Politieke hitte

Deze hele week al wordt er naar toe-ge-nieuwst: vandaag, donderdag 25 juli, is er 70% kans op een nieuw temperatuurrecord. Dat wisten de media-metereologen afgelopen zaterdag al. Je vraagt je af hoe ze dat zo zeker konden weten. Voorkennis?

En wat zien we vandaag?
Tussen de vele berichten en live blogs over de recordhitte in dit bericht:
‘In 98 procent van de wereld is het warmer dan in afgelopen twintig eeuwen’. Het is gebaseerd op een onderzoek van Zwitserse wetenschappers dat gisteren is gepubliceerd in het blad Nature.

Aha!
Komt dat even op een goed moment zeg! Het valt in een gespreid hittebedje.

En het is een complete leugen.
Kijk maar eens naar de onderstaande grafiek van het temperatuurverloop van de afgelopen 2000 jaar(*).

Warme en koude perioden

Groenland was ooit groen

Je ziet in deze grafiek dat het in de vroege middeleeuwen aanzienlijk warmer was dan nu. Dat was de tijd dat Groenland GROEN was en er landbouw en vertelt werden bedreven. Toen de temperaturen in de late middeleeuwen daalden, werd het te koud voor het boerenbedrijf en moesten de bewoners van het land elders hun heil zoeken.

Als nu iemand ach en wee roept, omdat het ijs in Groenland smelt (Milieudefensie, Greenpeace, Partij voor de Dieren, GroenLinks) dan moest zo iemand eerst maar eens een geschiedenisboek lezen.

Politieke agenda

Dat het al 2000 jaar niet meer zo warm was is een leugen met een politieke achtergrond.

Ongeveer zo:
Extreem weer = opwarming = jouw schuld als consument = meer milieumaatregelen = hogere belastingen.
(er zijn uiteraard veel meer motieven, maar dit is in elk geval één belangrijke politieke drijfveer voor de politisering van het weer en voor  weermanipulatie)

Kunstmatige hitte?

Extreem weer komt sommigen dus goed uit. Met behulp van geoengineering kun je extreem weer veroorzaken of – als het zich voordoet – nog een tikje erger maken.

Ik acht het heel goed mogelijk dat dit nu ook bij deze hittegolf een rol speelt.

Hoe cynisch is dit toch allemaal….
De huidige hittegolf wordt politiek uitgebuit. Het weer wordt gepolitiseerd.

Meer informatie vind je in het hoofdstuk 4, ‘Het grote klimaatveranderingsbedrog’, in mijn boek Hemel onder Vuur. De bronnen bij dit hoofdstuk vind je hier.

(*) Bron: Craig Loehle, 2000-year global temperature reconstruction based on non-tree ring proxies (pdf)

 

Volg ons op Mastodon!

 

Dit vind je misschien ook leuk...

11 reacties

 1. tjeerd schreef:

  De regenoverlast van de laatste weken in Duitsland, Belgie en Nederland (Ruhrdalgebied, Maasdalgebied ) blijkt te zijn geengineerd met HAARP installaties in Frankrijk, Zwitsersland en in de UK. Oppervalktewater wordt de atmosfeer ingeperst in Zuid Europa en naar het drielandenpunt met zijn talloze stromen gedirigeerd. Ook gisteren weer hetzelfde beeld. De overheden van die landen maken ook bewust fouten door niks te melden of af te kondigen ondanks alarmering door weerexperts; en overheden lieten stuwmeren (bij Eupen en in de Eifel) vlak voor de regenoverlast leeglopen. In Wallonie gaan er nu rechtzaken komen en in Duitsland blijkt het rampenfonds leeg te zijn omdat het gebruikt is voor asielzoekers.. En de politici ontmaskeren zich zelf door nu te roepen dat deze wateroverlast het gevolg is van klimaatveranderandering:

  • tjeerd schreef:

   Fuelmich en co hebben zich nu ook op de watersnood gestort omdat zij door hebben dat dit ook onderdeel van de Agenda 2030 strategie is.. Waar zijn de militairen die de getroffenen van de watersnoodramp helpen? Boeren kwamen meteen van heinde en ver om te helpen met hun traktoren. Maar de politiek schittert enkel door politieke correctheid en (bewuste) besluiteloosheid waarmee geen slachtoffer geholpen is..
   www.youtube.com/watch…weichkanal (vanaf ongeveer minuut 20 laten zij een zelf opgenomen video van het Duitse rampgebied zien)

   • tjeerd schreef:

    Vreemd is ook dat de journalist ter plekke die geinterviewd wordt aangeeft dat er boven het rampgebied voortdurend militaire vliegtuigen (van AWACS? – hij heeft het over Airbus maar dat is volgens mij een vliegtuigfabrikant) cirkelen terwijl hulp van de kant van de staat actief werd tegengewekt zoals de advocate van het collectief ook ter plekke heeft gehoord. Brandweerautos in de buurt reden de andere kant op i.pv. naar het rampgebied te gaan (teruggefloten?). M.i. was dit een militaire NAVO operatie wat de afwezigheid van militaire assistentie ook verklaart. Wel willen maar niet mogen. Het schijnt dat de Bundeswehr wel heeft gezorgd dat de boeren gealarmeerd en ingezet werden zoals een getuige ook aangeeft. Dit past natuurlijk in dat zelfde patroon.
    www.youtube.com/watch…=Sejalina1 (HAARP antennes in Duitsland)

 2. Marc schreef:

  Mee eens, dat is precies wat het is. Orwelliaanse waanzin. De manier waarop deze mensen denken, Darpa, DIA en andere organisaties staat zo ver af van mijn eigen gedachten en gevoelens en van die van het overgrote deel van de wereldbevolking. Hoe kun je een titel bedenken die “Owning the weather” heet. Enfin, dank voor je reacties.

 3. Marc schreef:

  @Fred

  Wat ik met mijn commentaar wilde zeggen was dat het mogelijk is dat chemtrails en geoengineering niet gebruikt zijn als middel om de populatie te reduceren, maar om de schadelijke gevolgen van zonnewarmte en ultraviolette straling te verminderen, omdat we de ozonlaag hebben aangetast door het gebruik van cfk’s en door het stiekeme geëxperimenteer met HAARP en andere ionospheric heaters.

  Ik wilde een tegenwicht bieden aan de apocalyptische scenario’s, die leiden naar de Georgia guidestones. Dat doe jij overigens niet, niet in je boek en ook niet in je artikelen.

  Ik wilde ook een beetje de knuppel in het hoenderhok gooien en ook nog een beetje advocaat van de duivel spelen, omdat ik mij, zoals je weet, al jaren met chemtrails bezighoudt.

  Het is in zijn geheel een moeilijk thema en bepaald niet salonfähig. Dit in tegenstelling tot de opwarming van de aarde, nog nooit is dit zo algemeen aanvaard als nu. En ik persoonlijk vind het zeer onwaarschijnlijk dat een geringe toename van CO2 in de atmosfeer zulke merkbare veranderingen teweeg zou brengen in de actuele weerssituatie en uiteindelijk in het klimaat, maar veel mensen nemen de bevindingen van het IPCC zonder enige reserves aan.

  “De mensen hebben het gedaan” is de algemene consensus blijkbaar en over de mogelijkheid van geoengineering, ionospheric heaters, maar vooral de invloed van de zon wordt met geen woord gerept.

  Belastingen moeten worden geheven, dat zal helpen om het klimaat te veranderen. Ik ben het met je eens dat deze hele situatie koren op de molen is voor de geoengineers, David Keith en consorten.

  Problem, reaction, solution.

  • Fred Teunissen schreef:

   Hallo Marc, dank je, ik zie nu beter wat je bedoelt.
   Het is een redenering die inderdaad een belangrijke rol kan hebben gespeeld (of nog speelt) om uitvoerenden tot medewerking aan het programma te bewegen. Je kent vast de video waarin aan een piloot in de cockpit wordt gevraagd of hij bekend is met het fenomeen chemtrails. Na enig aandringen zegt hij: “Ja, ze zeggen dat het een noodzakelijk kwaad is.”
   Dan zou de intentie goed zijn, want die is bescherming. Het is een ontroerend verhaaltje, maar ik geloof het niet. Dat de intentie ‘depopulatie’ is geloof ik evenmin, zoals je terecht opmerkt. Ik denk eerder aan een heel samenstel van intenties die draaien om controle, dominantie en macht. Neem de titel van het rapport van de Amerikaanse luchtmachtofficieren ‘Weather as a Force Multipler. Owning the Waether in 2025’. Dat rapport draai om macht en dominantie. Om full spectrum dominance. Dat is inclusief de hele levende natuur. Kortom, complete Orwelliaanse waanzin.

 4. Knakker schreef:

  @Marc

  Als die strepentrekkers in de lucht alleen waterdamp zouden uitstoten, zoals “experts” blijven volhouden, warmt het de aarde op, omdat de aarde niet meer kan ademen.
  De zon warmt de aarde op en de aarde ons, warmte stijgt, maar kan niet meer weg.

  Misschien zou CO2 in dezelfde hoeveelheid veel schadelijker zijn, maar geloof nooit dat we met CO2 al op 10000 tot 40000 ppm (parts per million) zitten, dacht 300…400….?
  Aangezien de hoeveelheid water in de lucht vele malen groter is, is het effect ook groter.

  What do I know, heb die info ook maar min of meer via internet, net als het volgende stukje.

  Water vapor is the most abundant greenhouse gas on Earth. However, many experts discuss the extent of its contribution. Scientists used NASA satellite information to estimate the ‘heat-trapping effect of water in the air.’

  Therefore, they confirmed that the role of the gas is a critical component of climate change. Moreover, the heat-amplifying effect of water vapor is so dangerous that it may double the warming events determined by high CO2 levels in the atmosphere.

  Zoals ik het zie:
  CO2 (mogelijk) oorzaak, H2O versterker

  Gaan we CO2 verbannen kunnen er meer vliegtuigen de lucht vergallen.

  Zoals je zelf al zei (en nu onderhand wel bekent is hoop ik), “De contrails bestaan niet alleen uit water”.

  Alles is gebakken lucht, want waar gaan de planten tegen die tijd van snoepen eigenlijk…

 5. Marc schreef:

  “Meer informatie vind je in het hoofdstuk 4, ‘Het grote klimaatveranderingsbedrog’, in mijn boek Hemel onder Vuur”

  Ik zal het hoofdstuk nog eens herlezen.

 6. Marc schreef:

  Dank voor je uiteenzetting van de feiten Fred, maar stel je nu eens voor dat we nu de effecten zien van een opwarming die te maken heeft met de toegenomen activiteit van de zon en niets met de toename van het aantal kooldioxide moleculen in de atmosfeer.

  Stel vervolgens dat bepaalde wetenschappers, beleidsmakers, multinationals hier een aantal jaren geleden (twintig jaar of zo) al van op de hoogte waren en een poging hebben gedaan om dit optredende effect te keren door met vliegtuigen optische witmakers, zoals barium, aluminium en strontium in de onderste troposfeer aan te brengen om een groot deel van het zonlicht terug te reflecteren naar de ruimte.

  Daarbij is de kwetsbare ozonlaag beschadigd, misschien ook wel door het onverantwoorde gebruik van ionoferische verhitters in de afgelopen tientallen jaren. De ozonlaag beschermt ons tegen de schadelijke ultraviolette straling, deze dunne laag is van groot belang voor onze levenskwaliteit. Ik chargeer natuurlijk enigszins, maar ik wilde even hardop denken.

  • Fred Teunissen schreef:

   Hallo Marc,
   Een tegenvraag: waarom zou je een opwarming die veroorzaakt is door de cyclus van de zon met zulke draconische middelen ongedaan willen maken? De aarde is al vele malen opgewarmd en afgekoeld toch? Daar kwam geen mensenhand aan te pas.
   De basis van je redenering is ‘opwarming’.
   Uit wat ik tot nu toe heb gelezen, maak ik op dat de aarde de afgelopen 200 jaar 1,2 graden Celsius warmer is geworden. Dat is niet ongewoon of onrustbarend. De laatste 10-15 jaar is er van een verdere stijging geen sprake. Sommige klimaatgeleerden noemen dit de ‘pauze’ in de opwarming. Of dit een pauze is valt nog maar te bezien, vind ik. We weten dat gewoon niet.
   Het gevaarlijke aan de gedachte dat opwarming door mensenhand ontstaat en niet door de zon en de ruimrere kosmische inwerkingen vind ik dat dit leidt tot de conclusie dat je daar met mensenhand wat tegen moet doen: chemtrails en geoengineering. Het hele opwarmingsgepraat is koren op de molen van de geoengineers.

  • Jochem Jonker schreef:

   En zijn de vele HAARP installaties ,overal ter wereld geïnstalleerd voor geo engineering?Lijkt me niet bepaald.En de grote houtkap ter wereld ten bate van bio brandstof is farce ,te erg voor woorden en gezond menselijk verstand
   Overheden zijn roverheden,hun doelen zijn het uitputten van zowel natuurlijke hulpbronnen en grondstoffen en het melken der mensheid. Het zijn parasieten in ultima forma.

We stellen je reactie op prijs. Je kunt hem hieronder plaatsen. Probeer zo kort en bondig mogelijk te zijn. Als je echt wat meer woorden nodig hebt, dan is 300 woorden het maximum. Alle reacties worden gemodereerd. Het kan daarom even duren voordat je reactie zichtbaar is. Wil je een link opnemen in je reactie, vergeet dan niet er https:// voor te zetten.