De tijd is aangebroken om fundamentele vragen te stellen

Nu we ruw ontwaken uit ons First World coma, ontstaat er ruimte voor een Great Reset in ons denken. We kunnen ons weer als een kind verwonderen, op ontdekkingstocht gaan en fundamentele vragen stellen. Het wordt geweldig!

Spelende kinderen stellen fundamentele vragen

Er zijn maar weinig mensen die dezer dagen niet af en toe bleek uitslaan, bij wie de schrik soms niet om het hart slaat. Moedeloos en angstig bij het zien en horen van zoveel onthullingen, onrechtvaardigheid, naïviteit en slechtheid. In wat voor wereld zijn we in godsnaam terechtgekomen?

Kreten als ‘ons land wordt kapotgemaakt’ en ‘we zijn alles aan het verliezen wat ons dierbaar is’ zijn niet van de lucht. Maar op een bepaalde manier is dat ook het gedrag van een verwend kind dat zijn speelgoed ziet afgepakt worden en hard krijst tot het dat terugkrijgt. De fopspeen waarvoor het kind eigenlijk te oud geworden is, is weg.

Was het vroeger zoveel beter?

Waren er geen leugens, manipulatie en onrecht? Of hadden we er minder last van? We waren druk met onze fopspenen: de overdaad aan luxe, goederen, reizen, onbegrensde mogelijkheden. Dat was interessanter dan het kijken achter de façade van deze mooie wereld.

Het was makkelijker na te denken over de bestemming van de volgende reis, dan over de werkelijke kost van al dat moois, of over het feit dat sommige mensen door omstandigheden niet konden deelnemen aan de ‘succesmaatschappij’.

Eenzaamheid, misbruik, onrechtvaardigheid. Het besef daarover dat af en toe de kop opstak kon worden afgekocht met giften aan de collectant bij de voordeur die ons van tijd tot tijd uit onze droomwereld kwam halen.

Kinderarbeid in landen ver weg, monsterwinsten op de rug van onderbetaalde arbeiders in de transportsector, versus een happy customer experience in de nieuwste flagshipstore of blij maar zielloos prulshoppen bij de Action. Appelen uit China en boontjes uit Egypte.

De gemiddelde navelstarende wereldburger had al helemaal geen behoefte aan verhalen over kindermisbruik in hoge kringen of vreemde complotverhalen over geheime genootschappen. Niet passend in zijn wereldbeeld… Zelfs het onrecht was fake, werd hip aangeboden door Hollywoodsterren en kon worden weggetoverd met een Facebooklike. Verboden de illusie te doorprikken…

De lelijkheid van de wereld

Maar nu we plots in ons eigen comfortabel leven geraakt worden door al de lelijkheid en het onrecht in de wereld, ontwaken we bruusk uit ons First World coma. De nare onthullingen die we nu onder onze neus gewreven krijgen komen harder aan, nu het over onze eigen vrijheid, gezondheid en toekomst gaat.

Je zou kunnen zeggen dat we met beide voeten op de grond worden gezet. De overheid blijkt plots niet een zorgzame gemeenschappelijke structuur te zijn, maar een door zieke geesten geïnfiltreerde poppenkast. Met elk nieuw besef dat groot geld en vage machtsstructuren ons meer en meer richting technocratische dictatuur sturen, bestaat het gevaar dat we depressiever en moedelozer worden.

Vandaar dit artikeltje. Want hopelijk kunt u inzien dat er niet zo veel veranderd is. De wereld wordt en werd al zeer lang gestuurd door duistere krachten achter de schermen. Satanisme is verweven met onze maatschappij. Dus waarom zouden we daar nu plots moedeloos van moeten worden?

Er is juist reden tot blijdschap nu we in een échtere wereld terecht zijn gekomen, nu onze oogkleppen worden afgezet door de zich ontspinnende gebeurtenissen. Als onze oude maatschappij al zo mooi kon zijn met vieze mannetjes die ongemoeid aan de financiële en politieke touwtjes trokken, hoeveel mooier kan het dan worden als we ons daar nu van bewust van worden?

Keuzes die we vroeger uit gemakzucht aan anderen overlieten, kunnen we nu zelf maken. Als de overheid inderdaad een moloch blijkt die mensen vermaalt met bureaucratie, slecht beleid en valse beloften, waarom zouden we dan niet zo veel mogelijk decentraliseren en dingen zelf doen?

Onze auto blijkt plots vijf versnellingen te hebben, tijd om het schakelen niet meer aan onbetrouwbare instellingen over te laten. Tijd voor alternatieven.

Fundamentele vragen stellen

En de tijd is aangebroken om vragen te stellen: want wat weten we nou helemaal? Wat is er echt en wat is er vals? De manipulatie die we in de pers nu zo duidelijk kunnen zien, bestaat al heel lang. We zijn wellicht met veel meer leugens grootgebracht dan we beseffen… Wat is er echt en vals in onze geschiedenis, in onze wetenschap, in ons wereldbeeld?

Tijd voor een Great Reset in ons denken en in onze zekerheden. Tijd om onbevooroordeeld naar ons verleden en naar de toekomst te kijken.
Want…

Misschien zijn we niet naar de maan geweest… of op een andere manier dan op tv kwam.
Misschien is free energy inderdaad al talloze malen uitgevonden en zijn de uitvinders vermoord.
Misschien is het mogelijk om te overleven op enkel lucht.
Misschien is het mogelijk om te leviteren tijdens meditatie.
Misschien ondergaan we al eeuwen de invloed van buitenaardsen in ons bestaan.

Wie zal het zeggen? Tijd om ons weer als een kind te verwonderen en op ontdekkingstocht te gaan. Er zijn al zoveel mooie oplossingen bedacht de laatste jaren, we hebben het maar voor het oprapen.

Het wordt geweldig, en als we elke tegenslag, narigheid of onthulling die we in deze periode te verwerken krijgen kunnen aangrijpen om meer zelfverzekerd en onbevooroordeeld te worden, kan het niet fout gaan!

 

Gerelateerd

Vier maanden coronacrisis: een tussenbalans in acht stellingen

Twee manieren om iets te doen tegen de anderhalve-meter-maatschappij en de machtselite

Hoe we de totalitaire machtsgreep weerstaan en UN Agenda 2030 het nakijken geven

Loskomen uit het veld van verdwazing

 

Foto: holzijue

 

Wil je dit artikel delen op social media?

Dan is er kans op dat Big Brother tussenbeide komt en je waarschuwt voor ‘nepnieuws’. Plaats je de link toch, dan kunnen anderen die hem aanklikken ook zo’n waarschuwing krijgen. Dit is een vervelende vorm van intimidatie en censuur.

Je kunt dit omzeilen door niet te linken. Maak zelf een eigen tekstje. Ook kun je delen van de tekst van TransitieWeb knippen en inplakken (copy-pasten) in je eigen bericht. Of je maakt een schermafbeelding.

Heb je op Facebook last van fact checkers? Die kun je blokkeren.
Ga naar Instellingen, dan klikken op Blokkeren. Daar typ je de naam of het e-mailadres van de fact checker in en bevestigt die. Als je ergens ook de optie Toevoegen ziet staan, vul dan fact checker in en klik op Zoeken. Er verschijnt dan een lijst met fact checkers. Deze kun je vervolgens allemaal tegelijk blokkeren.

Wil je een seintje per e-mail ontvangen bij iedere nieuwe posting op TransitieWeb?
Klik dan hier.

Wil je jouw reactie plaatsen bij dit artikel?

Ga dan met je cursor helemaal naar de bodem van deze pagina. Daar vind je een invulscherm. Je kunt daar je reactie intypen of inplakken.
Als je reageert kun je ook instellen dat je een seintje krijgt bij nieuwe reacties en/of bij nieuwe berichten.


Nieuwsbrief TransitieWeb

Schrijf je hier in voor de Nieuwsbrief van TransitieWeb (drie of vier edities per jaar). De nieuwsbrief is een ‘hotline’ met de lezers en is van grote waarde nu er steeds meer censuur komt op het internet.

Nieuwe sociale media netwerken

TransitieWeb ondersteunt de opbouw van decentrale sociale netwerken. We nemen daar zelf actief in deel met micro postings op de server @mastodon.social. Ons adres hier is @transitieweb@mastodon.social. Om deze postings te kunnen zien heb je een account nodig.

Meer uitleg over decentrale sociale media vind je hier.

Dit vind je misschien ook leuk...

10 reacties

 1. tjeerd schreef:

  Ik kwam een aantal interessante zaken tegen die wellicht relevant zijn in de huidige context en hoe nu verder te gaan:
  – Nicola Tesla was half Roemeen naar ik begrepen heb. In Roemenie ligt een plaatsje vlakbij Turdas (ook wel Tardas) genaamd Tartaria (Tartaria is ook een vergeten en verdrongen belangrijke cultuur die in verband staat met de systematische vervalsing van de wereldgeschiedenis door de elites). Beide plaatsen zijn bekend vanwege de oudste vondsten van kleitabletten (Tartaria tablets). Beide plaatsen waren onderdeel van de (Servische) Vinca Donaucultuur (plaatsje vlakbij Belgrado aan de Donau). De Vinca cultuur was een van de culturen van het Oude Europa (Old Europe) wat door met name dr. Marija Gimbutas en haar beschrijving van een door een Godinnencultus georganiseerde hoogstaande samenleving (voorafgaand aan de Indo-Europese krijgerinvasies vanuit de Oekraine en Siberie). Punt is dat in het Oude Europa van de Donaucultuur (9000-6000 voor Christus) zich een hoogontwikkelde pre indo-europese humane cultuur en economie ontwikkelde met een hoogwaardige taal en ook wellicht vrije energie-opwekking (de Vinca cultuur gebruikte daarbij wellicht de pyramiden die in o.a. Bosnie zijn aangetroffen en later werd het ook toegepast in Egypte middels de pyramiden daar). (De Vinca cultuur omvatte een groot deel van de Balkan).
  – ik kwam bij wat onderzoek naar de great reset en de vierde industriele revolutie ook een zeer interessant boek tegen wat wellicht goed aansluit op wat als een lokaal en regionaal economisch bottom-up alternatief voor de vierde industriele revolutie kan gaan gelden:
  www.amazon.de/Town-…038;sr=8-1

 2. Jozefa schreef:

  Yes
  Wij ZIJN. Wil je verandering? Wees zelf de veranderimg die je in de wereld wilt zien, Ghandi zei dit al. Niet om er masr een spreuk tegenaan te werpen doch ‘Liefde ovewint alles’ is een spreuk die ik op een poster(van de Rozenkruisgemeenschap) laatst las in hun etalage. Mensen verenigt U en we stasn NIET alleen. Er is hulp en houdt moed!

 3. Wow schreef:

  je schrijft: “Wat is er echt en wat is er vals?” Het ego is vals en het individu is echt maw ons staats schoolsysteem creeert valse mensen en de democratische scholen creeert echte mensen. Gevangeschap creeert valse mensen en vrijheid creeert eerlijk&echte mensen. De staat van de wereld zoals de schrijver betoogt is idd al heel lang verrot, het is eigenlijk nooit anders geweest. de roofridders worden bejubeld alsof het goden zijn. Doe er niet meer aan mee. En het allerbelangrijkste: Haal jullie kinderen uit het schoolsysteem,..Wakker worden!!!!

 4. Levi Patty schreef:

  Sinds het begin volg ik allerlei reguliere en niet reguliere berichten en reacties op nationale en internationale platforms. Na een jaar lees ik nog steeds commentaren, video’s etc. bij verschillende Nederlandse platforms. Ze blijven apart werken. Ondertussen vinden ingrijpende levensbedreigende situaties plaats en niet alleen in Europa maar wereldwijd. Nu vraag ik mij af wie kan deze technocratische, elitaire groep tegen houden? Zijn wij niet al decennia ’s lang al onder controle gehouden? Daarom geloven nog steeds miljoenen Nederlanders dat wat nu gebeurt van tijdelijk aard is. En ondergaan alle maatregelen omdat ze geloven wat hun wordt verteld en dagelijks door de media wordt herhaald.

  • Fred Teunissen schreef:

   Hallo Levy Patty,

   Die verschillende platforms werken al geruime tijd samen in de Nederlandse Vereniging van Vrije Journalisten (NVVJ). Gistern kwam mijn perskaart van de NVVJ via de post bij me binnen en ik ben daar enorm blij mee.
   De afgelopen maanden is de samenwerking van de diverse onafhankelijke media aanzienlijk versterkt.

   Gaan we daarmee de voortrazende trein van de tirannie stoppen?
   Nee, want dat kan alleen een zeer aanzienlijk deel van de bevolking doen. Daar is door sociologen en politicologen wel onderzoek naar gedaan. Ik heb dat niet paraat, maar even uit het hoofd: als 17% van een bevolking overtuigd is dat iets wel of niet moet en zich daarvoor ook met alle hart en ziel inzet, dan is dat een doorslaggevende factor. Die 17% is dan zo sterk dat de maatschappelijke middengroep die kant optrekt.
   In de Nederlandse verhoudingen praat je dan over een kleine drie miljoen mensen.
   Daar zijn ‘we’ nog niet, maar daar zijn we ook niet zo heel ver meer van verwijderd als je weet dat De Andere Krant een top-oplage had laatst van 1,1 miljoen.

   Dit ‘kritische deel’ van de bevolking zal de komende tijd toenemen. En de repressie eveneens, zo te zien.
   Het is dus nog helemaal geen gelopen race, wou ik maar even zeggen 🙂

  • Mischa schreef:

   Ha lieve Levi Patty, wie deze groep gaat tegenhouden? Wij!!!!! Door er niet meer aan mee te doen! Door geen mondkap te dragen, geen vaccinatie te nemen en door met elkaar de maatschappij te gaan vormen die we wel willen. Er zijn al veel mensen mee bezig. Het gaat lukken!

We stellen je reactie op prijs. Je kunt hem hieronder plaatsen. Probeer zo kort en bondig mogelijk te zijn. Als je echt wat meer woorden nodig hebt, dan is 300 woorden het maximum. Alle reacties worden gemodereerd. Het kan daarom even duren voordat je reactie zichtbaar is. Wil je een link opnemen in je reactie, vergeet dan niet er https:// voor te zetten.