De Andere Krant Vrijheid: hoe Klein Duimpje een Reus blijkt te zijn

De Andere Krant Vrijheid

Op 5 mei – Bevrijdingsdag – vonden 500.000 exemplaren van de Vrijheids-editie van De Andere Krant hun weg naar distributiepunten in het hele land. Een spectaculaire daad van verzet tegen de lockdown en de aantasting van democratische grondrechten.

500.000. wat een ongelofelijk aantal. Chapeau voor het team dat dit voor elkaar kreeg! Toch blijft het daar niet bij. Er worden er zelfs nog bijgedrukt. Ook is er inmiddels een digitale versie beschikbaar.

Het grote succes van deze actie laat zien dat er breed in de samenleving verzet is tegen de maatregelen van de regering. Dat verzet is nog amper zichtbaar, het is wijd verspreid en het zoekt nog naar geschikte vormen, maar het is er. En het is Groot.

Onwerkelijkheid als partijlijn

Er is een idiote situatie aan het ontstaan, die me doet denken aan het sociaal-politieke klimaat in de voormalige DDR (Oost-Duitsland).

Aan de ene kant is er de officiele werkelijkheid (de partijlijn) die in werkelijkheid volkomen ON-werkelijk is, maar die zich wel gesteund weet door een enorme mediamacht, financiële macht, verklikkersmacht en uiteindelijk ook militaire macht.

En aan de andere kant de burgers die in de ware werkelijkheid leven en daar in het reine moeten zien te komen met alle onwerkelijkheid die 24/7 op hen wordt afgevuurd door media en regering. Dat lukt alleen met een tijdelijke, zelfopgelegde schizofrenie.

Voorbeeld: mondkapjes. Als iets ONgezond is dan is het wel met die kapjes gaan rondlopen. Dat snapt een kind. Je ademt niet voor niets uit. Een deel van die ‘uitlaatgassen’ weer inademen is niet goed voor je gestel. Je belast je immunsysteem errmee. Maar het wordt aan de man gebracht als middel om gezond te blijven.

Na de machtsgreep komt alles op soortgelijke wijze op scherp te staan.

Op ieder levengebied treffen de werkelijkheid en ONwerkelijkheid elkaar.

Draai alles dus voortaan maar om. Als er een versoepeling wordt aangekondigd, reken dan maar dat er van een aanscherping sprake is.

Voorbeeld: groepen. In het begin van de lockdown werd er gesproken over het ontmoedigen van groepsvorming. Maar inmiddels – en, let op, hier treedt de ‘versoepeling’ in werking – wordt er aangedrongen op strengere handhaving van het samenscholingsverbod. Dat is andere taal. Die taal kennen we. Uit de jaren ’40-’45.

Handelingsperspectief

Ik was nerveus vorige week toen de vijfde mei aanbrak. Zou er toch nog een spaak in het wiel komen van deze Vrijheidskrant? Gelukkig gebeurde dat niet.

Ik was bovendien nerveus omdat er een artikel van mijn hand in staat met een pleidooi om het verzet tegen de lockdown te verbinden met het in de praktijk al bouwen aan een nieuwe samenleving. Ik hoop dat die gedachte de nodige mensen aanspreekt en dat daar gemeenschappelijke actie op volgt.

Protest aantekenen is belangrijk. Alles begint ermee dat je nadrukkelijk uitspreekt en communiceert dat je hier NIET mee instemt. Daarna komt de vraag hoe je je het beste tegen deze zwarte vloed kunt verweren. Wat je langetermijnstrategie is.

Hoe gaat het verzet zich organiseren?
Welke vormen kiest het?
Welke innerlijke blokkades moet het daarvoor overwinnen?

Deze vragen, die draaien om het handelingsperspectief zijn nu hoogst actueel (= wat kunnen we het beste in welke volgorde en wanneer DOEN?).
Deze vragen zijn niet alleen actueel. Ze zijn ook van enorm belang, want de antwoorden die we vinden bepalen de uitkomst van deze clash.

De echte macht

De Reus uit de kop boven dit verhaal is het volk. Dat laat zich – uiteindelijk – niet onder de duim houden. Er zullen meer kranten volgen en pamfletten, flyers, muurkranten, video’s, podcasts, flash mobs, demonstraties, handdoeken met symbolen die overal uit de ramen worden gehangen (waarover een dezer dagen meer), spontane zeepkist-redevoeringen op straat en in bus en trein. En vast en zeker ook hele nieuwe uitingsvormen die nog uitgevonden zullen worden.

De Reus uit de kop boven dit verhaal is ook je eigen Innerlijke Kracht.

Daar kunnen ze maar beter geen ruzie mee gaan maken.

PDF

Klik hier voor de pdf van De Andere Krant Vrijheid.

Gerelateerd

Dit is geen pandemie, maar een wereldwijde machtsgreep

Hoe we de globalistische machtsgreep kunnen weerstaan

De manifestatie van de Nieuwe Aarde

Interview met hoofdredacteur Sander Compagner bij De Blauwe Tijger

 

Wil je dit artikel delen op social media?

Dan is er kans op dat Big Brother tussenbeide komt en je waarschuwt voor ‘nepnieuws’. Plaats je de link toch, dan kunnen anderen die hem aanklikken ook zo’n waarschuwing krijgen. Dit is een vervelende vorm van intimidatie en censuur.

Je kunt dit omzeilen door niet te linken. Maak zelf een eigen tekstje. Ook kun je delen van de tekst van TransitieWeb knippen en inplakken (copy-pasten) in je eigen bericht.

Ook handig: maak met je mobiele telefoon een foto van je computerscherm en post daarna de foto. Of, als je mobiel internet gebruikt, maak dan een schermafdruk en stuur die rond met een omschrijving van de bron, maar niet met de link.

Loop je toch nog tegen problemen op? Laat het me weten!

Wil je een seintje per e-mail ontvangen bij iedere nieuwe posting op TransitieWeb?
Klik dan hier.

Wil je jouw reactie plaatsen bij dit artikel?

Ga dan met je cursor helemaal naar de bodem van deze pagina. Daar vind je een invulscherm. Je kunt daar je reactie intypen of inplakken.
Als je reageert kun je ook instellen dat je een seintje krijgt bij nieuwe reacties en/of bij nieuwe berichten.


Nieuwsbrief TransitieWeb

Schrijf je hier in voor de Nieuwsbrief van TransitieWeb (drie of vier edities per jaar). De nieuwsbrief is een ‘hotline’ met de lezers en is van grote waarde nu er steeds meer censuur komt op het internet.

Nieuwe sociale media netwerken

TransitieWeb ondersteunt de opbouw van decentrale sociale netwerken. We nemen daar zelf actief in deel met micro postings op de server @mastodon.social. Ons adres hier is @transitieweb@mastodon.social. Om deze postings te kunnen zien heb je een account nodig.

Meer uitleg over decentrale sociale media vind je hier.

Dit vind je misschien ook leuk...

5 reacties

 1. Boeckx Jos schreef:

  Elke week stuur ik een brief rond, deze is er één van!

  Een nieuwe wereld verschijnt nu,
  we kunnen nu al zeggen dank u.
  Zelfs de tijd is aan het verdwijnen,
  er is geen structuur meer noch lijnen
  Bijvoorbeeld welke dag is het vandaag?
  Leven wij op deze manier nog graag?
  Wel het is al de 6de woensdag zonder sport,
  we hebben nu te veel tijd inplaats van te kort.
  Blijf toch JA zeggen tegen het leven,
  ook al valt er iets tegen.
  Laat je niet beïnvloeden of manipuleren,
  we kunnen ons nog altijd verweren.
  Laten we nu alle angsten varen,
  en het enthousiasme in ons hart bewaren.
  Elke seconde bepaal jij hoe dat je je voelt,
  hoe dat jij het ook bedoeld.
  Laten we ons zeker voorbereiden,
  op vreugdevolle en vreedzame tijden.
  Met heel veel tolerantie en compassie,
  want dàt is nu onze missie!
  Liefde is onze grootste kracht,
  het zuivert, heelt, inspireert, en verwacht.
  Daarom blijven we constructief en positief,
  zeker ’n waardig einde voor deze brief.

  Liefs Jos

 2. DAVID schreef:

  BRAVO

 3. Lex Mercatoria schreef:

  om jezelf te bevrijden, is weten wie je bent essentieel

  bij te weten komen wie je bent, is kennis van Natural law een belangrijk hulpmiddel: youtu.be/UEDnC8ksHyM

  kennis vd wereld volgt daaruit en kan worden verdiept in een significant andere set van boeken, zoals te vinden in het Z_ deel van drive.google.com/open?…ViZDM4Y2E3

  een samenvatting van die set boeken is te vinden in mijn boek: www.dropbox.com/s/3rt…l.pdf?dl=0

 4. Paula Reerink schreef:

  Als er meer van dit soort kranten komen, wil ik deze zeker rond brengen. Fantastisch! Ook reacties gekregen, zoals , dat wist ik niet, ga ik zeker lezen. En…ik heb kinderen, dus zeker opletten.

We stellen je reactie op prijs. Je kunt hem hieronder plaatsen. Probeer zo kort en bondig mogelijk te zijn. Als je echt wat meer woorden nodig hebt, dan is 300 woorden het maximum. Alle reacties worden gemodereerd. Het kan daarom even duren voordat je reactie zichtbaar is. Wil je een link opnemen in je reactie, vergeet dan niet er https:// voor te zetten.