Deze oorlog is niet onze oorlog!

Weer was er afgelopen zondag een landelijke vredesmars. Weer met een beperkt aantal deelnemers en weer met bitter weinig voorafgaande publiciteit. Maar toch: ze waren er. Die paar honderd voorlopers van een grotere beweging die nog op gang moet komen.

En op zaterdag 20 mei zullen ze er weer zijn. In Den Haag ditmaal. En vervolgens iedere laatste zondag van de maand.
As long as it takes.

Iedereen kan iets doen

Dat iedereen op zijn eigen manier iets voor de vrede kan doen, bewijst de onderstaande tekst. Hij staat op een half A4’tje met de Engelse versie op de achterzijde. Het is het persoonlijke initiatief van een van de demonstranten die dit pamflet overal aan toeschouwers op de trottoirs en op de terrasjes aanbiedt.

Deze oorlog is niet onze oorlog!

Waarom demonstreren wij?
Oorlog is altijd een investering van de imperiale globalistische elites en hun handlangers.
Het gewone volk betaalt altijd met bloed, zweet en tranen voor de expansiedrift van de elites.

Het belang van het gewone volk is een autonoom, zelfvoorzienend, lokaal, kleinschalig, vredig en harmonieus leven te leiden in samenwerking en solidariteit. Een leven van bezieling, studie en bewustwording in het belang van een goed leven en het welzijn van de gemeenschap en al haar individuele leden.

Deze oorlog is niet onze oorlog omdat:
• wij verlangen naar een wereld waarin ieder in vrede en overvloed met elkaar kan samenleven;
• wij de elite niet toestaan om over ons leven en onze dood te bepalen;
•wij in verzet komen tegen de imperialistische ambities van de wereldelites, zoals o.a. de NAVO, VS, EU, Rusland, IMF, WEF, VN en het Globalistisch Militair Financiële Complex;
• wij de leugens en de propaganda van de elite en hun communicatiekanalen moe zijn;
• het moreel verwerpelijk is om rond een derde van een miljoen Oekraïeners en Russen op te offeren om een dictator uit het zadel te hebben en ‘democratie’ naar Rusland te brengen;
• deze oorlog dreigt in een derde wereldoorlog te ontaarden

Het is bizar om te constateren dat zachtaardige mensen, links Nederland en ‘vredes’aktivisten in verzet komen tegen iedereen die tegen de oorlog is, met het verwijt dat wie vóór vrede is, kiest voor Poetin.

Zoals Hermann Göring zei: “Natuurlijk wil het gewone volk geen oorlog. Maar het is tenslotte de elite van het land die het beleid bepaalt en het is altijd een eenvoudige zaak om het volk mee te slepen met bedreigingen en laster. Dat is makkelijk. Het enige wat je hoeft te doen is hen vertellen dat ze worden aangevallen en de pacifisten aanklagen voor het blootstellen van het land aan gevaar door gebrek aan patriottisme. Het werkt overal op dezelfde manier.”

Verzet tegen de waanzin van oorlog is niet anti-Europees, noch anti-Oekraïens of pro-Poetin, het is gezond verstand! Het gewone volk in Europa of elders heeft niets te winnen bij deze oorlog of welke oorlog dan ook en integendeel alles te verliezen. De oorlog tussen VS, NAVO en Rusland met Oekraïne als het slagveld is nu een jaar gaande, met inmiddels meer dan 300.000 doden en duizenden zijn verminkt voor het leven.

Elders heersen ook oorlogen en in de meeste daarvan zijn de lokale elites en de elites van de VS, de EU, de NAVO, Europese landen en de Nederlandse elites op de een of andere manier betrokken.

Onverwacht heeft een paar maanden geleden een staatsgreep in Peru plaatsgevonden. Het begint te ontaarden in een burgeroorlog.

Landen waar in 2022 oorlog heerste, met inschatting van aantal dodelijke slachtoffers: Algerije (tot duizend), Afghanistan (tot tienduizend), Benin (tot duizend), Burkina Faso (tot tienduizend), Kameroen (tot duizend), Centraal-Afrikaanse Republiek (tot duizend), Tsjaad (tot duizend), Colombia (tot tienduizend), DR Congo (tot tienduizend), Ethiopië (tot tienduizend), Ghana (tot tienduizend), Irak (tot tienduizend), Ivoorkust (tot duizend), Libië (tot duizend), Mali (tot tienduizend), Mauretanië (tot duizend), Mexico (tot tienduizend), Mozambique (tot duizend), Myanmar (meer dan tienduizend), Niger (tot duizend), Nigeria (tot tienduizend), Oekraïne (ongeveer tweehonderdtwintigduizend), Rusland (ongeveer honderdtienduizend), Sirië (tot tienduizend), Somalië (tot tienduizend), Soedan (tot tienduizend), Tanzania (tot duizend), Togo (tot duizend), Tunesië (tot duizend), Oeganda (tot duizend), Jemen (tot tienduizend), Zuid-Soedan (tot tienduizend).

Landen waar binnen een jaar een oorlog kan starten:
India vs Pakistan, VS vs Iran, Mexico, China en Rusland (over Siberië), Egypte vs Ethiopië, Iran vs Zuid-Arabië, VS vs Noord-Korea, China vs Zuidzeelanden, VS vs China, Venezuela.

Wij willen dat een eind komt aan de huidige oorlogen en wij willen toekomstige oorlog voorkomen.
Wij willen deze destructieve energie omzetten tot een energie van herstel van onze wereld en het creëren van een vredelievende en goede toekomst voor iedereen.
Doe mee en sluit je aan.

Oorlog = Handel!

24 februari 2023, Amsterdam, Abraham

Zaterdag 20 mei: Den Haag

Vredesdemonstratie 20 mei 2023 Den Haag

Gerelateerd

Zondag 30 april Amsterdam: vredesdemonstratie en witte vlaggenmars met drums

Kom nu in actie voor vrede!

In veel Duitse steden demonstraties tijdens het Paasweekend: “Wij eisen VREDE!”

Zondag 26 maart vredesdemonstratie in Amsterdam: tegen de wapenleveranties en voor neutraliteit en dialoog

Waar blijven de grote vredesdemonstraties?

 

Wil je een seintje per e-mail ontvangen bij iedere nieuwe posting op TransitieWeb?
Klik dan hier.

Wil je jouw reactie plaatsen bij dit artikel?

Ga dan met je cursor helemaal naar de bodem van deze pagina. Daar vind je een invulscherm. Je kunt daar je reactie intypen of inplakken. Het kan soms geruime tijd duren voordat je reactie zichtbaar is. Dit komt, omdat er eerst moderatie plaatsvindt.

Als je reageert kun je aangeven dat je een seintje wilt bij nieuwe reacties en/of bij nieuwe berichten.

Wil je dit artikel delen met anderen?
Maak dan bij voorkeur gebruik van e-mail. Zo is de kans een stuk kleiner dat je bericht gecensureerd wordt.

 

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

 1. Vrede boven alles schreef:

  Mooie actie!
  Goed plan om er ook een keertje wat zwarte komedie in te gooien met
  “Sigrid, hou jij m’n fakkel even vast”, te zien op bijgaand filmpje…

 2. rients hofstra schreef:

  Misschien moet het wel anders. Demonstreren is weinig effectiefvol, zorgt alleen voor een gevoel van saamhorigheid en soms deelsuccesjes.

  rientshofstra.nl/blog/…ies-zinvol

We stellen je reactie op prijs. Je kunt hem hieronder plaatsen. Probeer zo kort en bondig mogelijk te zijn. Als je echt wat meer woorden nodig hebt, dan is 300 woorden het maximum. Alle reacties worden gemodereerd. Het kan daarom even duren voordat je reactie zichtbaar is. Wil je een link opnemen in je reactie, vergeet dan niet er https:// voor te zetten.