We zijn getuige van een gevangenisoproer

De regering zet de samenleving stap voor stap verder op slot. Ze decimeert de middenstand, pest de boeren van hun land af en vernietigt de toekomst van grote groepen jongeren. De avondklok maakt vervolgens definitief duidelijk dat de samenleving in een gevangenis is veranderd. Is het een wonder dat de vlam dan in de pan slaat?

Oproer tegen avondklok

De beelden uit Eindhoven, Den Bosch. Den Haag en al die andere plaatsen, zijn afschuwelijk, laat daar geen misverstand over zijn. Vernielingen, geweld, plunderingen. En daartegenover een politiemacht die alle geweldsregisters opentrekt. Ook afschuwelijk.

Nu de vraag: zijn degenen die dit oproer begonnen de schuldigen? Of degenen die deze oproerkraaiers negen maanden lang zonder vorm van proces en zonder schuld in een gevangenis opsloten?

Je kunt zeggen dat ze allebei schuldig zijn. Maar mijn opvatting is dat de hoofdschuldigen in Den Haag zitten. En wat verder weg in Brussel en Washington. Daar resideren de architecten van deze verwoestende Great Reset.

Wat nu?

Er wordt inmiddels opgeroepen niet meer te demonstreren zag ik tot mijn verbazing. Dat is capituleren. We moeten juist wel demonstreren en protesteren, maar zodanig dat provocateurs en relbeluste demonstranten geen kans krijgen.

Er zijn heel veel mensen die dolgraag willen demonstreren, maar terugschrikken voor de dreiging van geweld. De regering weet dit maar al te goed. Flink wat geweld schrikt het protest af.

Essentieel is dus te zorgen dat geweld geen kans krijgt. Niet van de kant van de overheid en ook niet van de kant van de demonstranten.

Bloemen leggen, wat organisator Frank Ruesink komende zondag op een aantal plekken wil gaan doen, is misschien wel een aardig idee, maar zeker geen alternatief voor een krachtig demonstratief protest.

En het is weer iets op een centrale plek in een stad. Weer locaties waar de demonstranten als sitting ducks op een kluitje gaan zitten, vaak met een al vooraf opgestelde politiemacht daaromheen. Een recept voor narigheid.

En ik weet het niet hoor….. Bloemen leg je toch op een graf? Of op de plek waar iemand slachtoffer is geworden van zinloos geweld? Gaan we nu bloemen leggen op het graf van onze vrijheid? Ook dat is capituleren.

Ik ben ervoor om ons grondwettelijke recht om te demonstreren daadwerkelijk uit te oefenen. Dus: geen toestemming vragen. Dat recht pakken. En de straat opgaan. Zonder geweld. Maar wel met een ordedienst van stevige types, zoals veteranen en anderen die getraind zijn in zelfverdedigingstechnieken. Zij kunnen provocateurs en heethoofden uit de demonstraties weren en zo de demonstranten en passanten beschermen.

Die avondklok gaat niet vanzelf weg. We zullen daarvoor in beweging moeten komen. Letterlijk.

Gerelateerd

Sitting duck demonstraties zijn precies wat de overheid graag ziet

Corona-maatregelen worden stap voor stap onmenselijker. Waar ligt voor jou de grens?

Dit is geen pandemie, maar een wereldwijde machtsgreep

 

Wil je dit artikel delen op social media?

Dan is er kans op dat Big Brother tussenbeide komt en je waarschuwt voor ‘nepnieuws’. Plaats je de link toch, dan kunnen anderen die hem aanklikken ook zo’n waarschuwing krijgen. Dit is een vervelende vorm van intimidatie en censuur.

Je kunt dit omzeilen door niet te linken. Maak zelf een eigen tekstje. Ook kun je delen van de tekst van TransitieWeb knippen en inplakken (copy-pasten) in je eigen bericht. Of je maakt een schermafbeelding.

Heb je op Facebook last van fact checkers? Die kun je blokkeren.
Ga naar Instellingen, dan klikken op Blokkeren. Daar typ je de naam of het e-mailadres van de fact checker in en bevestigt die. Als je ergens ook de optie Toevoegen ziet staan, vul dan fact checker in en klik op Zoeken. Er verschijnt dan een lijst met fact checkers. Deze kun je vervolgens allemaal tegelijk blokkeren.

Wil je een seintje per e-mail ontvangen bij iedere nieuwe posting op TransitieWeb?
Klik dan hier.

Wil je jouw reactie plaatsen bij dit artikel?

Ga dan met je cursor helemaal naar de bodem van deze pagina. Daar vind je een invulscherm. Je kunt daar je reactie intypen of inplakken.
Als je reageert kun je ook instellen dat je een seintje krijgt bij nieuwe reacties en/of bij nieuwe berichten.


Nieuwsbrief TransitieWeb

Schrijf je hier in voor de Nieuwsbrief van TransitieWeb (drie of vier edities per jaar). De nieuwsbrief is een ‘hotline’ met de lezers en is van grote waarde nu er steeds meer censuur komt op het internet.

Nieuwe sociale media netwerken

TransitieWeb ondersteunt de opbouw van decentrale sociale netwerken. We nemen daar zelf actief in deel met micro postings op de server @mastodon.social. Ons adres hier is @transitieweb@mastodon.social. Om deze postings te kunnen zien heb je een account nodig.

Meer uitleg over decentrale sociale media vind je hier.

Dit vind je misschien ook leuk...

18 reacties

 1. Margie schreef:

  De NOS meldt dat op meerdere plekken de ME is ingezet.

  doezelfnormaal.nl/nieuws-2/

  Dat de overheid de aanstichter is van dit geweld laat de msm onvermeld. Zo werkt de msm mee aan de afbraak van democratische rechtstaat.
  *********°********°********
  I Am ~ Ik Ben 💖
  Vannacht 0:20 nederlandse tijd, wereldwijd✨💛✨
  Zeg de mantra, met de hoogste intentie, zo vaak als je wilt 🙌

  Eén Licht Energie 💫🕯️💫

  www.wakkeremensen.org/chann…0-30-u-nl/

 2. Mariet schreef:

  Mijn ervaring Museumplein zondag jl.

  Al zittend het waterkanon op me afgevuurd gekregen. Daarna, op weg naar huis, flinke klappen van de ME gekregen en door een paard meters verder gegooid. Toen ik opstond weer klappen van rechts en nog eens van links. Dat was nog niet genoeg en kreeg nog een forse mep met een schild.

  Misdadig, crimineel gedrag van de politie en ME.

  Hoe zo ouderen beschernen??? Erop losmeppen terwijl ik er ben voor alle mensen, dus ook voor de politie en ME die mij bestraffen voor het

  AANWEZIG ZIJN.

  Wat is er toch met de korpsen gebeurd dat ze tegen de medemensen zo gewelddadig optreden!
  Ze hebben immers een eed afgelegd om de bevolking, hun medemens te beschermen❗❓❗

  Wat doet Rutte, de Jonge en Halsema met hun “onderdanen”❓

  ❗❗❗ 75 ❗❗❗
  ❓❓❓ Risicogroep❓❓❓

  Maar als je voor je rechten opkomt behoor je ineens niet meer tot een risicogroep❓
  Juist op een dag als vandaag behoor ik zeker tot de risicogroep. Niet door het “killervirus”, maar door de onmenselijkheid van Mark, Hugo en Femke, die hiertoe opdracht geven en trots zijn dat hun onderdanen geluisterd hebben en de opdrachten uitgevoerd hebben door niet meer zelf na te (kunnen) denken.

  Ben positief en sta lichamelijk en geestelijk sterk in het leven.
  Ik wil en kan me letterlijk en figuurlijk niet uit het veld laten slaan.

  ME, POLITIE, ANTIFA
  WORD WAKKER

  We winnen door in 🤍 Liefde🤍 en vanuit ons ❤ te strijden.
  Ik voel geen boosheid naar jullie, slapende ME en politiekorpsen. Ik houd van alle mensen, dus ook van jullie. Dat houdt echter niet in dat ik van jullie gedrag houd.
  Ik houd van jullie op zielsniveau.

  Liefde overwint (uiteindelijjk) alles
  🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍
  THE GREAT AWAKENING

  🦋Warme groet🦋

  Uw medestrijdster
  🕊🤍🕊🤍🕊🤍🕊

 3. fwg Frans Wolbert schreef:

  Ik kan mij vinden in wat Fred zegt!
  Het gebeurt al wereldwijd!
  Meditaties die licht en goedheid sturen in het collectief bewustzijn.
  Juist daar moet de vibratie, trilling, shumannresonantie omhoog.
  Er zijn genoeg meditatie ‘bjjeenkomsten’
  Via web.
  Ik doe er al maanden aan mee.
  En de mantra: ik ben het Licht, ik bende waarheid, ik ben de Liefde, IK BEN! VERRICHT WONDEREN!
  Die kun je onophoudelijk uitspreken of denken, almaar door. Maasa’s mensen hebben de tijd om dit te doen. De lockdown biedt veel perspectief om bij jezelf uit te komen.
  Het haalt je uit periferie van de waanzin weg.
  Dus dat veld van Lichtenergie moet groeien.
  Zodat het de schaduwen van de duistere macht overLicht wordt.
  Onze overwinning is gewoon zich aan het manifesteren! In de Geestelijk Kosmische wereld is de nieuwe wereld al een feit!
  Het spel moet hier nog uitgespeeld!
  En we bepalen zelf de duur ervan.
  We hebben ooit gekozen voor het aarde-spel.
  We hebben daardoor zelfbewustzijn geschonken gekregen.
  Nu zijn we dit spel zat. We willen het stoppen eruit!
  Bevrijden.
  Het oude is weg. Wat het duister wil lukt hen niet!
  Het nieuwe komt!

  • ijbelina werkhoven schreef:

   prachtig hoe deze mens Frans Wolbert formuleert wat beter is te gaan doen.
   De mantra Ik ben het Licht enzovoort, spreekt me zeer aan.
   Als het ons lukt de mensen die uit zijn op plunderen en vernielen ook om te turnen naar
   het Licht en Liefde stuk, dan gaat het zeker lukken.
   De open brief richting Politie en Den Haag onderschrijf ik.
   Ik heb een brief in 2020 aangetekend verzonden naar de Politie na het zware ingrijpen op het Malieveld afgelopen zomer.
   De Politie(top) (en de Politiek) gaat door met buitensporig geweld gedrag. Afschuwelijk.

 4. Wow schreef:

  Uit het artikel: “En de straat opgaan. Zonder geweld. Maar wel met een ordedienst van stevige types, zoals veteranen en anderen die getraind zijn in zelfverdedigingstechnieken. Zij kunnen provocateurs en heethoofden uit de demonstraties weren en zo de demonstranten en passanten beschermen.” Precies,..waar zijn jullie???? Hallooo?? wakker worden sterke mannen,…verdedig,…nu,….sta op,….nu !!!!!!

 5. Marije Freeve schreef:

  Na alle intimidaties en geweld vind ik het initiatief juist heel mooi van Frank Ruesink om op 8 plaatsen in Nederland een korte en krachtige stille bijéénkomst te houden voor de zachtmoedigen in Nederland om het licht niet te laten doven. Op elke locatie zal ook een spreker aanwezig zijn en wordt er misschien ook nog een lied gezongen. Dit naar aanleiding van het stijgend aantal suïciden onder jongeren en Frank haalt hierbij Alisa Krul aan, een jonge vrouw die zichzelf van het leven beroofde nog niet lang geleden. www.facebook.com/photo…9220571231

 6. Ineke Timmermans schreef:

  Het lijkt mij heel goed om in kleinere groepen tegelijk te demonstreren .Ten eerste omdat we dan niet onder het mom van “ons niet aan de regels houden(geen afstand, mondkapje e.d) “uiteengedreven kunnen worden, maar ook omdat relschoppers dan minder kans krijgen zich tussen de demonstranten te mengen.Hopelijk krijgt de politie dan door dat de ene groep een halt toegeroepen moet worden , maar dat zij er vooral ook zijn om de andere groep juist te beschermen.

 7. geert bakker schreef:

  Het systeem van binnenuit raken met massaal NEE zeggen en het MKB massaal open,dan is de politiek de macht kwijt.

 8. M van Toor schreef:

  Ik woon in Meppel, tot nu toe zoon 8 wakkere mensen ontmoet! OMG, nu ga ik net als altijd in de nacht wandelen, en neem de Verklaring van de Rechten van de mens mee, waar ik artikel 13, 19, 25, 26, 27, 28, en potdorie artikel 30, aan gestipt heb, omdat die allemaal geschonden worden! Ongekend dat dit hier in Nederland kan en mag gebeuren, en er zoveel mensen met het Stockholm syndroom rond lopen, die deze politie staat zonder dat zij het door hebben blind op hun criminele leugens blijven geloven! Al deze mensen zijn met angst geestelijk ziek gemaakt, en het ziekelijke is dat dat doel bewust door het World Economic Form, is gecreëerd! Ongekend!

 9. Gladiator schreef:

  Oh ja, nog even dit want dat was ik nog vergeten en is wél zo belangrijk.

  Voor mij hoeft dit allemaal niet, ik werk niet meer omdat ik dat niet meer wil, en er is gewoonweg een beetje teveel gebeurd in de laatste 6 jaar. Ik klaag echter niet en tegen niemand maar dit moet gewoon even!

  Daarbij heb ik géén politieke ambities, heb eigenlijk geen enkele ambitie meer en ook niet nodig. Kan er goed komen en wel altijd en overal….

  Ik kan echter niet tegen al dit leed, dat trekt mij door merg en been.

  Mijn plan is er, wil er leiding aan geven maar daarna verdwijn ik in het NIETS!!! Capiche!!

  Anderen mogen de kroon delen!

  Gladiator

 10. Gladiator schreef:

  Tja,

  Wat moet ik hier nu op zeggen…….ben al jaren bezig om mensen zover te krijgen dat ze groepjes vormen in hun omgeving van eventueel bekenden en dan uitbouwen!!! Het voordeel hiervan is dat men geregeld bij elkaar kan komen en eventueel een rampscenario kan samenstellen waarbij men dan in geval van nood cq calamiteit elkaar kan helpen en dat in vertrouwen. Bijkomend voordeel is dat men zo minder gevoelig is voor infiltranten van het regime!!

  Maar dat is dus nooit gelukt daar er geen animo voor was, want dat zou hier toch nooit nodig zijn…..helaas, dom dom dom!!

  Het had nooit iets hoeven te kosten….

  Maar wat nu dan…..

  Wat nu…..géén bloemen ergens gaan leggen, als ik dat hoor krullen mijn tenen.

  De smeerlappen die mij/ons dit hebben aangedaan kunnen nooit ervoor zorgen dat deze problemen worden opgelost, dat kan niet, nooit niet.

  Ik ben daarbij alles behalve vergevingsgezind want het leed, en de misdaden welk dit regime ons heeft aangedaan zijn te erg. Om me heen sterven de oudjes met de bosjes, of van ellende of van een gifspuit!
  Daarbij zie ik steeds meer jeugd met een lang gezicht en geen lol meer in het leven. Ik kan dit aan en wel gemakkelijk echter wie kan dit zeggen.

  Ik heb de plaatselijke chef van politie van toch een behoorlijk grote post deze week medegedeeld tijdens een gesprek dat ik me met zekerheid NIET zou houden aan de avondklok en aan de overige buitenproportionele maatregelen hield ik me al niet dus dat mocht de pret niet drukken.

  En nu dan waar ik dit o.a. voor hier neer plemp!!!!!!!!!!!!!

  Ik heb een idee, dat heb ik al heel lang, en indien dit wordt losgelaten op Nederland dan weet ik met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid dat dit achterlijke criminele spelletje in no time tot een abrupt einde zal en MOET komen….

  Alleen…………….yep, en net om dit woord (alleen) draait het zich steeds maar weer.

  Mijn plan is simpel, redelijk goed uitvoerbaar, nagenoeg NIET te infiltreren (vandaar dat ik hier dit nu schrijf echter verder geef ik geen enkele info!!!)…..en geloof me…..als dit niet gaat werken dan zal niets dat meer doen.

  Men moet 1x in zijn tot nu toe geweldige leven iets doen, 1 opdracht uitvoeren zonder domme vragen (ik weet het, domme vragen bestaan niet maar nu even wel!!) te stellen. Gewoon botweg iets doen wat wordt opgedragen met een risico dat voor iedereen acceptabel is of zal zijn…..

  Maar….ik ben nu reeds zo lang bezig met het een en ander….het gaat niet ALLEEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Fijne en rustige nacht gewenst voor jullie allen!!!!

  Gladiator
  ps info only eye to eye en niet gelijk de eerste keer!! Hoop dat dit duidelijk is!

 11. tjeerd schreef:

  Grote demonstratie in Denemarken afgelopen zondag: www.youtube.com/watch…Q9Maskc388

  • tjeerd schreef:

   Een (viking)fakkeloptocht met scanderende teksten zoals in Kopenhagen vind ik persoonlijk een prachtige vorm van demonstreren. De mensen vormen een grote aaneengesloten bewegende kolonne. Dat maakt ook grote indruk en het symboliseert meteen ook het vuur van het leven en van vrijheid dat levend wordt gehouden.

 12. medusa schreef:

  De volgende stap zal zijn, aangesloten worden op neuralink of exit……de jeugd krijgt straks geen opties meer,
  en iedereen is dan ziek van vaccinaties….een horror scenario.
  Ik stel voor, dat we met zijn allen, een rugzakje eten drinken, slaapzak en matje oppakken, en alle kerken gaan bewonen!, we kunnen elkaar dan misschien afwisselen, of anders wachten op eten brengers….bedenk!!! alle kerken in nederland. Als de M.E. daar binnen valt is de wereld van GOD los!
  De bezetters kunnen dan met elkaar gaan zingen (we shall overcome, mantra’s gospels enz) en zo een positieve vibe aan energie het universum inkeilen!!!!
  Daar gruwen die reptilianen van!

  Wat vind je van deze optie fred??

  • Fred Teunissen schreef:

   Dag Medusa,
   Naar mijn idee zitten we juist in deze crisis omdat we van Gof los zijn geraakt.
   In de Nieuwsbrief van TransitieWeb van 2 januari dit jaar schrijf ik daar onder meer dit over:

   “Je kunt ook zeggen dat we van onszelf zijn losgeraakt, want we maken deel uit van God. Daarom is een uitweg uit deze crisis alleen mogelijk als deze verbinding in ons bewustzijn en ons hart wordt hersteld.”

   In groepsverband positieve vibes de wereld inzenden past goed in dat perspectief.
   Dat kun je overal doen.
   De junta, zoals ik de groep machthebbers soms noem, is fanatiek anti-christelijk. Ik zou er maar niet te snel van uitgaan dat kerkgebouwen daar beschutting tegen kunnen bieden….

   • Wow schreef:

    Fred je schrijft: “Je kunt ook zeggen dat we van onszelf zijn losgeraakt, want we maken deel uit van God. Daarom is een uitweg uit deze crisis alleen mogelijk als deze verbinding in ons bewustzijn en ons hart wordt hersteld.”
    Los raken van het Goddelijke Bewust zijn-lees- het niet-denken is wat er gebeurd op de staatsscholen. Het Goddelijk Zelf maar ook het duivelse ego is nioet iets wat van buiten komt,..nee,..het komt van binnen,..laat jullie niet inpakken door het geloof waar dan ook in. Dit wil of kan men niet zien. Het hele schoolssyteem is opgezet juist om je los te koppelen van de innerlijke stilte van het ZELF,..zodat men een ego opbouwt en dat denkt te zijn. Want dat is wat er dus al decennia en decennia lang gebeurt is, kijk naar de staat van de wereld. Wij zijn geen idee!!!! een ego!!! wij zijn individuen , die het beste tot zijn recht komt als het in vrijheid mag opgroeien. de scholen zijn er al lang www.democratischescholen.nl. Ik zal hier binnenkort weer aandacht aan besteden,..maar of men het gaat zien,..dus of men zichzelf gaat zien is de grote vraag en mijn werk. www.individuelevrijheid.nl kan hierin een licht zijn, Idd de uitweg uit deze crisis is alleen mogelijk met de www.thegreatleelareset want als wij hieruit komen wat zeker gebeurt dan moeten wij een wereld maken die dit niet nog een keer laat gebeuren en dat kan alleen met totale vrijheid voor het kind in het onderwijs.

 13. Angelique Levoleger schreef:

  Wereld woŕd wakker!!

We stellen je reactie op prijs. Je kunt hem hieronder plaatsen. Probeer zo kort en bondig mogelijk te zijn. Als je echt wat meer woorden nodig hebt, dan is 300 woorden het maximum. Alle reacties worden gemodereerd. Het kan daarom even duren voordat je reactie zichtbaar is. Wil je een link opnemen in je reactie, vergeet dan niet er https:// voor te zetten.