Echte swirls op Texel

En dan sta je daar op zaterdagmiddag 5 april. Op de dijk langs het wad op Texel. Niet ver van het dorpje Oudeschild. Oog in oog met iets dat je nooit eerder met eigen ogen zag. Licht in de war en een tikje ongelovig.
Dit kan toch niet waar zijn?

F5

Een patroon van cirkels in het hoge gras, dat verdraaid veel lijkt op een graancirkel. Je maakt een stuk of tien foto’s, maar er blijft lichte twijfel. Zouden het soms de afdrukken zijn van schapen die hier hebben gelegen? Even verderop liggen schapen in gras dat ongeveer even hoog is. Je verjaagt ze en maakt ook een foto van die plekken (zie de tweede foto hieronder). Dat ziet er toch echt compleet anders uit. En hoe zit dat met magnesiumpoeder? Ooit ergens op de site van graancirkelexpert Janet Ossebaard gelezen dat je dat in het midden van een graancirkel aantreft. Maar is dat altijd het geval? Want in het hart van deze grascirkels is geen wit poeder zichtbaar. Daartegenover staat het fraai gevormde patroon in het geplette gras. Het lijkt onmogelijk dit er zo met mensenhand in te krijgen. Zou het toch….. ?

Ik heb de foto’s opgestuurd naar Janet en vandaag kwam het verlossende woord: “Het lijken me echte swirls, echte cirkels. Heel bijzonder…”

schapengras

Gras waar schapen op gelegen hebben

N2

Detailopname van een cirkel

Dit vind je misschien ook leuk...

We stellen je reactie op prijs. Je kunt hem hieronder plaatsen. Probeer zo kort en bondig mogelijk te zijn. Als je echt wat meer woorden nodig hebt, dan is 300 woorden het maximum. Alle reacties worden gemodereerd. Het kan daarom even duren voordat je reactie zichtbaar is. Wil je een link opnemen in je reactie, vergeet dan niet er https:// voor te zetten.