Surinaamse kerken nemen scherp stelling tegen vaccinatiedwang

Op 27 oktober lieten in Suriname zo’n 110 evangelische organisaties en kerken een persverklaring uitgaan die niets aan duidelijkheid te wensen overlaat: iedere vorm van vaccinatiedwang wordt ontoelaatbaar genoemd.

Deze verklaring herinnert ons aan de fundamentele relatie tussen God, de mens – in vrijheid geschapen – en een regering die gekozen is met mandaat van het volk. Zelfs God dwingt de mens niet Hem te volgen of te dienen, aldus benadrukken de opstellers van de verklaring.

Ze stellen vast dat de Surinaamse regering ervoor kiest te opereren als een totalitaire staat en wel middels angstzaaien, polarisatie en medische segregatie. Ze spreken in dit verband van de instelling van een apartheidsregime.

De verklaring doet ons weer beseffen hoe de verhoudingen wérkelijk liggen: de gekozenen werken voor hun kiezers op basis van een tijdelijk mandaat. De grenzen van dat mandaat worden in deze verklaring nogmaals benadrukt: dwang, discriminatie en apartheid zullen nooit worden geaccepteerd of gedoogd en als dit niet stopt wordt het mandaat ingetrokken.

Deel deze verklaring met de hashtag ditisdeechtepersconferentie

Gerelateerd

Wat te doen als je werkgever vaccinatie verplicht stelt?

Brandweerman uit Los Angeles woedend over vaccinatiedwang: “Dit is een gevecht tegen tirannie.”

Het goede nieuws….

Italië schudt op zijn grondvesten: NO Green Pass! – tweets en LIVEstreams

Zaterdag 16 oktober: demonstraties tegen de coronapas in tientallen steden in Frankrijk en Iitalië

 

Wil je een seintje per e-mail ontvangen bij iedere nieuwe posting op TransitieWeb?
Klik dan hier.

Wil je jouw reactie plaatsen bij dit artikel?

Ga dan met je cursor helemaal naar de bodem van deze pagina. Daar vind je een invulscherm. Je kunt daar je reactie intypen of inplakken. Het kan soms geruime tijd duren voordat je reactie zichtbaar is.
Als je reageert kun je ook instellen dat je een seintje krijgt bij nieuwe reacties en/of bij nieuwe berichten.


Nieuwsbrief TransitieWeb

Schrijf je hier in voor de Nieuwsbrief van TransitieWeb (drie of vier edities per jaar). De nieuwsbrief is een ‘hotline’ met de lezers en is van grote waarde nu er steeds meer censuur komt op het internet.

Nieuwe sociale media netwerken

TransitieWeb ondersteunt de opbouw van decentrale sociale netwerken. We nemen daar zelf actief in deel met micro postings op de server @mastodon.social. Ons adres hier is @transitieweb@mastodon.social. Om deze postings te kunnen zien heb je een account nodig.

Meer uitleg over decentrale sociale media vind je hier.

Dit vind je misschien ook leuk...

5 reacties

 1. Marjohanna schreef:

  Wat een geweldige goede reactie van deze gelovige Surinamers. Ik kan mij hier volledig in vinden. Ik hoop dat de Nederlandse kerken dit standpunt ook gaan innemen en overnemen.

 2. Dirk Joanes schreef:

  Een heel goed perfectief. Sedert 2020 eindelijk wat meer nuance … . Nuance in denken, iets wat in politiek sedert 2020 plots verdwenen was.

 3. Guus Rosenboom schreef:

  Ik ben blij te lezen dat de kerk de mensen zelf de verantwoordelijkheid oplegt om te kiezen voor een vacinatie. Vrije keuze en geen dwang.

 4. Harry van den Berg schreef:

  Het is schandelijk waar ze mee bezig zijn met ie zgn pandemie. Er zit een vuil smerig plan achter, gepland door een corrupte criminele bende die regering heet en die op hun beurt poppets zijn van de Cabal.

 5. Mieke Welling schreef:

  geweldig Suriname, jullie durven op te komen voor je land en je bevolking. prachtig en duidelijk weer gegeven. hartelijk dank Suriname hier kan Nederland een voorbeeld aan nemen. In Nederland heb ik deze woorden nog niet gehoord. Alleen dominee Visser heeft de moed gehad duidelijk uit spreken wat hij van deze situatie vind.
  er zijn wetenschappers in Nederland en België die duidelijk zijn over de dwang, het spuitje, de polarisatie etc. echter zij worden de mond gesnoerd.

We stellen je reactie op prijs. Je kunt hem hieronder plaatsen. Probeer zo kort en bondig mogelijk te zijn. Als je echt wat meer woorden nodig hebt, dan is 300 woorden het maximum. Alle reacties worden gemodereerd. Het kan daarom even duren voordat je reactie zichtbaar is. Wil je een link opnemen in je reactie, vergeet dan niet er https:// voor te zetten.