Tegengeluid Oekraïne (2): Professor Stephen Cohen: ‘Twee stappen verwijderd van een Cuba-crisis en drie van een wereldoorlog’

Een opzienbarend tegengeluid op de website van de republikein Ron Paul, die twee keer deelnam aan de voorverkiezingen voor het Amerikaanse presidentschap (2008 en 2012) en langdurig lid was van het Huis van Afgevaardigden.

Paul interviewt in deze podcast (28:16) professor Stephen Cohen, een Amerikaanse Ruslandexpert, die jarenlang in de voormalige Sovjet-Unie verbleef.
Rode draad: het Westerse onbegrip over de opstelling en de intenties van Rusland, de demonisering van Poetin en de enorme gevaren verbonden aan ‘roekeloos Amerikaans interventionisme’.

Gerelateerd:
Het Westen speelt met vuur
Tegengeluid Oekraïne (1): de analyse van Paul Craig Roberts

Artikel van Stephen Cohen in The Nation:
Distorting Russia – How the American media misrepresent Putin, Sochi and Ukraine

Dit vind je misschien ook leuk...

We stellen je reactie op prijs. Je kunt hem hieronder plaatsen. Probeer zo kort en bondig mogelijk te zijn. Als je echt wat meer woorden nodig hebt, dan is 300 woorden het maximum. Alle reacties worden gemodereerd. Het kan daarom even duren voordat je reactie zichtbaar is. Wil je een link opnemen in je reactie, vergeet dan niet er https:// voor te zetten.