“Dit is wat ik op school had willen leren, dit goddelijke geheim”

Op vrijdag 29 augustus 2014 hielden we ons boek Een hemels avontuur, leven en werken met de Akasha Kronieken ten doop in de Gotcha Beach lounge in Kijkduin.

Emy ten Seldam, hoofdredacteur van Bres Magazine, was één van de sprekers tijdens deze feestelijke bijeenkomst.
Hieronder enkele fragmenten uit haar speech (duur: 2:17), gevolgd door de integrale tekst.

De Akasha Kronieken. Daar heb ik voor het eerst over gehoord in de jaren 70 in boeken over de Indiase filosofie en er waren speciale mensen die toegang hadden tot iets wat ze de ‘Hall of Records’ noemden. Het was toen voor mij iets zeer mysterieus. Inmiddels weten we hier al veel meer over. En ik mocht enkele jaren geleden als uitgever van Ankh-Hermes verschillende boeken uitgeven van Ervin Laszlo over dit onderwerp, zoals:
– Kosmische visie, wetenschap en het Akasha-veld in 2004
– Het Akasha-veld in 2007
– De Akasha-ervaring in 2010
In totaal hebben we zelfs 10 boeken van Ervin Laszlo uitgegeven. Hij is een zeer aimabel man op hoge leeftijd en hij is als geen ander in staat om de verbinding tussen wetenschap en spiritualiteit te maken. Ik ben bepaald geen wetenschapper, ben niet eens academisch geschoold, maar zijn boeken zorgden er bij mij voor dat ik een enorm ontzag kreeg voor de architect van dit universum, voor de grote gedachte achter de hele schepping. Een onuitsprekelijke verwondering over de ontdekking van de goddelijke energie, een liefdesenergie, die aan alles ten grondslag ligt, maakte zich van mij meester. Dit is wat ik op school had willen leren, dit goddelijk geheim, deze goddelijke oorsprong, deze goddelijke samenhang die ten grondslag ligt aan alles: wiskunde, geologie, sterrenkunde, biologie, taal, noem maar op. En het maakte mij intens blij.
Veel wetenschappers die verder durven te kijken ontdekken nu deze goddelijke oorsprong van alles en het roept bij hen een enorm ontzag op, er ontstaat bij hen een godsbesef dat puurder is dan welke religie ook maar heeft kunnen bieden. Niet voor niets zei Helena Blavatsky ooit honderd jaar geleden: ‘In het begin van de 21e eeuw zal niet religie, maar de wetenschap God ontdekken.’
De universele kennis is door de eeuwen heen versnipperd geraakt en op universiteiten wordt in ieder geval niet meer de samenhang der dingen geleerd, maar wordt alle kennis verdeeld in specialisaties. Een specialist in het ziekenhuis kijkt naar het object van zijn specialisatie en mág ook niet eens naar het geheel kijken.
Toch groeien we nu zo langzamerhand weer toe naar die universele kennis waarin alles met alles samenhangt. Wij vormen met z’n allen één mensheid met een innerlijke vonk van één universele Schepper. Uit die bron bestaan wij, leven wij en het is onze taak om zo veel mogelijk van die bron in ons te realiseren en te uiten naar onze omgeving.
Eckhart Tolle zegt: ‘You are the universe, expressing itself as a human for a little while.’ En: ‘You are here to enable the divine purpose of the universe to unfold. That is how important you are.’

Hoe we elkaar op aarde het leven zuur maken is dagelijks op de televisie te zien. Alle mensen hebben in meer of mindere mate traumatische ervaringen meegemaakt. Maar nu, in deze tijd, worden ons van allerlei kanten hulpmiddelen aangereikt die ons helpen met het opruimen van donkere en negatieve zaken in ons, opdat wij het goddelijk licht in onszelf weer kunnen herkennen en realiseren en voor onze omgeving een lichtend voorbeeld kunnen zijn.
Dat is niet zomaar iets, poeh …, dat vergt een enorme inzet van onszelf, maar het brengt dan ook een enorme voldoening met zich mee.
Er is NU werk aan de winkel.

Eén van de grootste handicaps die wij hebben is dat wij geneigd zijn alleen deze materiële belevingswereld als waar te beschouwen. Ervin Laszlo zegt: ‘Materie is in de kosmos een zeldzaamheid: deeltjes die licht weerkaatsen en zwaartekracht uitoefenen vormen slechts 4 procent van de substanties waaruit het universum bestaat. De rest is donkere materie en energie. De ruimte is een soort superdichte oceaan van fluctuerende energieën én niet-fluctuerende informatie.’
Sommige mensen weten niet alleen dat dit niet het enige is, ze kunnen ook door de sluier heen kijken. En is het niet mooi dat steeds meer mensen beseffen dat eigenlijk iedereen dat kan. Iedereen kan met enige oefening die andere wereld, die andere dimensie, oftewel het Akasha-veld, ervaren.
En daar gaat dit boek over.

En ik vind het dan zo mooi dat ik voorin dit boek een uitspraak van Ervin Laszlo zie staan uit zijn boek De Akasha-ervaring, die zegt:
De erkenning dat Akasha-ervaringen een reëel en fundamenteel aspect van ons menselijk bestaan zijn, is voor onze tijd van ongeëvenaard belang. Als meer mensen gaan inzien dat zij Akasha-ervaringen kunnen hebben of zelfs al hebben, zullen zij zich er meer voor openstellen. Dan zullen deze ervaringen zich steeds vaker voordoen, bij meer en meer mensen. Op die manier zal een hogere vorm van bewustzijn zich over de wereld verbreiden.

Hoe waar en hoe belangrijk is dit. Wat geweldig dat wij dit nu allemaal mogen ontdekken.
Daarom is dit boek van Helena Struik en Fred Teunissen ook een heel belangrijk boek voor deze tijd. Zij leggen op heel heldere en praktische wijze uit hoe je je kunt openstellen voor het Akasha-veld en hoe je de informatie hieruit kunt aanwenden ter heling van jezelf en de gehele mensheid.
Het boek roept bij mij een gezonde jaloezie op, Ed Lute, want zou ik nog uitgever van Ankh-Hermes zijn geweest dan had ik dit zelf graag uitgegeven.
Mijn complimenten, want het boek is mooi uitgegeven met de transparante libelle-vleugels van het omslag als illustraties door het boek heen. En het straalt gewoon een zeer prettige energie uit.

Helena en Fred, jullie hebben een bijzonder helder en duidelijk werkboek geschreven voor iedereen die wil leren om zich te openen voor de Akasha Kronieken. Zo’n praktische handleiding is nodig als je hiermee begint, want essentiële zaken als jezelf geestelijk reinigen, zorgen voor de juiste afstemming en interpretatie zijn erg belangrijk. Zo staat er ergens terecht: ‘Communiceren met hogere lichtenergieën gaat niet via het gewone gezonde verstand, maar via het hart.’ Daarom is het zo belangrijk om het verschil te weten tussen denken dat je je hart openstelt terwijl je eigenlijk in een negatieve bui bent, of werkelijk in je hart aanwezig zijn en de liefde-energie voelen, van waaruit je de beste connectie maakt.

Je openstellen voor het Akasha-veld is niet zomaar een leuk bezigheidje, het is noodzakelijk dat wij dat allemaal leren willen wij een nieuwe wereld creëren.
Er is een YouTube filmpje Inner worlds, outer worlds – part 1 – Akasha, waarin zo mooi is geformuleerd: ‘There is one consciousness, one field, one force, that moves through all. This field is not happening around you, it is happening through you and happening as you.
The true crisis in our world is not social, political or economic. Our crisis is a crisis of consciousness, an inability to directly experience our true nature. An inability to recognize this nature in everyone and in all things.’

Ik feliciteer Helena, Fred en de uitgever van harte met de uitgave van dit boek en ik wens jullie er heel veel succes mee. Moge het veel mensen inspireren.

Dit vind je misschien ook leuk...

We stellen je reactie op prijs. Je kunt hem hieronder plaatsen. Probeer zo kort en bondig mogelijk te zijn. Als je echt wat meer woorden nodig hebt, dan is 300 woorden het maximum. Alle reacties worden gemodereerd. Het kan daarom even duren voordat je reactie zichtbaar is. Wil je een link opnemen in je reactie, vergeet dan niet er https:// voor te zetten.