Over een artikel op de website van Martin Vrijland

Op zondag 17 maart verscheen op de website van Martin Vrijland een artikel, waarin hij TransitieWeb ervan beschuldigt mail uit zijn naam te versturen. Wat nu? Wat is hier aan de hand?

Ik was stomverbaasd over het artikel en stuurde Martin op 18 maart het volgende bericht via het reactieformulier op zijn website:

Hallo Martin,

Ik ben beheerder van de website TransitieWeb en reageer op jouw posting van gistermorgen over het vermeende misbruik van jouw naam.

We vinden dit een vervelende zaak. We stellen voor dat we samen uitzoeken wat er precies aan de hand is met de mail die jij via een screenshot in het bericht van gisteren toonde. Het vermoeden van onze IT-specialist gaat in de richting van een technische oorzaak.

Voor alle duidelijkheid: er is geen sprake van dat TransitieWeb gisteren mail uit jouw naam heeft verzonden.

Wij sturen onze Volgers een notificatie als er een nieuw bericht is geplaatst. Zo ook gisteren. Dit gebeurt geautomatiseerd via WordPress. De afzender van deze e-mail notificaties is in alle gevallen donotreply@wordpress.com.

Totdat duidelijk is wat er precies aan de hand is, verzoek ik je af te zien van beschuldigingen richting TransitieWeb.

Mail of bel me, dan helpen we dit uit de wereld.

Met vriendelijke groet,

Fred Teunissen

Tot zover het bericht.

Tot op heden ontving ik geen reactie.

Inmiddels is het artikel weggehaald van de website. Daar ben ik blij mee, want het betreft een volkomen ongefundeerde beschuldiging. Een beschuldiging bovendien die via e-mail notificaties is uitgegaan naar zijn Volgers. Hetzelfde geldt voor Twitter. Ook hier is het bericht overigens verwijderd.

Het artikel en het Twitter-bericht weghalen is weliswaar positief, maar…. dat is uiteraard nog geen rectificatie.
Daarvoor is het misschien ook nog te vroeg, want eerst moet duidelijk worden wat er nu precies aan de hand is gewest.

Een vermoeden

Het is daarom vervelend dat er tot nu toe geen contact met Martin Vrijland tot stand is gekomen.

Over wat er gebeurd is heb ik wel een vermoeden. In het artikel plaatste Martin Vrijland een afbeelding van een e-mail notificatie van TransitieWeb met zijn naam als afzender en daaronder een zwartgemaakt vlakje. In dit vlakje stond hoogstwaarschijnlijk de naam van degene die deze mail naar Vrijland geforward heeft. Een Volger van TransitieWeb dus.

En nu komt het: als deze Volger in het adressenbestand (contactpersonen) van zijn of haar e-mailprogramma Martin Vrijland heeft opgenomen met als e-mailadres donotreply@wordpress.com, dan herkent het programma automatisch Martin Vrijland als afzender.
(Dit is ook het geval als deze onjuiste koppeling in een ander adressenbestand staat dat gekoppeld is aan het e-mailprogramma)

[NB donotreply@wordpress.com is het adres dat de WordPress service gebruikt voor het versturen van kennisgevingen, ongeacht de naam van de website die van deze service gebruik maakt]

Aan de Volger van TransitieWeb die de mail geforward heeft (de persoon achter het zwarte vlakje) verzoek ik na te gaan of Martin Vrijland met dit onjuiste e-mailadres in zijn of haar contactpersonen voorkomt. En als dit het geval is, dit e-mailadres te schrappen.

Tot zover mijn vermoeden.

Maar…. misschien is er nog iets heel anders aan de hand.
Daarom verzoek ik Martin Vrijland nogmaals om contact op te nemen, zodat we dit vervelende misverstand ophelderen en zo voorkomen dat dit in de toekomst nog een keer kan gebeuren.

 

Wil je een seintje per e-mail ontvangen bij iedere nieuwe posting op TransitieWeb?
Klik dan hier

Wil je afmelden van e-mail notificaties?
Gebruik daarvoor de link Beheer onderin de notificatie-mail die je ontvangt.
Zie het voorbeeld hieronder.

N.B. Als je de melding krijgt dat je abonnement niet is gevonden, negeer deze dan, want we hebben geconstateerd dat wie die melding krijgt toch is uitgeschreven.

Kom je er niet uit?
Je kunt ook afmelden door ons een e-mail te sturen met unsubscribe of afmelden in de berichtregel.

Wil je jouw reactie plaatsen bij dit artikel?

Ga dan met je cursor helemaal naar de bodem van deze pagina. Daar vind je een invulscherm. Je kunt daar je reactie intypen of inplakken. Het kan soms geruime tijd duren voordat je reactie zichtbaar is. Dit komt, omdat er eerst moderatie plaatsvindt.

Als je reageert kun je aangeven dat je een seintje wilt bij nieuwe reacties en/of bij nieuwe berichten.

Wil je dit artikel delen met anderen?
Maak dan bij voorkeur gebruik van e-mail. Zo is de kans een stuk kleiner dat je bericht gecensureerd wordt.

 

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Tina schreef:

    Hij had je gewoon kunnen aanschrijven en vragen hoe het zit.
    Maar Martin schreeuwt graag en als hij fout zit dan kruipt hij weg.
    Dat heb je met zulke lui.
    Toppie dat je het gewoon hier plaatst.

We stellen je reactie op prijs. Je kunt hem hieronder plaatsen. Probeer zo kort en bondig mogelijk te zijn. Als je echt wat meer woorden nodig hebt, dan is 300 woorden het maximum. Alle reacties worden gemodereerd. Het kan daarom even duren voordat je reactie zichtbaar is. Wil je een link opnemen in je reactie, vergeet dan niet er https:// voor te zetten.