacht dat de vraag waar ik deze posting mee begon zich de komende weken naar het centrum van onze aandacht zal bewegen.

  Hoe kunnen we op een ethisch verantwoorde manier strijdbaar zijn?

  Voor mij zit het antwoord in je inleiding…

  In het centrum van ons zelf
  Het centrum, het hart, je tempel, je huis daar waar bewust zijn is. Volledig geconcentreerd op verbinding, doelbewust keuzes maken. Afstand nemen, geen afstand houden, kracht komt van binnen uit. Omhelzingen en schouderklopjes geven heel veel energetische kracht.Diep van binnen bezit een ieder de oerkracht, het mooiste van puur zijn. Angst laat niet toe, het ontkracht de zin van mens zijn. Er zijn blokkades, bij de een meer dan de ander. Men gaat volgen…sociaal afhankelijk zijn, erbij willen horen, tweedehandsburger bang voor het zelf.

  Corona is ook de krans van licht…voor heel de wereld om te helen van binnenuit

  Dat neemt niet weg dat je niet iets doet.
  Echter vanuit emoties komt weinig goeds
  De taal die er hier en daar uitgekraamd wordt laat duidelijk te wensen over…

  Heb vertrouwen, maak verbinding
  Stap voor stap…Lao Tse

 6. Margie schreef:

  Het was mij ook opgevallen dat er weinig aandacht was…
  Vangnet Therapie noem ik dat
  Het wordt steeds duidelijker Fred

We stellen je reactie op prijs. Je kunt hem hieronder plaatsen. Probeer zo kort en bondig mogelijk te zijn. Als je echt wat meer woorden nodig hebt, dan is 300 woorden het maximum. Alle reacties worden gemodereerd. Het kan daarom even duren voordat je reactie zichtbaar is. Wil je een link opnemen in je reactie, vergeet dan niet er https:// voor te zetten.