Oorlogsdreiging

Ik blijf dat beeld maar zien van die kisten die stuk voor stuk door militairen uit een militair transportvliegtuig worden getild. Alsof we in oorlog zijn en de gevallenen met militaire eer naar hun laatste rustplaats worden begeleid.

Het doet me denken aan Vietnam. Aan hoe gesneuvelde Amerikaanse soldaten toen terugkwamen. Met als enige verschil dat destijds de Amerikaanse vlag op de kisten lag.

We zijn niet in oorlog
Het zint me niet.
Waarom een militair transportvliegtuig? Kan dit niet net zo goed met een gewoon vrachtvliegtuig? Of het vrachtcompartiment van een gewone airliner?
Waarom militaire eer? De slachtoffers van de catastrofe met de MH17 zijn toch geen militairen? Waarom the last post?`
Waarom vindt de identificatie in een kazerne plaats en niet in een vleugel van een ziekenhuis of in een andere niet-militaire locatie?
Waarom krijg ik bij dit alles zo’n Waalsdorpervlaktegevoel? Dat wil ik helemaal niet.
Want: we zijn niet in oorlog.

Degenen die de regie voeren over deze operatie en over de weergave daarvan in de media omgeven alles met een militaire sfeer. Dat tekent de groeiende dreiging, die we allemaal voelen.

Trap er niet in, zou ik zeggen. Laat je niet meeslepen. Blijf kritisch.

Tegenwicht
Hieronder links naar een aantal recente kritische artikelen over de oorlogsdreiging.
Als broodnodig tegenwicht.

Preparing for war
The powers that be simply need war to hold on to power and they all know it. I would not believe a single word Obama has to say about anything.

Government of Ukraine Collapses
I did notice that the BBC, now a reliable element of Washington’s Ministry of Propaganda, reported, as if it were true, State Department spokeswoman Marie Harf’s claim that the Russian military is shelling Ukrainian forces.

Washington Is Escalating the Orchestrated Ukrainian “Crisis” to War
The existence of “Russian aggression” is assumed, not demonstrated.

NATO Poland base may be prepared for blitz against Russia
Moscow considers the build-up of NATO troops in Europe as part of a hostile policy aimed at placing the alliance’s military resources closer to its borders. Russia’s current military doctrine allows the use of all weapons in its possession, including tactical nuclear weapons, in response to a conventional force attack on Russia.

Toegevoegd 26 juli:
Does Russia (And Humanity) Have A Future?
NATO commander General Breedlove and Senate bill 2277 clearly indicate that Washington is organizing itself and Europe for war against Russia.

Toegevoegd 30 juli:
Mr. President, Your Own CIA Says What Russians Say. What Are We Gonna Do? 
The difficulty is that Washington doesn’t need the truth to be on its side. It controls the explanation regardless of the facts.

Going to War with Russia?`
The US and EU are clearly intent on making the situation far worse and we are rapidly crossing that line which marks the point of no return. Watch November – this could turn ugly.

 

Dit vind je misschien ook leuk...

5 reacties

 1. johan bosman schreef:

  Goed artikel trouwens!

 2. johan bosman schreef:

  Het zal wel genoegzaam bekend zijn dat de dollar vaker in de geschiedenis is gered door het voeren van oorlog. En opnieuw zijn de Amerikanen met vuur aan het spelen. En opnieuw in ons bos. Ik ben geen zwarkijker maar denk -net als veel Duitse economen- dat de VS wel degelijk op een echte oorlog tussen de EU en Rusland aansturen.

  Vietnam, Irak, Lybië, Afghanistan, Oekraïne, Al Quaida, Bin Laden, ISIS, GAZA-strook….

  We zijn nooit meer zonder oorlog geweest. De vrede bezwijkt al gauw aan haar grootste kwaal: je kunt aan oorlog veel meer verdienen. Er is altijd een lachende derde!

 3. Henk Jansen schreef:

  Je kunt je pijlen richten op het Westen of de VS, maar naar mijn mening is het vooralsnog vooral Poetin-Rusland dat met vuur speelt en het hele oorlogsverhaal voedt. Door eerst de Krim in te pikken en aansluitend de zogenaamde ‘separatisten’ te steunen in het oosten van de Oekraïne. Dat dat enorme schoften zijn, staat inmiddels wel vast, lijkt me. Ze ontwrichten de hele regio daar en toch blijft Poetin ze steunen.

  Er zijn overigens oorlogen gestart om minder dan het neerschieten van een compleet verkeersvliegtuig. Maar hopelijk komt het zover niet. Ik verwacht van niet eigenlijk. Er is geen partij die daadwerkelijk belang heeft bij een oorlog. Zelfs Poetin niet, die naar het zich laat aanzien het liefst in de luwte zijn gang gaat om oude Sovjet-tijden te laten herleven. De annexatie van de Krim was in dat licht een geslaagde eerste exercitie.

  En zo zien we aan de insteek van je artikel versus mijn reactie hoe enorm verschillend een persoonlijke duiding van ‘de toestand in de wereld’ kan zijn. Lang leve de diversiteit.

 4. Helena schreef:

  Gisteren nog met anderen over gehad. De oorlogsdreiging vinden zij ook voelbaar.
  Het lijkt wel of een aantal regeringen hierop aansturen…

We stellen je reactie op prijs. Je kunt hem hieronder plaatsen. Probeer zo kort en bondig mogelijk te zijn. Als je echt wat meer woorden nodig hebt, dan is 300 woorden het maximum. Alle reacties worden gemodereerd. Het kan daarom even duren voordat je reactie zichtbaar is. Wil je een link opnemen in je reactie, vergeet dan niet er https:// voor te zetten.