Voorbereidende oefening voor het raadplegen van de Akasha Kronieken

Het is aan te raden om – voordat je gericht contact maakt met het Akasha-veld – een oefening te doen om je energieveld te reinigen.
Er zijn veel oefeningen waarmee dat kan.
Het is het beste om daarbij je ogen dicht te doen.

Tijdens de lancering van ons boek Een hemels avontuur, leven en werken met de Akasha Kronieken onlangs in Kijkduin deden we zo’n oefening met alle aanwezigen.

De eerste zin: stel je een punt voor zo’n anderhalve meter boven je kruin en ga daar in gedachten naar toe…..

Nadat je deze (of een andere) oefening hebt gedaan, kun je met een gebed toegang krijgen tot jouw Kronieken. Na zo’n raadpleging doe je dan een aardingsoefening om weer met beide benen op de grond te komen.
In ons boek staan een aantal van dit soort reinigings- en aardingsoefeningen. Op dit bog gaan we ze ook een plek geven met behulp van audio- en video-opnamen.

Liever zelf inspreken?
Misschien spreek je de tekst liever zelf in.
Dit is hem:

Stel je een punt voor zo’n anderhalve meter boven je kruin en ga daar in gedachten heen.

Stel je voor dat dit punt een toegangspoort is voor kosmisch licht en dat dit langzaam als een soort regen – vanuit dit punt- op en langs je begint te stromen, als een soort licht-douche.
Voel maar eens hoe goed dit je doet.

Terwijl je hiervan geniet, verzamelt het licht zich langzaam op de grond bij je voeten. Het houdt je daar niet vast, maar steunt je lichtjes.
Laat dit licht nu langzaam van onder af je energieveld vullen. Dat wil zeggen het hele gebied zo’n 50 centimeter om je hele lichaam heen. Te beginnen bij je voeten, omhoog langs je benen, heupen, buik, borst en rug, armen, schouders, keel, gezicht, voorhoofd, het puntje van je hoofd en tot boven je kruin. Totdat je helemaal in een zuil van licht bent gehuld.

Dit kosmische, zuiverende licht haalt nu alles bij je weg dat je niet ondersteunt en dat in de weg zit. Alle zorgen en muizenissen. Alle stress en pijn. Je hoeft daar zelf niets voor te doen. Laat het licht gewoon zijn werk doen en op je inwerken.

En net zoals het licht alles uit je energieveld weghaalt wat je niet ondersteunt, brengt het je omgekeerd precies wat je nodig hebt. Als je steun nodig hebt geeft het licht je steun. Als je moed nodig hebt geeft het moed. Denk hier niet te lang over na en laat het licht even goed zijn werk doen.

Zo, je bent nu waarschijnlijk in een kalme en ontvankelijke gemoedstoestand gekomen en klaar om verder te gaan. Breng daarom je aandacht langzaam weer terug naar het hier en nu.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Helena schreef:

    blijft een mooie oefening!

We stellen je reactie op prijs. Je kunt hem hieronder plaatsen. Probeer zo kort en bondig mogelijk te zijn. Als je echt wat meer woorden nodig hebt, dan is 300 woorden het maximum. Alle reacties worden gemodereerd. Het kan daarom even duren voordat je reactie zichtbaar is. Wil je een link opnemen in je reactie, vergeet dan niet er https:// voor te zetten.