Sta op voor vrijheid: draag oranje!

Door een oranje kenmerk in de vorm van een kledingstuk of ander item naar keuze te dragen laat je zien dat je het Code Oranje Manifest ondersteunt.

Dat betekent dat je voor de vrijheid bent en tegen de lockdown.
Voor democratie en tegen dictatuur.
Voor zelfbeschikkingsreecht en tegen medische staatsdwang.

Oranje wordt de kleur van het verzet!

Code Oranje - sta op voor Vrijheid

Het verzet wordt zichtbaar

Als veel mensen aan deze oproep gehoor geven, dan zal je wat beleven. Dan wordt in één klap zichtbaar hoe verbazend veel mensen tegen de huidige maatregelen zijn. Je ziet ze dan overal om je heen.

Door ongekende censuur, door demonstratieverboden, door social distancing en mondkapjesverplichting worden we van elkaar geïsoleerd en monddood gemaakt.

Maar…. dat gaan we nu DOORBREKEN met een simpel kleuraccent!

Je ziet nu meteen op straat, op je werk, in wachtkamers, in tram, trein, bus en metro waar je medestanders zitten. Je kunt nu conact met ze maken: “Hé, jij ook oranje?”

Je ziet welke caféhouders het helemaal gehad hebben met de lockdown, omdat ze nu hun hele terras oranje kleuren met voetbalslingers die ze van zolder hebben gehaald. Dat zijn dan de plekken om naar toe te gaan en met elkaar te spreken!

In iedere winkelstraat zie je straks mensen die ‘net dat beetje extra’ hebben. En overal zijn er wel winkels met opvallend veel oranje in hun etalage.

Nederland gaat op deze manier langzaam maar zeker van kleur verschieten. Van asgrauw naar vrolijk oranje.

De maatregelen zijn ongrondwettig

Dit wordt leuk. Dat is niet onbelangrijk. We gaan er veel lol aan beleven als we Nederland oranje kleuren. Maar het is tegelijkertijd bittere ernst. De noodverordeningen zijn ongrondwettig en ze maken deel uit van een groot pakket dat onze samenleving in een high tech concentratiekamp verandert. Tenminste, als wij er geen stokje voor steken.

We eisen daarom dat deze onzalige maatregelen worden ingetrokken en dat de spoedwet, die in voorbereiding is van tafel gaat. Dit is URGENT, want als die spoedwet er komt, gaan we van Code Oranje naar Code Rood. Dan is de Grondwet buiten werking en ontstaat er een politiek zeer gevaarlijke situatie.

Het gaat er nu om zo’n situatie te voorkomen. Door MASSAAL met behulp van de kleur ORANJE te laten zien dat we dit niet zien zitten en ook niet accepteren.
Nu niet, straks niet en nooit niet.

Wees creatief

Je kunt het Code Oranje Manifest uitprinten en voor je raam hangen. Of uitdelen. Of op het prikbord van een supermarkt plakken. Of er een flyer van maken die je uitdeelt in de bus. Of je deelt de poster op je FB pagina of op Instagram.

Of maak foto’s van jezelf met een opvallend oranje kledingstuk en zet die op Facebook en andere media.

Of geef je profielfoto een oranje accent!

Je kunt ook ……. ….. …. ….

Er kan zoveel!

Toevoeging 15 juli:

Wie of wat zit er achter?
Op Facebook circuleren berichten dat er een politieke partij of beweging achter het Code Oranje Manifest zou zitten.
Dat is niet het geval.
Het Code Oranje Manifest is niet afkomstig van een organisatie. Er is geen website, geen Facebook-pagina en geen woordvoerder/ster. Het is louter een manier om aan iedereen te laten zien dat je de lockdown, de noodwet en al die andere mensvijandige maatregelen afwijst en dat je staat voor de Vrijheid.
We gaan oranje dragen om dat te onderstrepen. Zo kun je gelijkgestemden ontmoeten en een decentrale verzetsbeweging vormen.

Foto: Alexas_Fotos via Pixabay

Gerelateerd

Hebben we nog wel een rechtsstaat?

Hoe we de totalitaire machtsgreep weerstaan en UN Agenda 2030 het nakijken geven

Wat is het doel van de wereldwijde corona-campagne?

Dit is geen pandemie, maar een wereldwijde machtsgreep

De Andere Krant Vrijheid

Dit is geen pandemie, maar een wereldwijde machtsgreep

Wil je dit artikel delen op social media?

Dan is er kans op dat Big Brother tussenbeide komt en je waarschuwt voor ‘nepnieuws’. Plaats je de link toch, dan kunnen anderen die hem aanklikken ook zo’n waarschuwing krijgen. Dit is een vervelende vorm van intimidatie en censuur.

Je kunt dit omzeilen door niet te linken. Maak zelf een eigen tekstje. Ook kun je delen van de tekst van TransitieWeb knippen en inplakken (copy-pasten) in je eigen bericht. Of je maakt een schermafbeelding.

Heb je op Facebook last van fact checkers? Die kun je blokkeren.
Ga naar Instellingen, dan klikken op Blokkeren. Daar typ je de naam of het e-mailadres van de fact checker in en bevestigt die. Als je ergens ook de optie Toevoegen ziet staan, vul dan fact checker in en klik op Zoeken. Er verschijnt dan en lijst met fact checkers. Deze kun je vervolgens allemaal tegelijk blokkeren.

Wil je een seintje per e-mail ontvangen bij iedere nieuwe posting op TransitieWeb?
Klik dan hier.

Wil je jouw reactie plaatsen bij dit artikel?

Ga dan met je cursor helemaal naar de bodem van deze pagina. Daar vind je een invulscherm. Je kunt daar je reactie intypen of inplakken.
Als je reageert kun je ook instellen dat je een seintje krijgt bij nieuwe reacties en/of bij nieuwe berichten.


Nieuwsbrief TransitieWeb

Schrijf je hier in voor de Nieuwsbrief van TransitieWeb (drie of vier edities per jaar). De nieuwsbrief is een ‘hotline’ met de lezers en is van grote waarde nu er steeds meer censuur komt op het internet.

Nieuwe sociale media netwerken

TransitieWeb ondersteunt de opbouw van decentrale sociale netwerken. We nemen daar zelf actief in deel met micro postings op de server @mastodon.social. Ons adres hier is @transitieweb@mastodon.social. Om deze postings te kunnen zien heb je een account nodig.

Meer uitleg over decentrale sociale media vind je hier.

Dit vind je misschien ook leuk...

30 reacties

 1. Richard Ran schreef:

  Prima symbolische actie. Toch even vraagje omtrent:

  “Het verzet wordt zichtbaar”.

  Welk concreet verzet is dat precies? Petities, vrije mening, posters, gekleurde vaantjes ok..
  Zit er ook iets bij waar de internationalistische bovenbazen, of desnoods hun nationale loopjongens (m/v/o) echt wakker van liggen?

  Verder, zoals gezegd, prima initiatief. Goed voor de creativiteit.

  • Fred Teunissen schreef:

   Een opvallend oranje accent is een herkenningsteken.
   Op zichzelf is dat al een vorm van verzet.

   Vandaag vertelde iemand me dat oranje polsbandjes voor dit doel heel geschikt zijn. Dat is een goede tip. Het is het overwegen waard om hier nog eens extra aandacht aan te geven op TransitieWeb.

   Dat de bovenbazen niet wakker liggen van petities, oranje vaantjes en kort gedingen ben ik volledig met u eens.
   Maar… als in het openbare leven duidelijk wordt dat er heel veel mensen zijn die de lockdown en/of de afbraak van de rechtsstaat een gruwel vinden…. dan hebben ze toch echt een probleem dat ze moeten gaan ‘managen’.

   Dat is mooi, maar belangrijker nog is dat gelijkgestemden elkaar zo kunnen herkennen en contact kunnen maken.

   Overigens zijn er heel veel vormen van verzet denkbaar. De Code Oranje-actie is er één van.

 2. Margie schreef:

  There is a new pandemic…

  The number of healthy people is growing rapidly around the world! 🍃

  ecominded.net/healt…-the-earth

 3. Ton schreef:

  COVID-19, de officiële documenten achter deze ‘plandemie’

  Deze video, inclusief alle officiële documentatie die erin wordt besproken, toont aan dat de COVID-19 pandemie een ‘oefening’ is, gepland en georganiseerd vanuit de WHO, de VN, de Bill & Melinda Gates Foundation; kortom Agenda 21 en Agenda 2030. Gelukkig is de relatie met de WHO nu door Trump beëindigd; dat zou Europa ook moeten doen, maar lees even verder en je zult zien dat de EU (en zeker Nederland) onderdeel is van deze lang geleden afgesproken ‘plandemie’.
  irmaschiffers2014.wordpress.com/2020/…plandemie/

  NewsBreak 81: CONFIRMED: COVID-19 Plandemic a Known, Live “Training & Simulation Exercise” under WHO

 4. Ineke Fritsma schreef:

  Ik vind het een goed idee om oranje te dragen als de kleur die je eigen koningschap symboliseert.
  Het is nu de tijd is om onze eigen kroon (Corona betekent ook kroon in het Italiaans) weer op te zetten!

 5. C.J. Deckers schreef:

  Om kleur moet het niet draaien. Kleur is al zo vaak te pas en te onpas toegepast. Gevolg, iedereen heeft bij elke kleur meerdere associaties, positieve en negatieve. Kijk maar naar de reacties: Chakra’s. Alarmcodes. De Oranje-Nassau-familie. “Oranje Nederlander”.
  Ik ben in zogenaamd Nederland geboren, heb er nooit binding mee gevoeld, noch met het Oranjehuis. Als anekdote: Toen ik 18 jaar was, ben ik met vrienden op vacantie geweest in Engeland. Daar kwamen we in gesprek met iemand, die mij vroeg, wat ik dacht van het Nederlandse “house of orange”. Ik heb hem heel verdwaasd zitten aankijken, terwijl één van mijn vrienden maar zat te gniffelen. Zelfs de man kreeg het in de gaten. Waarom? Omdat ik me maar bleef afvragen, wat hij bedoelde met een “sinaasappelhuis”, terwijl er niet eens sinaasappelen groeien in Nederland).
  Het gaat om duidelijkheid. Teksten zijn duidelijk.
  Waar het als eerste en bovenal om gaat, is de nieuwe normaal(verdeling) absoluut niet te accepteren. Geen enkele mens op Aarde is bezit van één of ander land. En geen enkele mens, bekend als zogenaamd hoog-van-waarde-bekleder en -bekleedster, mag situaties veroorzaken met onderstaande als gevolg (citaat uit e-post van de “Stichting Fight Cancer):

  Love life. Fight cancer.
  Dit is een oproep aan iedereen met een blauw hart (…). Dit jaar hadden we 30 evenementen op de planning staan. Van zwemmen tot dansen en van fietsen tot achtbanen, alles zou voorbij komen.

  Door de uitbraak van het Corona virus werd dit in één keer van de kalender geveegd.
  En daarmee ook de mogelijkheid om zorgvuldig geselecteerde kankeronderzoeken te financieren. Onderzoeken die heel hard nodig zijn en waarvoor het van cruciaal belang is dat ze door kunnen blijven gaan.

  Deze 30 evenementen kunnen zonder enig gevaar plaatsvinden. Daar heb je geen “blauw hart” voor nodig, noch een “code oranje”, maar eenvoudig je eigen-mens-zijn en daarmee medemens voor elke andere mens. En het kleine kliekje “hoogwaardigheidsbekleders en -bekleedsters” mag je duidelijk vertellen, dat je hun gedrag on-waard-ig vindt.

  • Margie schreef:

   Door het ‘roze’ strikje is er wereldwijd zeer veel aandacht voor borstkanker ontstaan.
   Kleuren hebben meer nut dan sommigen denken.

   Vaccinaties daarentegen… lees het volgende door gardacil inenteningen een explosie van baarmoederhalskanker bij jonge vrouwen in Australie die in 2007 zijn ingeent met gardacil met propaganda om dat nu juist te voorkomen

   childrenshealthdefense.org/news/…sil-girls/

 6. Rients Hofstra schreef:

  Jammer dat jullie worden geassocieerd met de politieke partij/beweging Code Oranje van o.a. Bert Blase.

  Wellicht is er een vorm van samenwerking mogelijk met het Alternatief Staatsbestel alternatiefstaatsbestel.nl/doelstelling (lees dan m.n. het ruwe raamwerk onder de link net iets onder punt 10)

  Tot nu toe is er 1 partij (WilNu.nu) die dit als speerpunt heeft opgenomen in haar programma.

  Eens met elkaar van gedachten wisselen is een optie!

  • Fred Teunissen schreef:

   Die associatie is onterecht, want deze actie heeft niks met partijpolitiek te maken.
   Het Code Oranje Manifest is niet afkomstig van een organisatie. Er is geen website, geen Facebook-pagina en geen woordvoerder/ster. Het is louter een manier om aan iedereen te laten zien dat je de lockdown, de noodwet en al die andere mensvijandige maatregelen afwijst en dat je staat voor de Vrijheid. We gaan oranje dragen om dat te onderstrepen. Zo kun je gelijkgestemden ontmoeten en een decentrale verzetsbeweging vormen.

 7. email@joskox.nl schreef:

  Beste Lezer,

  Het is momenteel van het allergrootste belang dat wij een GESLOTEN FRONT zijn naar onze onderdrukkers. Op internet kun je vinden wat de energie van Oranje is, lees maar mee:

  “Oranje is de kleur van creatieve scheppende levenskracht, invoelendheid en positieve sociale contacten. De kleur is stralend en zorgt ervoor dat je opgewekt en positief in het leven staat”

  Je dient de kleur ORANJE wel waardig te gebruiken.
  Een Oranje Nederlander is een mens die weet dat je nu als een gesloten front dient te opereren.
  Als onze veelzijdige meningen dienen ons niet kijk om je heen wat dit heeft opgeleverd.

  Een voor allen, allen voor een.

  • Nelia schreef:

   Helemaal mee eens Jos Kox. Ik was vanmorgen even met de auto op stap en daar passeerde me een auto met een oranje plaatje op de zijkant en de achterkant. Ik was zo blij verrast, een extra vinding en een medestander te zien! Ik was voor ’t eerst getooid met mijn oranje sjaal die ik omhoog hield. Het was nogal druk op de weg, weet niet of de ander het gezien heeft, maar het idee werd werkelijk voor mij en gaf me een blij gevoel.

 8. Lena schreef:

  Ik woon in België, dus kan niet meedoen met de actie (los van de vraag of de kleur wel geschikt is). Ik denk wel dat slogans duidelijker zijn, bv op T-shirt… Sinds het hier verplicht is om mondkapjes te dragen (afgelopen zaterdag) heb ik een aantal mondkapjes ‘versierd’ met slogans: ‘Stop the HOAX’, ‘muilkorf’ en ‘Corona = HOAX’. Er zijn echt weinig mensen die dit ‘zien’. Iedereen zit zowat in z’n eigen wereldje, zeker met die mondkapjes op. Veel mensen negeren het. Een paar keer heeft het al reactie uitgelokt… Heb ook de indruk dat veel mensen het woord hoax niet begrijpen. Nog wat andere slogans verzinnen denk ik…

  • Margie schreef:

   Waarom heb je het idee dat je niet mee kan doen met code oranje?

   Het zou maar zo wereldwijd kunnen worden…

   Code oranje is al, weliswaar met andere bedoelingen, in de landen ingevoerd door who en reizen… de wereld op zijn kop!

   Kom op Lena…zet een trend!
   Draag oranje en lok de belgen uit hun tent…

   Oranje is ook een vermenging van rood en geel

   Het is ook de kleur van de verlichting, de rijzende zon en het geestelijk en spiritueel ontwaken.

   Hartsgroet,
   Margie

 9. Kloens schreef:

  BTW: een affische uitprinten zoals boven gesuggereerd vind ik wel een goed idee maar voor mijzelf? Ik heb geen computer en printer. Misschien een idee dit te laten drukken en aan degenen die mee willen doende affiche aan te bieden tegen een kleine vergoeding?

 10. Monique Timmers schreef:

  De diepere en symbolische betekenis van de kleur oranje. Energie, vitaliteit, optimisme, creativiteit, scheppingskracht, transformatie en verlichting. Oranje heeft een krachtige energie en geeft een zichtbaar signaal af. Daarnaast was oranje in de oorlog de kleur van het verzet. Code Oranje is alarmfase oranje. Oranje brengt ons weer in verbinding…SAMEN Monique Timmers

 11. Ruud Beckrop schreef:

  Goede actie voor behoud, terugwinnen van onze vrijheid.
  Over de kleur kun je discussiëren, maar in mijn waarneming is het een universele, vrije kleur en behoort het aan geen enkele instantie of familie.
  En dan te weten dat Laurinezuur uit Kokos de covid-19 elimineert… 🙂 en via mijn praktijk al 5 cliënten zijn genezen. Onderbouwd door wetenschappelijk onderzoek in de Filipijnen en Singapore, waar kokos al preventief wordt geadviseerd. Zie ook alvital.nl/corona-virus/
  Succes met de actie en warme groet.

 12. Kloens schreef:

  Helaas associeer ik oranje met het Oranje Huis en dat huis ondersteun ik niet. Dat huis heeft ook met onderdrukking en uitbuiting te maken, tevens met zwendel en met Nazi-connectie. Nee, geen goed gevonden kleur. Ik zal daar dan ook niet aan mee doen.

  • Marije Freeve schreef:

   Ik begrijp je punt, dat had ik ook al tegen de Fred gezegd dat er mensen afknappen op deze kleur vanwege het konginshuis, dus daar gáán we weer, Verdeel en heers….
   Verdeel en heerspolitiek drijft ons steeds weer uit elkaar.
   Maar het argument van Fred was dat oranje staat voor “code oranje”…
   We zullen toch íets moeten doen om gezámelijk een massaal signaal af te geven voordat het code rood wordt? ’t is nu of nooit…

   • Kloens schreef:

    Dankjewel voor je reactie. Ik geloof niet dat ik aanleiding geef tot verdelen en heersen maar ben vrij om mijn argument waarom ik tegen oranje ben te uiten en dat oranje ook een kleur van het verzet is daar is ook heel veel over te zeggen; in deze geschiedenis is ook niet dat het leek wat het bleek en ik heb recht van spreken met mijn 73e jaar en oorlogsgeschiedenis in de familie. Het argument van Fred begrijp ik en is plausibel. Elke kleur is op zich neutraal natuurlijk, maar wat ik bedoelde is de associatie van velen met dit huis; dus van besproken gedrag. Verder ondersteun in natuurlijk deze actie van harte. Gegroet, een vroger zeer actieve acievoerster tegen allerlei onrecht door wie en van welke kant ook.

    • Marije Freeve schreef:

     Je hebt gelijk, je geeft je mening en dat mag natuurlijk gewoon. Ik vind oranje zelf ook geen handig gekozen kleur, tenzij je erg houdt van het koningshuis. Maar volgens de bedenkers van deze actie gaat het hier om code oranje, gevarenzone voor onze democratie en daarom steun ik de actie toch.

 13. Nelia schreef:

  Oranje is de kleur van het 2de chakra, het buikchakra waar onze scheppingskracht huist, de kracht van levenslust, van sexualiteit, van bruisende energie, van plezier. Wat kunnen we dat stralende oranje en deze krachtige energie in deze tijd goed gebruiken om ieder op eigen manier overeind te blijven.
  En om onze eigen beweging toe te voegen aan de waanzinnig geworden wereld waar we nu deel van uit maken. Laten we ons ook bezinnen op de vraag hoe het zover heeft kunnen komen.
  Dat dit de kleur van het koningshuis is neem ik graag op de koop toe. Het lijkt me geen pretje om daarin geboren te zijn.

 14. M. H stoop schreef:

  Wij en velen zijn dagelijks bezig het kosmische energieveld te voeden met Licht en Liefde. Voor iedereen kan dit weldadig zijn die er op afstemt.

 15. C.J. Deckers schreef:

  Wie dit ook bedacht heeft, ik loop sinds weken al regelmatig met een Stop de Lockdown-T-hemd van Jensen. Een tekst is vele malen helderder, dan een kleur. Vooral de kleur oranje. Waarom nu dat oranje? Behalve, dat het een verkeerslichtkleur is en typisch gericht op Noord-Amerikaans militair gedrag (codes en vrijheid gaan niet samen), staat die kleur hier bekend als het vlaggen voor de zogenaamd koninklijke familie. Dat doen is absoluut geen optie voor mij. Tot nu toe ben ik in mijn omgeving misschien wel de enige, die het Stop de Lockdown-T-hemd van Jensen draagt. Ik ben tenminste nog niemand anders tegengekomen. Helaas. Maar het heeft wel het effect, dat het nu en dan straatdiscussie uitlokt. Wat dat betreft, steek ik ook de bekende vinger omhoog naar een bankkoekeloercamera, die verschenen is boven een pinautomaat, als ik contant geld nodig heb. Ook dat leidt tot reacties van passanten en wachtenden. Wat de mogelijkheid geeft om eens ander nieuws te melden. Een korte discussie met ondermeer een zogenaamde beveiligingsambtenaar, (die enige tijd pontificaal op straat voor de ingang van de bank stond (mogelijk nog altijd staat) om te voorkomen dat er teveel mensen tegelijk naar binnengaan), die durfde te beweren, dat die camera er voor mijn beveiliging hangt. Ik heb hem geantwoord, dat het hier niet om beveiliging maar bevuiliging gaat (één letter verschil). Daarmee had de meneer in kwestie geen zin meer om verder te praten. Begrijpelijk, want opeens was hij natuurlijk een bevuiligingsambtenaar. Hij liep dus weg, met de mededeling, dat hij niet verder wilde praten. Ik heb hem een goedendag gewenst.
  De kleur oranje kun je als niet-drager en niet-draagster en niet bekend met deze actie negeren en/of niet eens ergens mee verbinden, behalve bovenstaande. Een tekst op eigen oude kleding en/of andere gebruiksartikelen zijn klare taal. Wat heeft volgend jaar, 21 maart 2021, stemmen voor nut, als je nu je stem niet mag laten horen in een demonstratie? Wat zegt dat überhaupt over jouw stem? Dat je hem weggeeft aan een ander, om er mee te doen en laten wat die wil? Is dat democratie?
  Tot slot, in het oranje blok staat ondermeer het volgende: 8. Vrede, vrijheid, broederschap en gelijkheid. Waarom in vredesnaam dat “broederschap”. Dat staat typisch voor mannelijk chauvinisme. En die term spreekt daarmee onmiddellijk de daarop volgende term, “gelijkheid”, tegen.

  • Kloens schreef:

   Met het meeste In de tekst ga ik mee.

  • Ruud Beckrop schreef:

   Ik heb het Lockdown-T-hemd van Jensen ook, maar de kleur zwart bevat me niet, dus ik draag het niet, hoewel ik zijn acties wel steun.
   Over de kleur oranje kun je discussiëren, maar in mijn waarneming is het een universele, vrije kleur en behoort het aan geen enkele instantie of familie.
   Zo zie je, kleuren zijn zeer persoonlijk qua smaak en interpretatie. 🙂

 16. Nelia schreef:

  Wat een geweldig idee! Oranje valt lekker op en je kunt het in elk formaat dragen. Oranje straalt uit en is vrolijk. Medestanders herkennen op straat….lijkt me ook vrolijk! Ik ga meteen mijn oranje sjaaltje onder uit de kast halen.
  Tot ziens iedereen!

 17. Margie schreef:

  De kunst van creatie is ouder dan de kunst van vernietiging…

  Er zijn er al die wit dragen…wit is het stralende uitgangspunt!

  Oranje…geeft velen n onderbuikgevoel, het is dan ook niet voor niets de kleur van het tweede chakra
  De associatie met de troon, een zelfgekozen koningshuis
  Hare Krishna en het oranje-team

  Kleur bekennen…zeker geen paars
  Rood staat me niet
  Groen is prachtig in de natuur
  Deze kleur is geen partij
  In het geheel is energie vrij
  Groen kost poen dus veel te duur

  Er dient wel het één en ander te gebeuren…
  Ik ga voor twee kleuren

  Wit met een vleugje oranje…

 18. Ria Berkelaar wirsing schreef:

  Ik draag Oranje nagellak.

We stellen je reactie op prijs. Je kunt hem hieronder plaatsen. Probeer zo kort en bondig mogelijk te zijn. Als je echt wat meer woorden nodig hebt, dan is 300 woorden het maximum. Alle reacties worden gemodereerd. Het kan daarom even duren voordat je reactie zichtbaar is. Wil je een link opnemen in je reactie, vergeet dan niet er https:// voor te zetten.