Ontdekking: nóg een boek van Rudolf Steiner over de Akasha Kronieken!

Het Vijfde Evangelie

Ik ben er altijd van uitgegaan dat Rudolf Steiner één boek over de Akasha Kronieken geschreven heeft. Strikt genomen klopt dat ook. Er is één bundel met door hemzelf geredigeerde artikelen over dit onderwerp. De Duitse titel daarvan luidt: Aus der Akasha-Chronik.

Van dit boek bestaat een Nederlandse vertaling die is verschenen bij uitgeverij Pentagon onder de titel De Akashakroniek.

Een paar weken geleden deed ik een enorme ontdekking. Er blijkt nog een tweede boek van Steiner over de Akasha Kronieken te bestaan: een bundel met de weergave van achttien van zijn voordrachten uit 1913 en 1914, getiteld Aus der Akasha-Forschung: Das Fünfte Evangelium.

Nog een boek dus over de Akasha Kronieken! En niet over zomaar een onderwerp, maar over historische gebeurtenissen die al eeuwenlang onze geesten intensief bezighouden.

In deze bundel voordrachten werpt Steiner vanuit zijn connectie met de Kronieken licht op het leven van Jezus en op de wereldhistorische betekenis van wat Steiner het Mysterie van Golgotha noemt: de opname van het Christusbewustzijn in de aura van de aarde.

Een deel van deze voordrachten is in een Nederlandse vertaling beschikbaar onder de ingekorte titel Het Vijfde Evangelie.

Ik heb dit boek in één ruk uitgelezen.

Naar aanleiding van deze ontdekking schreef ik voor het eerst na ruim twee jaar weer een artikel voor mijn FlyAkasha-website.

De titel daarvan is: Over de continuïteit van het Akasha-onderzoek.

Originele tekst
Aus der Akasha-Forschung: Das Fünfte Evangelium kun je hier als pdf downloaden.

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. Trudi schreef:

    Hé dag Fred, dit boekje heb ik zo’n 25 à 30 jaar geleden gelezen. Voor mij toendertijd ook een openbaring! Ik zal hem nog een doorlezen. Hij heeft m’n verhuizingen overleefd ;- )
    Leuk dat je het hier noemt!

    • Fred Teunissen schreef:

      Hoi Trudi, dat is een heel aardige gedachte, boeken die al je verhuizingen hebben overleefd… Dat zijn gekoesterde boeken. Zeg mij wat uw top tien van gekoesterde boeken is en… 🙂

We stellen je reactie op prijs. Je kunt hem hieronder plaatsen. Probeer zo kort en bondig mogelijk te zijn. Als je echt wat meer woorden nodig hebt, dan is 300 woorden het maximum. Alle reacties worden gemodereerd. Het kan daarom even duren voordat je reactie zichtbaar is. Wil je een link opnemen in je reactie, vergeet dan niet er https:// voor te zetten.