Er zit een luchtje aan de sneeuw

Er lijkt iets mis te zijn met de sneeuw die momenteel in ons land valt. Hij ruikt niet zoals verse sneeuw ruikt, laat zich maar heel moeilijk tot een bal samenpersen en slaat zwart uit als je er een vlam bij houdt. Als je dat laatste doet, smelt hij eigenlijk nauwelijks, maar lijkt eerder te verdampen en in elkaar te krimpen.

Luchtje aan de sneeuw

Gistermiddag heb ik een tijd sneeuw geruimd aan de zijkant van de boerderij. Het is stuifsneeuw en die gedraagt zich anders dan verse ‘wattensneeuw’ van grote vlokken. Dat weet ik. Maar toch had ik voortdurend een vaag gevoel dat er iets niet klopte.

Ik kreeg voeger altijd een blij gevoel als ik aan het sneeuwruimen was. Nu niet. De sneeuw zag er uit als het materiaal waarmee printers, magnetrons en wasmachines worden verpakt. Ik had het gevoel dat ik piepschuim aan het scheppen was.

Kan allemaal inbeelding zijn, dacht ik. Maar ik voelde me ook fysiek niet goed. Alsof al dat rondstuivend wit me op de adem sloeg.

Eenmaal terug binnen ben ik dingen voor dit blog gaan doen, maar op de achtergrond bleef het me dwarszitten. Toen mijn werk af was deed ik een zoekactie op Twitter.

De zoekwoorden ‘chemische sneeuw’ kwamen het eerst in me op en leverden direct treffers op. En beelden van mensen die moeite hadden om met hun aanstekers sneeuwballen te smelten.

Een hoax?

Kan een een hoax zijn. Dus opnieuw even de kop in de matige vorst gestoken en een bal gepakt. En inderdaad. De sneeuw smelt maar heel moeizaam en de vlam laat inderdaad een zwart spoor achter.

Het lijkt er op dat er ‘iets’ in de sneeuw zit dat zwart uitslaat na aanraking met vuur. Als het alleen hemelwater is wat er in die bal zit, dan kan dit uiteraard niet.

Wat toen eveneens opviel, was dat het in de keuken begon te ruiken naar verbrand plastic.

Of misschien is dat niet de goede benaming. Het begon in elk geval te ruiken naar iets ‘chemisch’ . Geen fijne lucht.

Daarna een nieuwe test gedaan. Twee identieke pannen met 200 ml water. In de ene gesmolten sneeuwbalwater (op hoog vuur ontdooid) en de andere gewoon leidingwater. Beide pannen op het vuur gezet tot de inhoud aan de kook kwam en begon te roken.

En dan je neus erboven. De sneeuwpan ruikt duidelijk anders. Onaangenaam.
Bovendien zijn er minieme samenklonteringen in het water zichtbaar. Die zie je niet bij de pan met leidingwater.

Zover ben ik nu. Beneden staan een potje van 200 ml afgekoeld leidingwater en een potje toch wel enigszins verdacht sneeuwbalwater. De verdenking: nanoplastic. Het water uit dit tweede potje zou ik graag onder een sterke microscoop willen zien.

Wie kan deze sneeuw microscopisch of chemisch aan de tand voelen?

Meldingen uit het land

Hieronder een greep uit meldingen en filmpjes zoals ik die gisteravond op Twitter vond.

 

Gerelateerd

Luchtdagboek van de maand november: experimenten met aluminium en gedachten over atmosferische chemie

Het prijskaartje van geoengineering

Een flodder chemtrail hier, een snufje biotroep daar

1999-2019: 20 Jaar strijd om de stilte rond geoengineering te doorbreken

 

Wil je dit artikel delen op social media?

Dan is er kans op dat Big Brother tussenbeide komt en je waarschuwt voor ‘nepnieuws’. Plaats je de link toch, dan kunnen anderen die hem aanklikken ook zo’n waarschuwing krijgen. Dit is een vervelende vorm van intimidatie en censuur.

Je kunt dit omzeilen door niet te linken. Maak zelf een eigen tekstje. Ook kun je delen van de tekst van TransitieWeb knippen en inplakken (copy-pasten) in je eigen bericht. Of je maakt een schermafbeelding.

Heb je op Facebook last van fact checkers? Die kun je blokkeren.
Ga naar Instellingen, dan klikken op Blokkeren. Daar typ je de naam of het e-mailadres van de fact checker in en bevestigt die. Als je ergens ook de optie Toevoegen ziet staan, vul dan fact checker in en klik op Zoeken. Er verschijnt dan een lijst met fact checkers. Deze kun je vervolgens allemaal tegelijk blokkeren.

Wil je een seintje per e-mail ontvangen bij iedere nieuwe posting op TransitieWeb?
Klik dan hier.

Wil je jouw reactie plaatsen bij dit artikel?

Ga dan met je cursor helemaal naar de bodem van deze pagina. Daar vind je een invulscherm. Je kunt daar je reactie intypen of inplakken.
Als je reageert kun je ook instellen dat je een seintje krijgt bij nieuwe reacties en/of bij nieuwe berichten.


Nieuwsbrief TransitieWeb

Schrijf je hier in voor de Nieuwsbrief van TransitieWeb (drie of vier edities per jaar). De nieuwsbrief is een ‘hotline’ met de lezers en is van grote waarde nu er steeds meer censuur komt op het internet.

Nieuwe sociale media netwerken

TransitieWeb ondersteunt de opbouw van decentrale sociale netwerken. We nemen daar zelf actief in deel met micro postings op de server @mastodon.social. Ons adres hier is @transitieweb@mastodon.social. Om deze postings te kunnen zien heb je een account nodig.

Meer uitleg over decentrale sociale media vind je hier.

Dit vind je misschien ook leuk...

36 reacties

 1. petermrvanhees schreef:

  Een 5e maal kookte ik tegelijker tijd gesmolte sneeuw water in een kookglas en leidingwater in het andere kookglas. Verrassend veel stof was er in het sneeuwwater. Het ruikt ook anders dan het leiding water. Ik kon uit de veranderingen door het koken niets opmaken omtrent de kwaliteit van de stof in de sneeuw aanwezig. Het is wel heel duidelijk dat er veel met de sneeuw naar beneden kwam.

  • Willem schreef:

   Zit vol met nano deeltjes, verwacht maar niet dat we door geen vaccin te nemen vrij blijven van de uitroeiing die momenteel gaande is of eigenlijk al ruim 30 jaar met chentrails, Aids Ebola Sars enz enz maar mensen bleken te sterk dus nu dan de maatregelen die mensen verzwakken, eenzaamheid, wanhoop en dan deze sneeuw, Er is geen ontkomen aan, neem daarbij de gewelddadige corrupte politiemacht die binnenkort gaat schieten op iedereen en de corrupte rechtspraak die niet meer bestaat, het verdrag van Lissabon dat de grondwet vervangt en waarin het schieten en de doodstraf in vermeld staat en het verhaal is compleet.

 2. Joke schreef:

  Ik rook zelf ook een zurige lucht door het raam gisteravond. Zie onderstaande link. Misschien chemische reactie van dampen uit de aarde met de sneeuw? (Ben geen specialist hoor).

  Verder blijf ik mij ook verwonderen over die gekke sneeuwballen ja. Als je erin knijpt is het effect gek vind ik. En meestal geeft sneeuw mij vanzelf een gelukkig gevoel, maar nu ging ik echt mijn best doen om dat gevoel te krijgen. Oh het heeft gesneeuwd, dan wil ik mij wel gelukkig voelen.

  www.ad.nl/utrec…~ad663b43/

 3. petermrvanhees schreef:

  10-2, vandaag 3x in twee jenaglasschalen met deksel gelijktijdig leidingwater (driebergen) in het ene glas en sneeuw in het andere glas gekookt. Steeds foto’s gemaakt. De derde maal eerst heb ik de sneeuw van mijn balkon, bovenste verdieping, eerst laten smelten voordat het gas aanging de twee vorige keren had ik de sneeuw in het glas laten smelten door de gasvlam.
  Opvallen bij het sneeuwsmelten bij kamertemperatuur was een lichte troebeling van het sneeuwwater in vergelijking met het leiding water. Verder was duidelijk zichtbaar fijnstof op het sneeuwwater op twee plekken verdicht en samengestroomt tot vlokje.
  Bij het vergelijken van het kookproces bij leidingwater met sneeuwwater kan ik in grote lijnen zeggen dat het
  leidingwater kristallijner uitkookte. Het sneeuwwater gaf een troebeler beeld af. Ik ga het morgen nog een paar maal doen.
  hartelijke groet: Peter.

 4. Joan schreef:

  Echt jongens, dit gaat mij te ver allemaal.Blijven denken en kritisch zijn graag! Maar doemdenken,opruien is niet waar ik warm voor loop..

 5. Nelia schreef:

  Wat mij bij een lange wandeling door de sneeuw opviel was dat ik iets miste: de heerlijk frisse sneeuw-geur die er (vroeger) altijd was als het pas gesneeuwd had.
  Bij het vrijmaken van een paadje in mijn tuin viel het me op hoe licht de sneeuw was, het weegt gewoon helemaal niets en dat het ook helemaal niet “plakte”, ook niet op het pad. Ook elders werd het gewoon weggeblazen door de wind. Vreemd.

 6. Lauri Fransen schreef:

  Ik heb jouw artikel op mijn facebook-pagina geplaatst en kreeg van een lezer de volgende link toegespeeld, die verklaart waarom sneeuw soms zwart wordt bij verbranding en soms niet: www.youtube.com/watch…hZgEuWGDSk

 7. Saksaf schreef:

  Dames en heren,
  Zullen we even teruggaan naar de natuurkunde?
  Dat de sneeuwbal niet smelt komt simpelweg doordat de (aan de onderkant smeltende sneeuw) eerst door de rest van de bal wordt opgenomen. Pas als de bal helemaal verzadigd is zal de bal het overtollige water loslaten met druppels.
  Dat wat je ruikt is gewoon de roet die door de vlam wordt veroorzaakt. Het is de roet (en andere verbrandingsgassen) die je ruikt.
  Geen paniek.

  Leg anders even een sneeuwbal in een pannetje.
  Dan kun je goed zien dat het water eerst in de bal wordt gezogen en pas later krijg je water in de pan.

  • raymondheyveldt schreef:

   En zo is het.. We draaien door met z’n allen.. Saksaf een 10 en de rest een 5,5 voor de moeite

   • Fred Teunissen schreef:

    Nee hoor, we draaien helemaal niet door.
    We proberen iets duidelijk te krijgen.
    Iets dat met een beroep op ‘de natuurkunde’ ook zeker niet duidelijk zal worden.

    De kernvraag is of er iets in de sneeuw zit dat mogelijk het onaangename luchtje veroorzaakt. Uit de vele reacties (ook via e-mail) maak ik op dat sommigen het ruiken en anderen niet. Dat is voldoende reden om verder te zoeken.

    De kernvraag is dus niet of er roetafzetting op het ijs komt door de vlam. Dat is een belangrijke vraag, maar niet de kern. Door alles toe te spitsen op dat roet verdwijnt de kernvraag uit beeld.

    Maar nu over dat roet:
    Ik geloof direct dat er roetafzetting kan optreden als je een brandende aansteker bij een sneeuwbal houdt.
    Maar nu komt het: sluit dat uit dat er tegelijkertijd ook iets IN die bal reageert? En dan bedoel ik niet het water.

    Het is een aanname dat het louter een extern effect is.
    Ik zou dat zeker willen weten en daarvoor moet je uitsluiten dat er – ook – een intern effect optreedt. Daar wordt nu aan voorbijgegaan door diegenen die zeggen dat het ’simpel’ een kwestie is van ‘gewone natuurkunde’.

    De kernvraag is en blijft: wat zit er IN die bal.

    Ik heb nog geen reacties gekregen van mensen die chemische of microscopische analyses willen doen. Kom op laboranten en kritische wetenschappers van NL! Dit moet toch niet zo moeilijk zijn?

 8. Rien Hamers schreef:

  Wat mij opviel bij een wandeling (15.30 uur) door het bos is dat het licht sterk gefilterd is. Normaal zie je de bomen en planten in heldere natuurlijke kleuren en bij sneeuw komt er extra gereflecteerd licht van de bodem wat het nog helderder maakt. Nu is het net alsof er met een bruin/ geel licht wordt aangelicht.

 9. O. Verspuij schreef:

  In de Morvan, Fr., viel dikke, vette ‘Sahara’zand. Ik had er een vreemd en geen goed gevoel bij. Helaas genegeerd. Ik ben mijn oude camper, waar ik in woon, gaan schoonvegen en daarna met water en sop grof schoongemaakt, voordat het ging aankoeken. Sindsdien heb ik een wat pijnlijk, drukkend gevoel rechtsonder mijn linker borst. Nooit gehad zo. Heeft iemand enig idee? Ik moest eraan denken omdat alles wereldwijd ongeveer tegelijkertijd gebeurt …

 10. flowmaid schreef:

  Reis huis- werk. Regende een beetje stuifsneeuw de hele dag. Na 40 minuten wandelen door de sneeuw in stad Eindhoven, 8 februari 2021 en in de avond weer terug moet ik vooral op de wandeling heen zeker wel 8 keer flink spugen. Kwam veel slijm uit mij mond. Dit spugen heb ik de laatste maanden een paar keer. Maar zo frequent maak ik niet vaak mee. Denk nu niet alleen kwaliteit lucht, maar ook kwaliteit stuifsneeuw. Fietstocht en wandeling gaat voor groot deel langs en rond het industrie complex DAF.

 11. Ger vd Hooft schreef:

  Een paar maanden geleden verscheen er een bericht in de alternatieve media dat Bill Gates met een project bezig is welke opwarming van de aarde zou moeten tegengaan. Er zouden dagelijks door vliegtuigen chemische stoffen worden gesproeid die de zon versluieren of verduisteren. Alarmerend bericht!

 12. Open Eyes schreef:

  Sneeuwruimen tijdens sneeuwen, avond last van longen en ophoestend slijm dat ik keel bleef steken.
  Tweede opruimbeurt (niet tijdens chemsneeuw) .. geen last

 13. lietje schreef:

  Bug? Ik gaf mijn website op (oa lietje.nl), maar dat pikte je pagina niet. Die bleef zeggen ‘geef een url op’… alleen.helemaal weglaten hielp.

 14. lietje schreef:

  Ik heb 2x sneeuw gesmolten. Niet na een vlam erbij. Ik rook kort auto of tankstation. Na kwartier niet meer. Zat veel kleine zwarte ‘vuiltjes’ in.
  Je hebt ons allemaal lekker aan het sneeuw koken gekregen, had ik nog nooit gedaan. 😉

 15. karl schreef:

  kraanwater ≠ drinkwater

  Iets waarvan ik inmiddels al jaren op de hoogte ben. dat is de reden dat ik het ben gaan destilleren 🙂
  Je wilt niet weten welk een kolerezooi er achter blijft in de ketel!
  Vermoed zelfs dat ook in ons drinkwater inmiddels nano-tech zit. Kan dit jammergenoeg niet bewijzen.

  Ik voeg aan mijn water wel enkele korrels keltisch zeezout toe. Puur gedestilleerd daar kan het lichaam namelijk niets mee!

  Meer info over water:

  misterwater.eu/

  Overigens smelt de sneeuw hier prima vooralsnog zonder stank. Heb er wel een gasbrander voor gebruikt 😉

  • Janna schreef:

   Ja, Karl, helemaal mee eens. Ook ik drink water uit een destillatie apparaat. Ik wil nooit meer anders. Mineralen moeten uit de voeding gehaald worden, niet uit het kraanwater. In het kraanwater zitten slechts anorganische mineralen (ketelsteen!), terwijl groenten organische, goed opneembare mineralen leveren.
   Toen ik er jaren geleden aan begon, ging mijn lichaam zich ontdoen van alle anorganische mineralen. Dat reinigingsproces duurde volgens mij maanden. Ik voelde het aan mijn blaas. Dat was een goed teken. Het gedestilleerde water trekt a.h.w. al die onnutte en opgehoopte anorganische mineralen uit de cellen.
   Het is heerlijk zacht water. En een fijn idee dat het helemaal schoon is. Ondanks dat ik bij mijn weten geen klachten heb van het drinken van gedestilleerd water, ben ik voor de zekerheid, sinds kort nog maar, twee keer per dag er vloeibare mineralen aan toe gaan voegen, maar dat maakt het water minder lekker. Dat doe ik daarom tegelijk met het toevoegen van vitamine C in de vorm van natriumascorbaat- of ascorbinezuur-poeder. Dat laatste met evenveel natriumbicarbonaat er bij, zodat het gaat bruisen en vanzelf ook ascorbaat wordt. Een kiwi erbij opeten en het is een compleet vit C supplement voor weinig geld. En het drankje smaakt nog goed ook.

   Dit gaat niet bepaald over sneeuw….. maar misschien heeft iemand hier wat aan.

   Hartelijke groet,
   Janna

 16. Désirée schreef:

  Ja, ik krijg ook zwarte stippeltjes verkleuring op mijn sneeuwbal wanneer ik daar een vlam bij houd.
  En de kinderen mochten weer naar school… haha, de meeste leerkrachten zeiden er niet te kunnen komen…
  Toeval?

 17. Marije Freeve schreef:

  Ik ben niet de eerste die met de informatie op de proppen komt dat elk weertype tegenwoordig te creëeren is d.m.v. een technologie met de naam geo-engineering. (Fred weet dat, want hij schreef er zelf een boek over) Als je bekijkt wat voor bizarre weertypes er allemaal gaande waren afgelopen jaren overal ter wereld.
  Van hagel en sneeuw in de hete woestijn van Marokko en Saoedie-Arabië tot tropische temperaturen in Scandinavië en Siberië… (Lees: www.transitieweb.nl/chemt…l-warming/)

  Wat er volgens mij nu al een tijdje aan de hand is is het zogenaamd splitsen van de Polar Vortex.
  Hè, wat zeg ik nu? Ben ik dan een meteoroloog?
  Nee dat ben ik niet en ga danook vooral zèlf op onderzoek uit, om te ontdekken wat de Polar Vortex is.
  Enige boodschap die ik hier wil achterlaten is dat er zoiets bestaat als de Polar Vortex en dat daar volgens allerlei onderzoekers al járen mee geklooid en gemanipuleerd wordt om allerlei redenen,
  met álle niet geringe gevolgen van dien

  Misschien kan je eens kijken hier:
  www.transitieweb.nl/chemt…atmosfeer/
  of hier:
  -https://www.youtube.com/watch?v=p3NFP1F7svw&t=
  of hier:
  -https://www.youtube.com/watch?v=dcoIGfO6M1Y
  of hier:
  -https://www.transitieweb.nl/chemtrails/20-jaar-strijd-tegen-stilte-rond-geoengineering/

  Tegen-reacties vind ik prima, maar ik ga geen discussies meer aan.
  (heb ik jaren gedaan en ik vind het nu wel weer even genoeg geweest)

  • Janna schreef:

   Fijn, al deze informatie Marije! Ik wist ervan, maar jouw informatie brengt het weer bijzonder naar de voorgrond. Het is zeer actueel.
   Het is gewoon griezelig om die vreemde wolkenformaties te zien en hoe dwaas de mensheid in zijn overmoed bezig is met de natuurkrachten.
   Het is de zoveelste keer in de menselijke geschiedenis dat het hier op aarde uit de hand loopt via technologie. De oude geschriften gewagen ervan. Denk maar aan het mythische verhaal van de ‘zondvloed’. Het woord zegt het al. Er is veel kwaad op deze wereld. We worden nu voor een ultieme innerlijke keuze gesteld: de keuze tussen het ware Licht en het tegenstrevende Duister. Tot in de kleinste hoekjes van ons wezen toe! Want ook wijzelf zijn niet vrij van dat duister als we nog steeds angsten hebben en in de zelfhandhaving blijven staan.

   • Marije Freeve schreef:

    Wist je dat ik al sinds 2017 last heb van treiteracties van de tegenpartij die absoluut wil dat ik mijn mond over dit onderwerp houd? Ik zal hier niet uit de doeken doen wat ze allemaal uithalen, maar ze zijn hondsbrutaal…

 18. Janna schreef:

  Mijn bevindingen:
  Twee nagenoeg identieke pannen uitgewassen met natriumbicarbonaat. De ene pan gevuld met sneeuw, de andere pan met wat kraanwater. Beiden op een even grote gaspit gezet en laten koken met deksel op de pan.
  Daarna de geur vergeleken. Er leek heel iets verschil in geur te zijn, maar dat was dan miniem, want ik vroeg me af of ik het me verbeeldde. Dat verschilletje is verklaarbaar, omdat kraanwater verschilt van hemelwater. Daarna nóg een keer op het gas gezet en weer geroken na het koken. Zelfde resultaat.
  Wat me opviel bij de sneeuwballen, dat was dat ze geen echte ijsballen werden, maar meer plastisch bleven. Ook het smelten leek naar mijn gevoel erg lang te duren. Maar het zegt niets, want ik kan het niet vergelijken met vroeger.

  Wat ik wel eigenaardig vind, is dat ik in de ruim 30 jaar dat ik in dit huis woon, nog nooit zulke hoge opgewaaide sneeuwheuvels in de tuin heb gehad. Terwijl ik me wel winters kan herinneren dat ik veel sneeuw heb moeten schuiven. Maar het weerbeeld is in zijn algemeenheid veel grilliger geworden. Dus dat zegt nog niet zo veel over de sneeuw op zich.

  Hartelijke groet,
  Janna

 19. Janneke Kooi-van der Haar schreef:

  Ook nu weer: ik lees met belangstelling jullie kritische opmerkingen. Maar ik wil graag bij mezelf blijven, mijn eigen bron, mijn eigen licht. Ik had gisteren een heel andere ervaring met sneeuw in de vrije natuur. En kreeg (toevallig? een gedicht van Herman de Coninck doorgestuurd: “Winter” (verz.Gedichten: “Zolang er sneeuw ligt”p. 113): met als laatste regel: “Zolang er sneeuw is, is er hoop”. Groeten Janneke Kooi-van der Haar

 20. Grietje schreef:

  Inderdaad de stuifsneeuw die hier ligt voelt en ruikt anders dan vroeger. Toen rook je al van ver een sneeuwbui komen net zoals een regenbui. Maar ja, de tijden zijn veranderd.
  Als je ziet wat er de laatste jaren zich boven onze hoofden in het luchtruim afspeelt hoef je je nergens meer over te verbazen.

  Wij hebben een liter smeltwater door drie lagen wit keukenpapier in een zeef gefilterd en
  gezien wat voor viezigheid er achterbleef op het papier. Dat was niet gering. We hebben so wie so met organisch materiaal te maken. Maar in het gefilterde water kon je nog duidelijk fijnstof zien. Dat zou door een laborant op andere materialen moeten worden onderzocht.
  Dan kom je echt te weten komen waar we mee te maken hebben.

 21. Suzanne Filippo schreef:

  Kan iemand het drinkwater uit de kraan testen. Het smaakt sinds vorige week heel anders. Er blijft ook een chemisch nasmaak achter in de mond en keel.

 22. Tatjana schreef:

  Bedankt voor het delen van de info. Of het nu waar is of niet. Ik heb toch mijn kind maar gezegd dat deze sneeuw niet gegeten/ gedronken mag worden. Klinkt voor nu wellicht raar, maar ik deed dat vroeger in ieder geval wel als kind. Spelen prima, maar niet opeten.
  Ik heb het zelf ook even geprobeerd. Hier stinkt het niet, wordt ook niet zwart. Alleen als er een laatste stukje overblijft dan smelt het zo goed als niet tussen je vingers. Je kunt het als het ware kneden dan. Mijn dochter gaf al aan dat je het wellicht moet proberen tegelijkertijd met de aanslag in je vriezer. Dan vallen de verschillen wel op.

 23. Margot Groot schreef:

  Kan het zijn dat de sneeuw niet plakt omdat de vorst erin zit? Mijn 81 jarige lief liep vroeger op klompen door de sneeuw dat dan aan zijn klompen bleef plakken als er geen vorst was, maar zodra er ook vorst was bleven zijn klompen schoon. Tot vandaag zit de vorst in de sneeuw, dus blijft de sneeuw niet plakken volgens deze theorie.
  Dat de sneeuw ruikt naar verbrand plastic zegt ook iets over de leefstijl van ons allemaal. Er wordt nog steeds veel plastic gebruikt en onze afvalbergen gaan zelfs naar Indonesië, waar het blijft liggen. Logisch dat het dan in de lucht komt.

 24. Sonja schreef:

  Wat mij ook opviel is dat alleen Nederland bedolven werd! Heb hier ook een screenshot van. Vertrouwde het direct al niet. Verdiep je maar in h.a.a.r.p.

 25. Arjan schreef:

  Meestal vind ik de artikelen wel hout snijden, maar nu draaien jullie door. Als je een gele vlam bij wat voor voorwerp ook houd dan wordt dat voorwerp zwart omdat een gele vlam aangeeft dat er geen volledige verbranding is. Ga liever de sneeuw chemisch onderzoeken. Dan vind je hooguit veel aluminium. borium en ander chemtrailsporen, maar de sneeuw wordt bruin/zwart door de roet uit de vlam. Dus maak geen vergissingen aub met deze dwaling op internet te plaatsen.

  • Fred Teunissen schreef:

   Zou kunnen, maar dat verklaart die rare lucht na het koken niet. Benieuwd wat anderen hiervan denken.
   Heb je de proefjes zelf ook gedaan?

   • Janna schreef:

    Fred, heb je het sneeuwbal-water gemaakt van sneeuw die je nog niet met een vlam bewerkt hebt? Een sneeuwbal waar je een vlam bij gehouden hebt, zal stinken en het water ervan dan ook. De verse sneeuw stinkt niet, heb ik geconstateerd. Maar de binnenkant van een met een vlam bewerkte sneeuwbal wèl, ook al zag die binnenkant helder wit.
    Ik denk, net als Arjan, dat er veel chemische verontreiniging in de sneeuw zit door de chemtrails. De sneeuw zuivert dus eigenlijk de lucht. Mij lijkt dat het dan juist goed is om buiten te zijn en lekker door te ademen.

    Ik hoop dat er meer duidelijkheid komt. Voorlopig sla ik zelf geen alarm.

 26. Ralph Bruinaars schreef:

  Hier in België stinkt de sneeuw verschrikkelijk naar verbrand plastiek wanneer ik er lucifer bij houdt. De stank is enorm!!!

We stellen je reactie op prijs. Je kunt hem hieronder plaatsen. Probeer zo kort en bondig mogelijk te zijn. Als je echt wat meer woorden nodig hebt, dan is 300 woorden het maximum. Alle reacties worden gemodereerd. Het kan daarom even duren voordat je reactie zichtbaar is. Wil je een link opnemen in je reactie, vergeet dan niet er https:// voor te zetten.