ANGST: bron van laffe volgzaamheid èn van moed

Dinsdag 5 januari houdt Rolf van Velthoven voor de negende keer zijn maandelijkse anti-lockdown protestwake voor het gebouw van de Tweede Kamer. Zonodig zal hij daar iedere volgende maand weer zitten. Als symbool van onverzettelijkheid. Hieronder volgt zijn toelichting die draait om het omgaan met angst.

Al ruim negen maanden duurt nu de zogenaamde coronacrisis. En ondanks het feit dat uit verschillende hoeken in de loop van de afgelopen periode feitelijke informatie beschikbaar is gekomen over de disproportionaliteit van de tot nu toe getroffen maatregelen ten opzichte van de ernst van de crisis, volhardt onze regering in het beleid dat zij heeft ingezet.

Kosten in de vorm van bakken belastinggeld noch moeite worden gespaard om ons, burgers van Nederland, ervan de overtuigen dat het toch echt wel ernstig is, want “de capaciteit op de IC’s en in de ziekenhuizen is beperkt”.

Met andere woorden: voor een capaciteitsprobleem dat in de gezondheidszorg is ontstaan door wanbeleid in voorgaande jaren, betalen nu duizenden burgers de rekening in de vorm van werkloosheid, psychische ontreddering en apathie en ongewilde afhankelijkheid van de staat.

Het sprookje van het enorme gevaar

Het mechanisme dat wordt ingezet om dit te bereiken is dat van de angst: wij moeten geloven dat wij met een ongemeen gevaarlijk virus te maken hebben waartegen onze regering ons wil beschermen. Dit sprookje is inmiddels al doorgeprikt vanuit verschillende hoeken en met uiteenlopende argumenten, maar de regering Rutte blijft doof.

Op grond van rationele overwegingen moet ik uit het regeringsgedrag wel concluderen dat de zorg om de gezondheid niet de agenda bepaalt van het kabinet Rutte. Wanneer dat wel het geval zou zijn, dan zouden de maatregelen in de loop van de afgelopen periode op grond van de inmiddels gewonnen inzichten omtrent het virus immers drastisch zijn gewijzigd. Ze zouden dan meer zijn toegespitst op de kwetsbare doelgroepen. Dit is nog niet gebeurd.

Respectvol verzet

Een regering die op basis van angst de burgers manipuleert en een Volksvertegenwoordiging die – op een enkele uitzondering na – braaf en volgzaam deze regering blijft steunen, verdient verzet vanuit de burgers, weliswaar respectvol, maar wel verzet.
En angst is hiervoor een uitstekende bron!

Verschillende voorbeelden uit ons eigen recent verleden laten zien dat angst niet behoeft te verlammen. Wanneer angst wel verlamt en laf en volgzaam maakt, dan is dat het gevolg van het feit dat de sturing van jouw keuzes alleen maar – of nog in sterke mate – wordt bepaald door factoren buiten jou: door conventies, door de kerk, door de regering, door jouw vader of moeder of . . . noem maar op, maar niet door jezelf.

Wanneer jijzelf wilt gaan staan voor jouw keuzes, wanneer jij besluit om ongeacht welke meningen er in de omgeving de boventoon voeren  je eigen koers te varen, dan ontstaat de ruimte om na te denken over wat er in jouw omgeving gebeurt, dus ook met betrekking tot corona. Dan ga je zelf op onderzoek uit en word je een onderzoekend mens. Een autonome, onafhankelijke persoon met een eigen gezonde wens tot oordeelsvorming.

Zelf de regie nemen

Jij hebt dan de regie van jouw handelen verplaatst van buiten naar binnen. En dan kan op basis van jouw eigen onderzoek en in de confrontatie van de door jou gevonden informatie met die van onze regering het inzicht ontstaan dat er geen waarheid meer is, dat onze regering en Volksvertegenwoordigers – op een enkele uitzondering na – én de mainstream-media en de Rechtspraak niet meer staan voor waarheidsvinding.

En dan is aan jou de keuze: wat doe ik hieraan ? Wil jij hieraan, aan deze totale afwezigheid van de waarheid iets doen of niet ? Laat dan op zo’n moment de uitspraak van de verzetsman, journalist en dichter Van Randwijk voor jou een betekenisvolle richtingwijzer zijn:

Een volk dat voor tirannen zwicht, zal meer dan lijf en goed verliezen, dan dooft het licht…

Daarom sta ik op dinsdag 5 januari 2021 voor de negende keer met mijn stille wake van een uur voor de hoofdingang van het Tweede Kamergebouw in Den Haag.

Rolf van Velthoven: ergens voor staan!

Gerelateerd

Kernwaarden hebben onderhoud nodig

‘Alleen vanuit innerlijke vrijheid is het mogelijk om garant te staan voor de uiterlijke vrijheid’

 

Wil je dit artikel delen op social media?

Dan is er kans op dat Big Brother tussenbeide komt en je waarschuwt voor ‘nepnieuws’. Plaats je de link toch, dan kunnen anderen die hem aanklikken ook zo’n waarschuwing krijgen. Dit is een vervelende vorm van intimidatie en censuur.

Je kunt dit omzeilen door niet te linken. Maak zelf een eigen tekstje. Ook kun je delen van de tekst van TransitieWeb knippen en inplakken (copy-pasten) in je eigen bericht. Of je maakt een schermafbeelding.

Heb je op Facebook last van fact checkers? Die kun je blokkeren.
Ga naar Instellingen, dan klikken op Blokkeren. Daar typ je de naam of het e-mailadres van de fact checker in en bevestigt die. Als je ergens ook de optie Toevoegen ziet staan, vul dan fact checker in en klik op Zoeken. Er verschijnt dan een lijst met fact checkers. Deze kun je vervolgens allemaal tegelijk blokkeren.

Wil je een seintje per e-mail ontvangen bij iedere nieuwe posting op TransitieWeb?
Klik dan hier.

Wil je jouw reactie plaatsen bij dit artikel?

Ga dan met je cursor helemaal naar de bodem van deze pagina. Daar vind je een invulscherm. Je kunt daar je reactie intypen of inplakken.
Als je reageert kun je ook instellen dat je een seintje krijgt bij nieuwe reacties en/of bij nieuwe berichten.


Nieuwsbrief TransitieWeb

Schrijf je hier in voor de Nieuwsbrief van TransitieWeb (drie of vier edities per jaar). De nieuwsbrief is een ‘hotline’ met de lezers en is van grote waarde nu er steeds meer censuur komt op het internet.

Nieuwe sociale media netwerken

TransitieWeb ondersteunt de opbouw van decentrale sociale netwerken. We nemen daar zelf actief in deel met micro postings op de server @mastodon.social. Ons adres hier is @transitieweb@mastodon.social. Om deze postings te kunnen zien heb je een account nodig.

Meer uitleg over decentrale sociale media vind je hier.

Dit vind je misschien ook leuk...

4 reacties

 1. schnijder schreef:

  Inderdaad ontvolken en dat doen ze met meerdere middelen. Het eerste en meest directe is ziekte en oorlog, waarvan we weten dat beiden de dood ten gevolge kan hebben.
  HET 2e en misschien als bijprodukt maar misschien wel niet is: “Tweedeling”. Revolutie de ene groep tegen de andere opzetten, (zoals nu met Biden/Trump ‘aanhangers’ gebeurt.
  Hier in Nederland (en overal elders ook) de straks gevaccineerden en de NIET-gevaXXineerden.
  Kunnen ook tegen elkaar opgezet worden.
  En mocht de bevolking zich massaal verzetten(wat nog niet het geval is) dan de spuit van het leger en de politie erop!!! Tenzij het “zelfdenkend vermogen” zoals Willem Engel dat in de DEMONSTRATIE eergisteren 3 jan2021 j.l. vermelde van de politie gaat toenemen.

  • MJR van Toor schreef:

   De WHO,heeft vrijwel al de bewezen werkende medicaties verboden!
   Bij het gebruik van de gemiddelde medicatie is mijn 30% minder doden wereld wijd zeer laag ingeschat! WHO, cijfer wereldwijd:1Jan 2021; 1.802.206 zogenaamde covid doden, min30% = 1.261.544 = Is naar mijn idee, #0.540.662# onnodige doelbewuste doden!
   WHO, cijfer Nederland:1Jan2021; 11.330 min 30% = 7.931 = #3.399# onnodige doden! Plus de hongersnood waar vrijwel niets over wordt vemeld, elke maand verhongeren er 20.000 kinderen!
   MIJN GOD, DIT IS MASSAMOORD!

 2. V.M schreef:

  We hebben een lichaam ,een hart en verstand om te denken.Dit hebben we maar we zijn het niet,observeer jezelf en anderen en stop met denken dan kunnen we waarnemen wat er nu gebeurt.

 3. Levi Patty schreef:

  Reeds gezien op video van Ierse onderzoek journalisten met bevestiging op papier van de Ierse RIVM dat het CORONA , COVID19 verhaal verzonnen is. En wel om het VN plan, 1992, om de wereld te ontvolken op gang te brengen. Dus Rutte en DeJonge zijn gewoon het voetvolk van de VN.

We stellen je reactie op prijs. Je kunt hem hieronder plaatsen. Probeer zo kort en bondig mogelijk te zijn. Als je echt wat meer woorden nodig hebt, dan is 300 woorden het maximum. Alle reacties worden gemodereerd. Het kan daarom even duren voordat je reactie zichtbaar is. Wil je een link opnemen in je reactie, vergeet dan niet er https:// voor te zetten.