Inzamelingsactie voor verslaggever Irhuia (ReVrouwlutie)

Vrienden van Irhuia, de verslaggever voor ReVrouwlutie, zijn een inzamelingsactie gestart. De verslaggever zit in de cel omdat de overheid een voorbeeld wil stellen en laat zien hoe zij met kritische mensen omgaat. Zij is veroordeeld voor twee feiten waarvoor normaliter niemand celstraf zou krijgen.

Irhuia tot tien weken veroordeeld

Woensdag 29 december dient de zaak bij de rechtbank in Den Haag tegen Irhuia (Debbie Beekwielder, ReVrouwLutie). Zij wordt verdacht van het bedreigen van ‘de politie’ en het bezit van pepperspray.

Tijdens het waterbombardement (zie foto aan het eind van dit artikel) op vrijdag 12 november 2021 zou ze gezegd hebben dat de mensen die deze politie-actie uitvoeren wat haar betreft voor een tribunaal de doodstraf verdienen. Juridisch gezien is dit echter geen bedreiging omdat hij niet gericht is tegen een bepaalde persoon.

Het tweede feit waarvoor ze is veroordeeld gaat over een vondst van een flesje tijdens een huiszoeking bij Irhuia. De politie vond een flesje waarvan beweerd wordt dat er pepperspray in zat. Overigens zonder dat dit onderzocht is op de inhoud.

De rechter veroordeelt haar tot twee weken gevangenisstraf, waarvan twee voorwaardelijk.

Inzamelingsactie

Irhuia’s vrienden maken zich zorgen over haar financiën, nu tijdens de gevangenschap haar inkomsten en subsidies volledig zijn stilgelegd. Daarbij kan het soms maanden duren voordat alles weer geregeld is. Haar huur en vaste lasten gaan vanzelfsprekend wèl door. Om Irhuia niet in een volgend zwart gat terecht te laten komen hebben ze deze crowdfunding opgezet. (Dit komt pertinent niet van Irhuia zelf, zij is hiervan niet op de hoogte.)

Hier kun je doneren.

Meer over Irhuia: Verslaggever Irhuia voor de rechter

Website ReVrouwLutie.org

Irhuia versus waterkanon

Irhuia tijdens het waterbombardement op 12 november 2021

Dit artikel verscheen ook op DLM Plus.

Gerelateerd

Videoverslaggever Irhuia tot tien weken veroordeeld

Reportage: #NIETVERGETEN HUIG PLUG

Regering reageert met repressie op de snelle groei van onafhankelijke media

 

 

Wil je een seintje per e-mail ontvangen bij iedere nieuwe posting op TransitieWeb?
Klik dan hier.

Wil je jouw reactie plaatsen bij dit artikel?

Ga dan met je cursor helemaal naar de bodem van deze pagina. Daar vind je een invulscherm. Je kunt daar je reactie intypen of inplakken. Het kan soms geruime tijd duren voordat je reactie zichtbaar is.
Als je reageert kun je ook instellen dat je een seintje krijgt bij nieuwe reacties en/of bij nieuwe berichten.


Nieuwsbrief TransitieWeb

Schrijf je hier in voor de Nieuwsbrief van TransitieWeb (drie of vier edities per jaar). De nieuwsbrief is een ‘hotline’ met de lezers en is van grote waarde nu er steeds meer censuur komt op het internet.

Nieuwe sociale media netwerken

TransitieWeb ondersteunt de opbouw van decentrale sociale netwerken. We nemen daar zelf actief in deel met micro postings op de server @mastodon.social. Ons adres hier is @transitieweb@mastodon.social. Om deze postings te kunnen zien heb je een account nodig.

Meer uitleg over decentrale sociale media vind je hier.

Dit vind je misschien ook leuk...

4 reacties

 1. Elizabeth Berg schreef:

  Wát een moedige vrouw om de waarheid te durven zeggen wat hier net zo erg is als in het oostblok vroeger!
  Om diezelfde waarheid zitten er meerdere mensen achter de deur w.o. Joost Knevel, Wouter Raatgever, Micha Kat, ook een paar keer Huig Plug en die andere (waarvan ik de naam vergat) al 29 jaar! Grote schande en dat in ons landje!

  • rené schreef:

   Geachte mevr. Berg
   Bedankt voor uw reactie. Ik wilde graag het volgende toevoegen. Het wordt tijd dat we de illusie van “ons landje” eens doorprikken. “Ons landje” of genuanceerder de machtelitie van “ons landje” heeft zijn klauwen in elk denkbaar smerig handeltje. Doorvoerland van alles wat los en vast zit. Producent en handelaar van alle mogelijk drugs. Vanaf de cocaïneproductie en -handel in de eerste wereldoorlog tot extacy e.d. vandaag de dag.
   Fiscaal brievenbusparadijs voor de wereldconcerns. Handel en verduistering van chemisch afval. En reken maar dat ze een dikke vinger in de pap hebben bij mensen-, kinder- en orgaanhandel, aangezien dat dit erg winstgevende handel is.
   “Ons landje” is een schandalige beerput waarvoor maar een hele kleine minderheid verantwoordelijk is. Die vervolgens de mensen die zich hier kritisch over uitlaten opsluiten en kapot klieren.
   De tijd is rijp om hier voor eens en altijd een einde aan te maken.
   rené

   • Boan schreef:

    Helemaal met je eens. En dan is er ophef over de misstanden bij The Voice, massale (schijn)verontwaardiging ook bij de politiek, maar een fatsoenlijk onderzoek naar Satanisch Ritueel Misbruik van kinderen gebeurt niet. Ik heb foto’s gezien van dode kinderen in containers, kinderen aan stukken gesneden… te gruwelijk voor woorden maar het moet eindelijk een keer naar buiten komen! Dan dondert wel de hele ‘bv Holland’ in elkaar, inclusief het koningshuis maar we moeten er maar eens de schijnwerpers op zetten om een nieuwe start naar een vredige samenleving te maken.

    En is er geen enkele (onafhankelijk) onderzoeksjournalist die achter de drugsdealer van Ernst Kuipers aan gaat (op twitter zeggen veel (ex-)verslaafden: “100% drugsdeal, geen napoleonsnoepje!”)? En vervolgens die beerput open trekt? Ik zou wel eens willen weten in hoeverre we ‘geregeerd’ worden door een stelletje cokesnuivers. Zou wel veel verklaren trouwens…

    • ij werkhoven schreef:

     Nederland is een narcotica doorvoerhandel land, en bananenrepubliek en nog veel meer wat het daglicht niet kan verdragen….ons landje is al lang geleden gestorven…dat hier in het ‘ gewone ‘ leven nog redelijk gaat is te danken aan al die trouwe mensen, al of niet wakker… en de vrijwilligers op allerlei posten. De wakkeren worden nu opgepakt en in het gevang gesmeten, Het licht en de liefde is moeilijk tot niet te verdragen, dat blijkt.

We stellen je reactie op prijs. Je kunt hem hieronder plaatsen. Probeer zo kort en bondig mogelijk te zijn. Als je echt wat meer woorden nodig hebt, dan is 300 woorden het maximum. Alle reacties worden gemodereerd. Het kan daarom even duren voordat je reactie zichtbaar is. Wil je een link opnemen in je reactie, vergeet dan niet er https:// voor te zetten.