De Fryske euro gaat rollen!
Op 21 maart is de Fryske euro gelanceerd. Dit is een nieuwe lokale munteenheid die ervoor zorgt dat bedrijven in de regio onderling hun zaken doen, waardoor ze elkaar versterken. Circulair geld wordt dit wel genoemd.
Op de website van het initiatief wordt het allemaal duidelijk uitgelegd.
Deelnemen is eenvoudig:
- Meld je bedrijf aan
- Presenteer je aanbod op de marktplaats
- Handel met deelnemende bedrijven
- Betaal met Fryske euro’s via de mobiele app ‘Circuit Nederland’ beschikbaar voor Android en Iphone.
Circulair geld
Het Fryske-euro-netwerk gaat Friese bedrijven helpen bij elkaar te kopen. Iedere besteding wordt daardoor een investering in jezelf en je omgeving. Doordat Fryske euro’s in het netwerk blijven circuleren krijgen aangesloten bedrijven meer omzetkansen.
Verrekening vindt plaats via digitale Fryske euro rekeningen. Nederland kent al zeven communities met een eigen munt zoals de Utrechtse Euro en de Zeister Knoop. Door elkaar te betalen met circulair geld voorkomen we dat geld snel uit de regio rolt en versterk je samen met anderen de lokale economie.
Meer informatie
Flyer: De Fryske Euro – Met elkaar meer lokaal!
Gerelateerd
De economische macht terugpakken met levensboerderijen
Nieuwsbrief nr. 21: van weten naar werken – van begrijpen naar bouwen
Wil je een seintje per e-mail ontvangen bij iedere nieuwe posting op TransitieWeb?
Klik dan hier.
Wil je jouw reactie plaatsen bij dit artikel?
Ga dan met je cursor helemaal naar de bodem van deze pagina. Daar vind je een invulscherm. Je kunt daar je reactie intypen of inplakken. Het kan soms geruime tijd duren voordat je reactie zichtbaar is.
Als je reageert kun je ook instellen dat je een seintje krijgt bij nieuwe reacties en/of bij nieuwe berichten.
Nieuwsbrief TransitieWebSchrijf je hier in voor de Nieuwsbrief van TransitieWeb (drie of vier edities per jaar). De nieuwsbrief is een ‘hotline’ met de lezers en is van grote waarde nu er steeds meer censuur komt op het internet. Nieuwe sociale media netwerkenTransitieWeb ondersteunt de opbouw van decentrale sociale netwerken. We nemen daar zelf actief in deel met micro postings op de server @mastodon.social. Ons adres hier is @transitieweb@mastodon.social. Om deze postings te kunnen zien heb je een account nodig. Meer uitleg over decentrale sociale media vind je hier. |