Tegengeluid Oekraïne (1): de analyse van Paul Craig Roberts

Er golft dezer dagen zoveel disinformatie over de situatie in Oekraïne door de media dat ik het niet langer kan aanzien en hier maar wat belangrijke ’tegengeluiden’ ga (her)publiceren.

Ik begin met de analyse van een insider en klokkenluider: de Amerikaan Paul Craig Roberts (1939). Roberts was jarenlang redacteur en columnist bij de Wall Street Journal en Business Week en een belangrijk economisch adviseur van president Ronald Reagan. Een jaar lang (1981-1982) was hij onder Raegan staatssecretaris (deputy secretary) van economische zaken.

Roberts vertelt geen leuk verhaal. Hij zet in het eerste halve uur van de onderstaande video uiteen dat de neoconservatieven in Washington maar op één ding uit zijn: oorlog.

Onder de video staan nog twee links naar artikelen van zijn hand. In de blogtekst van gisteren (de tweede link) legt hij een direct verband tussen 9/11 en de gebeurtenissen in Afghanistan, Irak, Pakistan, Somalie, Libië, Libanon, Iran, Syrië en nu dan Rusland.

Obama’s sleepwalk toward war
http://www.counterpunch.org/2014/03/31/obamas-sleepwalk-toward-war/

Is the US or the World Coming to an End?
http://www.paulcraigroberts.org/2014/04/09/us-world-coming-end-paul-craig-roberts/

Website van Paul Craig Roberts

Gerelateerd: Het Westen speelt met vuur


Update 25 mei 2014

Lees ook: Russia’s Rise To Global Power
http://www.paulcraigroberts.org/2014/05/24/russias-rise-global-power-paul-craig-roberts/

Interview op webradio King World News:
http://www.kingworldnews.com/kingworldnews/Broadcast/Entries/2014/5/25_Dr._Paul_Craig_Roberts.html

 

 
http://www.kingworldnews.com/kingworldnews/Broadcast/Entries/2014/5/25_Dr._Paul_Craig_Roberts.html

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...

We stellen je reactie op prijs. Je kunt hem hieronder plaatsen. Probeer zo kort en bondig mogelijk te zijn. Als je echt wat meer woorden nodig hebt, dan is 300 woorden het maximum. Alle reacties worden gemodereerd. Het kan daarom even duren voordat je reactie zichtbaar is. Wil je een link opnemen in je reactie, vergeet dan niet er https:// voor te zetten.