[Audio] Testing TransitieRadio

Alles heeft een begin, zo ook TransitieRadio. Tegelijkertijd is alle begin moeilijk, of op z’n minst een kwestie van ‘aftasten’. En dat laatste is exact wat in ons eerste audiofragment hoorbaar is: we tasten af.
Gewapend met opnameapparatuur hebben we de stad Amsterdam afgestruind, op zoek naar de perfecte opnamelocatie. Het gros der opnames konden we u niet aandoen, maar het stukje hieronder vonden we wel aardig om te delen en dus online te zetten. Het markeert het begin van TransitieRadio, de audiotak van TransitieWeb.

Volgens planning zullen er de komende maanden verschillende opnames volgen. Natuurlijk met wat meer structuur en inhoud dan deze testopname, althans dat valt te hopen. We zullen spreken met mensen van allerlei pluimage. Over transities, over mogelijkheden tot verandering van de wereld waarin wij leven. Op maatschappelijk vlak, op het gebied van natuur en milieu, op elk denkbaar vlak. Want bijna alles kan beter, leuker en fijner, of op z’n minst anders.

Met TransitieWeb willen we die alternatieven in beeld brengen. Om te beginnen in tekst en geluid, later wellicht ook letterlijk in beeld, via video-opnames. Maar nu eerst terug naar het begin: luister hieronder naar Fred & Henk op het terras van De Jaren in Amsterdam en vergeef hen hun gebrabbel.

(5:35 min.)

Dit vind je misschien ook leuk...

We stellen je reactie op prijs. Je kunt hem hieronder plaatsen. Probeer zo kort en bondig mogelijk te zijn. Als je echt wat meer woorden nodig hebt, dan is 300 woorden het maximum. Alle reacties worden gemodereerd. Het kan daarom even duren voordat je reactie zichtbaar is. Wil je een link opnemen in je reactie, vergeet dan niet er https:// voor te zetten.