Audiokrant 66: gesprekken over versoepelingen, levensboerderijen en cosmic towers

Wekelijks maakt Niels Lunsing met de Audiokrant een selectie uit het nieuwsaanbod van de onafhankelijke media. In de 66ste editie praat hij met Pieter Stuurman (Gezond Verstand), Fred Teunissen (TransitieWeb) en Patricia Mensink (Alwareness TV).

Intro (tot 01:28): Jesse Klaver

01;29

Samen met schrijver Pieter Stuurman neemt Niels de versoepelingen door die minister Ernst Kuipers (VWS) op maandag 15 februari aankondigde. Pieter vertelt eerlijk dat hij het ontzettend fijn vond om weer naar een restaurant te gaan zonder QR-code, maar geeft tegelijkertijd aan dat we nog niet te vroeg moeten juichen. De pers krijgt volgens Pieter een nieuw imago aangemeten doordat ze meer kritische vragen stellen dan voorheen. De timing van de versoepelingen is ook opvallend volgens hem. De gemeenteraadsverkiezingen staan voor de deur en mensen kunnen weer even ademhalen. Hij spreekt dan ook over ontspanningspolitiek. Een van bovenaf aangeboden ontspanning. “Juist in deze tijd is het belangrijk om extra alert te blijven,” aldus Pieter.

14:41

Journalist Fred Teunissen plaatste begin dit jaar een artikel op zijn website Transitieweb over de levensboerderij. Dit is een coöperatie van een paar honderd leden die in alle essentiële levensbehoeften wil voorzien. Via de website van Rob Vellekoop (DLMPlus) kwam Fred dit initiatief, dat oorspronkelijk uit Frankrijk komt, op het spoor.
Samen met een groep gelijkgestemden is Fred bezig om in zijn omgeving een levensboerderij op te starten. In. Hij noemt vijf elementen die essentieel zijn om hiermee te beginnen.

25:48

Patricia Mensink wijst op een interessante gast die dit weekend lezingen geeft in Nederland. Aankomend weekend is de Duitse Harald Thiers in Nederland om te spreken over de Cosmic Tower. Een soort paal, te vergelijken met een cloud buster, die bescherming biedt tegen straling zoals 5G. Patricia vertelt dat ze in Franrijk zelf heeft ervaren hoe de cosmic tower bescherming biedt. Harald Thiers zal op verschillende plekken in Nederland spreken. De lezing is dit weekend gratis te bezoeken. Zie hier ook het Telegram-kanaal van de Cosmic Tower. Luister maar!

Link om deze editie te delen: https://soundcloud.com/nieuwetijd/de-audiokrant-editie-67?utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing

Zie voor voorgaande edities: Nieuwe Tijd Podcast

Gerelateerd

Het is nog lang niet voorbij: EU wil vaccinatieplicht

De economische macht terugpakken met levensboerderijen

Audiokrant nr. 57 met onder meer Ella Ster over klokkenluider Huig Plug – en verrassende intro!

De Audiokrant: iedere week een onafhankelijke nieuwsupdate

 

Wil je een seintje per e-mail ontvangen bij iedere nieuwe posting op TransitieWeb?
Klik dan hier.

Wil je jouw reactie plaatsen bij dit artikel?

Ga dan met je cursor helemaal naar de bodem van deze pagina. Daar vind je een invulscherm. Je kunt daar je reactie intypen of inplakken. Het kan soms geruime tijd duren voordat je reactie zichtbaar is.
Als je reageert kun je ook instellen dat je een seintje krijgt bij nieuwe reacties en/of bij nieuwe berichten.


Nieuwsbrief TransitieWeb

Schrijf je hier in voor de Nieuwsbrief van TransitieWeb (drie of vier edities per jaar). De nieuwsbrief is een ‘hotline’ met de lezers en is van grote waarde nu er steeds meer censuur komt op het internet.

Nieuwe sociale media netwerken

TransitieWeb ondersteunt de opbouw van decentrale sociale netwerken. We nemen daar zelf actief in deel met micro postings op de server @mastodon.social. Ons adres hier is @transitieweb@mastodon.social. Om deze postings te kunnen zien heb je een account nodig.

Meer uitleg over decentrale sociale media vind je hier.

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. Niels schreef:

    Hi Deirdre, je kunt Patricia Mensink mailen over de lezingen in Nederland. Hier is haar mailadres te vinden: www.alwareness.org/over-ons/
    Succes ermee! Gr Niels Lunsing

  2. Deirdre de Bruyn schreef:

    Goedemorgen
    Als ik zou willen aansluiten bij een lezing over cosmic towers, waar kan ik me dan opgeven en weten waar het precies is?

We stellen je reactie op prijs. Je kunt hem hieronder plaatsen. Probeer zo kort en bondig mogelijk te zijn. Als je echt wat meer woorden nodig hebt, dan is 300 woorden het maximum. Alle reacties worden gemodereerd. Het kan daarom even duren voordat je reactie zichtbaar is. Wil je een link opnemen in je reactie, vergeet dan niet er https:// voor te zetten.